Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mikusdf

po co ludzie studiują skoro i tak nie ma dla nich pracy???

Polecane posty

Gość mikusdf

no po co??

Gość po jajco
kurwa :/

Gość Piterekk
hehe dziwny jesteś założycielu tematu skoro studiują jejecznictwo i ogórkologie to co ma na nich czekać?

Gość hjjhkll
Ja studiowałem bo po technikum nie umiałem w wakacje znaleźć pracy, więc poszedłem na politechnikę. Szczerze to od zawsze chciałem być mgr inż. głównie dla kobiet, dla kasy to na początku tylko przeszkadza. Po studiach oczywiście byłem przez pewien czas bezrobotny aż znalazłem pracę w swoim zawodzie (to samo co technikum i politechnika), po roku znalazłem sobie inną również w tej branży. Nic takiego, w większości fizyczna robota, zarabiam całkiem nieźle (no średnio), ale i tak w najbliższym czasie zakładam własną działalność, będę robił to samo ale dla siebie i nie muszę nikogo słuchać. Co dały mi studia, szczerze to bez nich byłbym już dużo wcześniej ustawiony ale może jakieś kompleksy by były. Z nimi będę mógł sobie wyrobić różne uprawnienia i kursy, które są niedostępne po średniej a potrzebne w branży. Tak szczerze studia bardzo przeszkadzają w pracy, zwłaszcza gdy ktoś jest naprawdę dobry i ambitny, inni się go po prostu boją i mają kompleksy, chcą się dowartościowywać czyimś kosztem - ale to ci nienormalni, większość jest ok.

normalne prawo popytu i podaży - studiuj to na co jest zapotrzebowanie to pracę miał będziesz. A jak kończysz studia dla matołów typu socjologia czy inne politologie, to nie dziw się, że każda szcza na ciebie 🖐️

Gość gadacie glupotyy
Ludzie ale z was tepaki !! Sa dwa rodzaje ludzi - jedni maja umysl typowo humanistyczny (artystyczny) - inni typowo scisly !! Jak sobie wyobrazacie typowego humanistego (ktory po prostu taki ma juz potencjal) by studiowal np. architekture, a typowego matematyka (polonistyke) to jakas bzdura!! Musza istniec tacy ludzie - taka prawda! A to wina polskiego rzadu, a nie kierunku studiow w innych kraja caluja dupe ludziom ktorzy chca studiowac dostaja kase socjalne i mieszkanie w wieku 16lat - przyklad Dania :] co z tego ze male panstwo, ale dba o swoich rodakow

>>jedni maja umysl typowo humanistyczny (artystyczny) http://pl.wikipedia.org/wiki/Humanizm humanizm obejmuje także nauki ścisłe. Czy twoim zdaniem Da Vinci (było nie było typowy renesansowy humanista) nie znał praw fizyki konstruując maszyny latające? :) Zastanów się zanim użyjesz terminu, którego znaczenia nie rozumiesz :o

>>co z tego ze male panstwo, ale dba o swoich rodakow a ty jesteś tak tępy i ograniczony, że sam o siebie nie potrafisz zadbać tylko oglądasz się na innych?

Gość gadacie glupotyy
sorry ale znam osoby co do matematyki sie kompletnie nie nadaja (np JA!! MOGE byc i glabem, za to lubie jezyki obce i biologie ) czyli kim jestem? typowym humanista!! zgadzam sie, ze sa osoby takie i siakie, ale glownie to kazdy wybiera jeden kierunek ktorym sie interesuje i nie porownuj sredniowiecza do dzisiejszych czasow, kto ma czas na rozwijanie swoich mozliwosci? Ty? watpie! bo kiedy bys mial czas byc astrologiem, lekarzem, matematykiem itp.

Gość hjjhkll
gadacie glupotyy Powiem tylko tyle, nic nikomu się od państwa nie należy, socjale, kpina, niby za co, że ktoś łaskawie skończył jakiś kierunek, jego sprawa. Człowiek po studiach ma nie być sierotą ale radzić sobie w każdych warunkach, jedynie wtedy studiowanie ma sens. I tak jak wcześniej już mówiono, trudno oczekiwać aby kończąc kierunek, na który nie ma zapotrzebowania, bez znajomości znaleźć fajną pracę w zawodzie. Obecnie po studiach również dlatego jest tak ciężko na początku przez socjalny charakter państwa, czyli za dużo ludzi kończy różne kierunki tylko dlatego, że państwo asygnuje różne stypendia i inne pomoce (nie mylić ze stypendiami za oceny i kredytami), bez których 50 % ludzi by nie studiowało.

