Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość maammaa malinnkii

Co jedza wasze 14 miesieczne dzieci?

Polecane posty

Gość maammaa malinnkii

j.w.Co nowego wprowadzacie?Dajedzie jesc np. nalesniki czy racuchy.

Gość ej powiedz
Moja ma 16mis i je praktycznie wszystko. Staramy sie jednak unikac ciezkostrawnych potraw.

Gość ej powiedz
Jak robimy dla siebie nalesniki czy cos w tym rodzaju to zawsze je z nami. Tak tylko dla niej nie robie, bo ona lubi jesc w towarzystwie ;)

Gość maammaa malinnkii
Zrobilam racuchy z jablkiem i zjadla 4 takie plaCuszki. Zawsze jak cos jem mala musi sprobowac.Krzyczy.I wola mama am.

Mój Synek (14 m-cy i 5 dni) je praktycznie wszystko. Nie gotuję specjalnie dla Niego, no chyba że serwuję bigos, grochówkę lub coś w tym stylu. Uwielbia kasze: gryczaną, jęczmienną itd. z sosami, zupy, mięcho (Prawdziwy facet!), owoce wszystkie, a przepada za kiwi. Od kiedy Synek je to co my, to trochę inaczej gotuję, zdrowiej, mniej pikantnie. A racuchy i naleśniki to nie za bardzo mu podchodzą.

Moja corka od kiedy rok skonczyla je wszystko nalesniki, placki ziemniaczane, omlety itp.

Gość przecież to już stary koń taki
dzieciak - ponad rok ma, to może jeść praktycznie wszystko to co dorośli. Chyba tylko jeszcze miodu i grzybów nie powinien, ale nie mam pewności.

Miód po 12 tym miesiacu sie wprowadza, mój ma 11,5 i bigos i kapuśniak je jak stary, może juz kapuste kiszoną jeść wiec mu nie zabraniam, nalesników i racuchów się nie chwyci niestety :(