Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rakpap

FEMINIZM TO CYRK!

Polecane posty

Błagam nie pierdol tylko pokaż mi USTAWĘ i dwie sprawy dostaniesz tyle samo ale wypłacane w dłuższym okresie czasu. Rozumiesz to? Poza tym nie piszemy o mrzonkach przyszłości tylko o stanie obecnym. Po trzecie to ile lat są odprowadzane składki nie ma wiele wspólnego z wiekiem emerytalnym. Bo ty możesz zacząć pracować wcześniej i te pięć lat "dorobić" a poza tym możesz nie przejść na emeryturę. A jak facet chce odejść wcześniej automatem godząc się na mniejsze pieniądze to NIE MOŻE i to jest DYSKRYMINACJA. Rozumiesz ustawowo jesteśmy dyskryminowani bo nie możemy wziąć mniejszej kasy! I jeszcze jedno żyjemy statystycznie krócej bo wykonujemy niebezpieczne prace które wyniszczają i wprost zabijają jak kobiety wezmą się do "prawdziwej" roboty też będą wyniszczone i będą ginęły przez pracę i też będą krócej STATYSTYCZNIE żyły Wszystko w waszych rękach ;)

to, ze kobieta ma mozliwosć nie znaczy ze musi z niej korzystac, to tak jakbyś kazał wszystkim mężczyznom zajmowac sie wyłącznie fizyczna pracą, a tych którzy maja inne zajecia traktował jako niemężczyzn. Feministkom nie chodzi o to by pracowac w koplaniach, ale by mogły tam pracować i dostawały taka samą pensje, za taka sama prace. To wszytsko. Z reszta w koplanich już pracują.

to juz czysta kpniy, wiekwsosc kobiet pracuje podójnie, porody, poronienia i aborcje są również niebezpieczne dla zdrowia i wyniszczaja organizm, poodbnie karmienie, opieka nad potomstwem, prowadzenie domu. Przecietnej kobiety nie stać na sprzataczke, kucharke itd. Kobiety zyja dłuzej bo zwykle barzdiej dbaja o swoje zdrowei (maja swiadomosć ze nie zyja tylko dla siebie, ale rónież dal innych) i są silniejsze psychicznie.

"Feministkom nie chodzi o to by pracowac w koplaniach, ale by mogły tam pracować i dostawały taka samą pensje, za taka sama prace." Tekst roku, "nie chcą ale chcą" 🖐️ Gdybym była pracodawcą i szukałabym robotników na budowę, to logiczne, że zatrudniłabym mężczyznę, z jednego prostego powodu: jest silniejszy od kobiety (zaryzykowałabym również stwierdzeniem, że jako facet lepiej się na tym zna).

Gość Jak ja lubię takie pierdolenie
UStawy nie pokażę, bo w necie jej nie mogę znaleźć. Sądzisz, że sama stworzyłam ten artykuł? No oczywiście, że chodzi m.in. o to, że mamy stawkę emerytury rozłożoną na większą ilośc lat. I swoją wypowiedzią potwierdzasz, że walka o równouprawnienie jest sensowna. Ja nie piszę wyłacznie o równouprawnieniu kobiet, ale mężczyzn również. Zrównajmy wiek emerytalny obu płci, bo nie widze sensu założenia, że kobiety o 5 lat wcześniej nie są zdolne do pracy zawodowej.

Gość Jak ja lubię takie pierdolenie
Wy naprawdę jesteście takie głupie? Czy tylko wmówiono Wam, że trzeba grać głupią, żeby facetom się spodobać? W równouprawnieniu nie chodzi o konieczność, ale o możliwości. Facteom też nikt nie każe pracowac na budowie ani w kopalni. Nie robi tego ogól męskiej populacji. Mają wybór. A dla części kobiet zniesienie w 2008 roku zakazu ciężkiej pracy na dole kopalni było spełnieniem marzeń

a co w tym złego? Świat jest pełen nierówności i to est źródłem postępu. Każdy człowiek powienien mieć równe szanse - w tym momencie kobiety i mężczyzny mają. Reszta to są uroki natury i piękna tego świata :) Feminizm jest chory, a co z zakazem noszenia burek we FRA i BLG w ramach ochrony praw kobiet? To jest dyskryminacja islamu a nie zadna ochrona praw kobiet!! Żenada! A kobiety zarabiają tyle samo. Czy nauczyciel zarabia wiecej niz nauczycielka? czy lekarz zarabia wiecej niz lekarka? posprawdzajcie sobie popytajcie znajomych.