Gość gadacie glupotyy
*mozliwosci - umiejetnosci :D male zagapienie

Gość gadacie glupotyy
No to co ma robic czlowiek, ktory chce studiowac cos tam, ale nie ma glowy do przedmiotow scislych? kopac rowy? :D tez mi myslenie.. juz lepiej cos samemu zalozyc i jest spokoj, nikogo nie trzeba prosic o prace ;]

Gość posze mi powiedziec
cos mnie sciska jak słysze o tym zapotrzebowaniu na inzynierów sama jestem inżynierem i dupa pracy tez nie ma

Gość mam podobnieee
Jak każdy wie w Polsce od jakiegoś 1995 r. może wcześniej zrobił się straszny bum na studia, prywatne uczelnie pojawiały się, jak grzyby po deszczu...Tylko że realnie rzecz biorąc, to tylu ludzi, co studiowało i studiuje, tzn. z połowa nie nadaje się na studia...No ale kończąc je liczną na jakąś ambitniejszą pracą, nie nadając się do niej...

Gość galimatiasddd
wiekszosc nie ma ani humanistycznego ani tym bardziej scislego umyslu ale idzie na byle jakie czytaj latwe studia bo teraz to jest kul i trendi i wszyscy tak robia:D

Gość hjjhkll
Nie ma zapotrzebowania na inżynierów ale na umijętności, na ludzi których można zostawić z czymś i przyjechać za miesiąc i projekt zrobiony. Mamy kapitalizm i wszystko nastawione na zysk, nikt nie chce płacić za za same dyplomy.

Gość posze mi powiedziec
na te projekty tez nie ma zapotrzebowan

Gość tralalaaaaaa
bo Polska to nedzny kraj w ogole nie dba o ludzi :)

Gość hjjhkll
Projekt to była przenośnia, bardziej przedsięwzięcie, pokierowanie ludźmi, zrobienie czegoś co można potem przeliczyć na kasę, co się sprzeda.

Rany, znowu to samo. Co chwila widzę ba Kafe podobne tematy. Na ogólny z tym. Bo czy życie uczuciowe ma jakiś związek ze studiowaniem i pracą po studiach?:o

Gość pieprzysz bzdet
Ludzie ale z was tepaki !! Sa dwa rodzaje ludzi - jedni maja umysl typowo humanistyczny (artystyczny) - inni typowo scisly !! Jak sobie wyobrazacie typowego humanistego (ktory po prostu taki ma juz potencjal) by studiowal np. architekture, a typowego matematyka (polonistyke) to jakas bzdura!! Musza istniec tacy ludzie - taka prawda! A to wina polskiego rzadu, a nie kierunku studiow w innych kraja caluja d**e ludziom ktorzy chca studiowac dostaja kase socjalne i mieszkanie w wieku 16lat - przyklad Dania :] co z tego ze male panstwo, ale dba o swoich rodakow -------------------------------------------------------------------------------------- Umysł humanistyczny to nie koniecznie umysł artystyczny. Weź taką socjologię, psychologię, pedagogikę, politologię - co tu masz artystycznego ? W dzisiejszych realiach na te kierunki idą debile, którzy karkulują że na politechnikę się nie nadają, na uniwerek na matme, fizykę też się nie nadają, TALENTU ARTYSTYCZNEGO NIE MAJĄ więc idą na zjebaną psychologię, a potem ludzie się dziwią dlaczego psychologowie to debile- bo na to idą matoły. JaK ktoś ma talent artystyczny to idzie na na studia muzyczne, filmowe, czy coś związanego z rzeźbą - i to są kierunki artystyczne(humanistyczne), pod warunkiem że masz K U R W A TALENT, bo sama szkoła nie nauczy cie talentu. Po szkole to ty się nauczysz nut, gry na instrumentach ale jak nie masz talentu to nigdy nie stworzysz muzyki tak jak Chopin, Beethoven czy inni kożystający z ich dzieł. W sztuce jest tak że artyści korzystają z twórczości swoich poprzedników - pewnie na studiach artystycznych też tego uczą.

Gość pieprzysz bzdet
humanizm obejmuje także nauki ścisłe. Czy twoim zdaniem Da Vinci (było nie było typowy renesansowy humanista) nie znał praw fizyki konstruując maszyny latające? Zastanów się zanim użyjesz terminu, którego znaczenia nie rozumiesz -------------------------------------------------------------------------------------- Da Vinci to był umysł i humanistyczny i ścisły idioto po politechnice. Tylko ten geniusz był chyba pedziem i pedofilem - chyba to o nim to przeczytałem, ale nie jestem pewny. Nikt nie jest doskonały :o i każdy ma jakąś przypadłość

Gość fasfaqfaqqqqqqqqqqqq
fakt dla inzynierów pracy nie ma za to dobra ksiegowa jest zawsze potrzebna warto studiowac rachunkowosc i finanse oraz ekonomie z powyzsza specjalizacja