Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Maaaaama

kiedy to dziecko bedzie wreszcie spac jak człowiek?????

Polecane posty

Gość Maaaaama

moj synek ma 8 miesiecy i nie sypia w nocy obudzi sie np. o 12:00 a pojdzie spac dopiero o 3:00 nad ranem w dzien spi dwa razy po 1,5 godziny, klade go spac o 21:00 czy to przez zeby? teraz w ciagu paru dni wyszly mu 3 na raz czasem noce sa lepsze, ale nigdy nie przespi calej nocy, najczesciej jest tak ze budzi sie co godzine lub co dwie, jestem skrajnie wyczeprana i modle sie o to zeby kiedys to minelo. Czy ktos ma podobnie mamy jak sobie z tym radzicie??

Gość no i co bedzie czy nie
mysle ze on sie wysypia w dzien spi w koncu po 2 razy i kladziesz go o 21 wiec snu ma 6 godzin usypia o 3 i do rana spi wymecz go przed spaniem i kladz pozniej niz 21 choc mysle ze wlasnie sie do jego godzin przyzwyczail :)

Gość Maaaaama
ale jak zasnie o 3:00 na ranem to o 6:00 już wyspany i już nie śpi do 10:00 :(

Gość trele molele
Tak, to przez zęby........więc niestety zaciśnij swoje bo to jeszcze trochę potrwa. Przed spaniem kąpiel, wywietrzony pokoik i żel na ząbki np. Dentinox. Moja mała była straszszzzznie zębnym dzieckiem, płakała, wrzeszczała, piszczała, gdy mąż wracał z pracy, ja nadrabiałam zaległości, czyli spałam w drugim pokoju, potem sprzątałam, albo wychodziłam z domu, aby odsapnąć... Potem był spokój, aż to buntu 2 latka i znowu się zaczęły piski, wrzaski i płacz. Ale dzieki poradom dziewczyn a cafe, moja córcia zrobiła się grzeczniejsza i jakoś tak inaczej teraz patrzę na ten mały bunt :) Ja przeżyłam, to i Ty przeżyjesz! Postaraj się prosić o pomoc najbliższych i odpoczywaj od małego zębacza poza domem.

Gość ej powiedz
Moja w tym wieku tez tak miala i w naszym przypadku byla to wina zebow. Wiercila sie, marudzila, zele niewiele pomagaly. Cale noce przesypia dopiero gdzies od 11mies zycia.

Gość poprzedniczka ma racje
dziecko wysypia sie w dzien i dlatego nie chce spac w nocy . postaraj sie zeby dziecko w dzien nie zasypiala pozniej niz o 14 - niech pospi maksymalnie 2 godzinki czesto wychodz z nim na spacer , codzinnie wietrz mieszkanie i na wieczor codziennie go wykap przed spaniem . niech dziecko ma ustalony rytm dnia

Gość Maaaaama
nie rady przetrzymywac go w dzień, jeśli nie pojdzie spać to bedzie drzeć się wnieboglosy taki będzie rozdrażniony że mozna oszalec

Gość Maaaaama
nie da rady*

Gość ej powiedz
Moja ma 16mies i spi w dzien dwa razy po godzince. Na noc zasypia ok 21 i spi do 7. Ale kazde dziecko jest inne. Jednakze wydaje mi sie, ze problemem sa zeby. Moze sprobuj mu wsadzic czopka na noc, zobaczysz czy bedzie poprawa. Bo stosujesz cos na te zebiska?

A ja dalej twierdzę, że to ząbki. Bo jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o ząbki, dziecko jest rozdrażnione, wiszczy a jak jest zmęczone to tylko z domu uciekać. Dentinox, zimne gryzaki i duuuużo miłości!

Gość mama nie -spiocha
doskonale cie rozumiem, moja tez nie spi za dobrze- potrafi sie budzic w nocy ok 3 i baiwc sie przez godizne, poltorej jak sie budzi to nie zapalam swiatkla i mowie spokojnym glosem zemamusia i tatus spai i ze dzieci tez powinny spac w ogole starm sie nie reagowac na jeje usmiechy i zacepki do zabawy czasem domaga sie tez jedzenie wczoraj jeje dalam trzy lyzki ugotowanej kaszy manny na mleku- efekt- spala cale noc- tzn obudzila sie o1h30 ale szybko usnela i spala do 7h30 ale to nie regula, zobaczymy co bedzie dzisiaj

Gość ej powiedz
Wiec moze jest poprostu glodna? Daj jej wieksza porcje przed snem.

Gość efwefw
Moje czy ząbkuje, czy nie, chore czy zdrowe, to śpi w nocy po 9 godzin. (Ma siedem miesięcy i aktualnie jest przeziębione oraz wyżynają mu się zęby ale śpi mocno). Kładę je spać około 12-tej w nocy, zaraz po ostatniej porcji mleka. Budzi się o szóstej i dosypia trzy godziny ze mną w łóżku, po wyjściu swojego taty do pracy. Może śpi bo ja lubię spać, może śpi bo jeszcze ma okazję się poprzytulać a może po prostu tak ma. Może jest to też "zasługa" mleka modyfikowanego - to mleko dzieci dłużej trawią więc nie budzą się tak łatwo. Ale fakt że gdybym kładła je spać wcześnie i miało być aktywne o szóstej rano to bym chyba zwariowała. (A śpi tak od trzeciego miesiąca życia.)

Gość mama nie -spiocha
wydje mi sie ze bywa w nocy glodna, wiec ok 2-3 w nocy daje jej butle problem w ty-m ze wieczorem probowalam jej dawac kaszki ale po nich tez sie budziela i domagala butli ugitoiwalm jeje wie czwyklej manny i efekt byl taki jak opisalam a po przejsciu z piersi na modyfikowane nie zauwazylam rioznicy w czestotliwosci budzenia sie ani w jakoszci snu moja corka w ogole do spicohow nie nalez- w dzien spi dwa razy po pol godziny nie wiem co moge poradzic autorcz- chyba tylko zycze ci duuuzo cierpliwosci moze kiedys zacznie spac

Gość Maaaaama
glodna nie jest bo nie chce jesć w nocy a jedynie pić, stosuje żel i daje jej czasem przeciwbólowy paracetamol i efekt jest taki że raz pomaga a raz nie, jestem juz bezsilna

Gość ej powiedz
Musisz zacisnac i zeby i jakos to przetrwac. To minie. Cierpliwosci. Nie ty pierwsza i nie ostatnia przez to przechodzisz.

Gość zaraz mnie matki zjedza
ale ja w akcie desperacji nprzy dzieku 8 miesiecznym ktore zaczelos ie budzic 2-3 razy w nocy zazcelam podawac herbatke hipp uspokajajca ale niz w wodzie tylko mala lyzeczke od razu do buzi- i woda do popicia- zadzialalo! spi ciurkiem ok 6-8 godzin