piewrwsze stwierdzenie,ze zakłądasz ze mezczyna jest silniejszy jest moim zdaniem dopuszczalen, ale zakłądanie ze z uwagi na płec lepiej sie na tym zna, to seksizm tak, a meżczni chodżą na mecze i piją piwo, to zapewne powody dla których zyja krócej.... "moga ale nie musza chcieć"

kallipoe weź sobie statystyki... Poczytaj. Zobacz wytyczne ubezpieczycieli. Skoro jest tak jak mówisz to czemu ubezpieczenie PRYWATNE dla mężczyzn są droższe niż dla kobiet? Nie opowiadaj bzdur które nie pokrywają się z faktami. "Z reszta w koplanich już pracują. " To o co jeszcze walczą? "ale by mogły tam pracować i dostawały taka samą pensje" to niech wyciągną tyle samo urobku na powierzchnię ... Płaca zależy od efektywności a nie od faktu wykonywania.

Tak tylko, że np w czsach ciężkiego ZSSR przymus pracy w tzw. ciężkich zawodach byl dla kobiet katorgą. te przepisy nie mialy na celu dyskryminacji tylko uchronienie kobiet przez nierespektowaniem ich praw wynikajacych z drobniejszej budowy ciala i organizmy dostosowanego do innych rzeczy

moze dlatego, ze jak wspomniaąłam bardzo niechetnie udaj asie do lekarzy i nie dbaja o swoje zdrowie, stad statystki wcześniejszej śmiertelnosci, stad takie stawki.... nie miałam na mysli Polski, tylko ogólnie idee feministek

u nas ogólnie brakuje refleksji nad językiem, zwyczajami , myśleniem, które ujawniają seksistowskie oblicze, stad moim zdaniem zupełnie nietrafiony pomysł parytetów. Ja postawiłabym na edukację.

"Płaca zależy od efektywności a nie od faktu wykonywania." Dokładnie tak, niektórym jednak ciężko to zrozumieć przez feministyczne zaślepienie :O

" UStawy nie pokażę, bo w necie jej nie mogę znaleźć." Są w necie wszystkie dzienniki ;) "Sądzisz, że sama stworzyłam ten artykuł? " Sądzę a nawet wiem że większość artykułów tego typu ma błędy poza tym on dotyczył projektu ustawy a nie ustawy. "mamy stawkę emerytury rozłożoną na większą ilośc lat" No a jak sobie to inaczej wyobrażasz? Pracując zarabiasz jakieś pieniądze jakiś procent z tego idzie na emeryturę. Potem przechodzisz na emeryturę i żyjesz Statystycznie ileś lat i musi to co uzbierasz wystarczyć (podobnie to działa w prywatnych ubezpieczeniach tyle że tam można wziąć wszystko na raz) Więc skoro kobiety żyją dłużej te same pieniądze muszą wystarczyć na dłużej więc jednorazowo dostają mniej ale suma summarum tyle samo. "Zrównajmy wiek emerytalny obu płci, bo nie widzę sensu założenia, że kobiety o 5 lat wcześniej nie są zdolne do pracy zawodowej." I tu się zgadzamy z tym że ja śmiem twierdzić że wielu facetów nie jest zdolnych do pracy już nawet w wieku 60 lat. I wynika to z racji wykonywanego zawodu. A poza wszystkim państwo powinno się odpierdolić od naszych emerytur i pieniędzy na nie bo rozmawiamy teraz o pieniądzach których nawet ie poczujemy jak tak dalej będą kombinować ;)

"ale zakłądanie ze z uwagi na płec lepiej sie na tym zna, to seksizm " To fakt jest mało kobiet na budowach więc nie mają doświadczenia więc się gorzej STATYSTYCZNE na tym znają. " moze dlatego, ze jak wspomniaąłam bardzo niechetnie udaj asie do lekarzy i nie dbaja o swoje zdrowie" Poczytaj statystyki wypadków w pracy i chorób zawodowych i kurwa mać nie gdybaj... Jak chcesz feminizować świat to musisz znać fakty a nie swoje widzimisię. Zmienianie czegoś na podstawie widzimisię jest totalną głupotą a niestety feministki to ubóstwiają.

w moim samochodzie opony wymienia, jak tez przechowuje - mechanik jadę, zostawiam samochód na 2 godziny, odbieram, placę żadna filozofia i facet nie jest mi do tego potrzebny w tym roku zakupiłam również 2 komplety opon, co z pomoca internetu robi się, nie wstając ze stołka sory, ale pogląd, że facet, jako siła robocza, jest niezbędny kobiecie, to jest juz mocno przestarzały i warto się go pozbyc, panie "myślicielu"

wygląda jak facet, ale w majtki mu nie zaglądam i nie ma to dla mnie znaczenia czy to facet czy kobieta - on-mechanik ma zmienić , ja-klient mam mu zapłacić

"sory, ale pogląd, że facet, jako siła robocza, jest niezbędny kobiecie, to jest juz mocno przestarzały i warto się go pozbyc" Dlaczego więc nie zrobisz tego sama tylko wykorzystujesz do tego MĘŻCZYZNĘ? :D

a co do nadumieralności mężczyzn, moż eniech tyle nie palą i nie chlają, to nie będą dostawać zawałów w wieku 30 lat i spadać z rusztowań na budowach

szopenowa, moja praca jest przy komputerze, mechanika praca jest przy moich kołach, chyba proste?

Zaprzeczasz sama sobie pisząc, że "facet jako siła robocza nie jest potrzebny kobiecie" 🖐️

jest mi potrzebny mechanik ostatnio jak wymieniałam pasek, to robila mi to kobieta akurat niczemu nie zaprzeczam nei interesuje mnie płeć mechanika tylko jego praca

" moż eniech tyle nie palą i nie chlają, to nie będą ..." Może pani feministka zerknie do statystyk? Popatrzy jak te proporcje się zmieniają :D Jakość kobiet pijących i palących gwałtownie przybywa a mężczyzn ubywa. Może to jest związane ze stresem zawodowym? Może poczytaj sobie o tym? "dostawać zawałów w wieku 30 lat i spadać z rusztowań na budowach" Poczytaj o wzroście ilości zawałów u kobiet aktywnych zawodowo. Pochodź sobie po rusztowaniu popracuj na budowie i nie pieprz bo to są takie zawody że niestety ale wypadki są w nie wpisane. A poza tym zerknij na kopalnie. Ilu mężczyzn ginie rocznie żebyś ty miała ciepłą wodę ? Zobacz na wieże wiertnicze. ilu ginie żebyś miała na czym pojechać zmienić opony. Wiesz straszna z ciebie sexistka ale to tak na marginesie. Dobrze że naciągasz do tego paska nie był zapieczony ;) A co do potrzeby mężczyzn... Wiesz mi tez kobieta nie jest potrzebna. Przecież mogę zapłacić.. Ale w sumie po co mam płacić jak wszystko mogę sobie zrobić sam? Widzisz debilizm podejścia?

A co do potrzeby mężczyzn... Wiesz mi tez kobieta nie jest potrzebna. Przecież mogę zapłacić.. Ale w sumie po co mam płacić jak wszystko mogę sobie zrobić sam? Widzisz debilizm podejścia? } Dokładnie, siedem lat żyję sam, kobiety nie są mi do życia potrzebne. :classic_cool: Ale do szczęścia daleko.

Gość Cicho baby
Ewa, a miałem Cię za taką rozsądną kobitkę :/ Może spróbuj jednak mimo zacietrzewienia wskazać te ustawy, które dyskryminują kobiety, bo cała reszta, o tym jacy to jesteśmy leniwi, to pustosłowie. Chcesz żeby facet mył, sprzątał, prasował, gotował i co tam jeszcze, to go sobie zagoń, ale nie generalizuj. Normalnie jak czytam takie bzdety, to działają na mnie gorzej niż Zuza Ziomecka - klasyczny przykład skretyniałej polskiej feministki, której gniew zaślepił wzrok.

Ewa, a miałem Cię za taką rozsądną kobitkę :/ } :D A ja zawsze odnoszę wrażenie że jest po prostu przemądrzała. :classic_cool: ;)

napisałam, że mi mężczyzna nie jest potrzebny jako siła robocza jest mi potrzebny dla przyjemności wam też życzę, żeby druga osoba była wam potrzebna dla przyjemności a nie do roboty a co do zaganiania mojego zaganiac nie trzeba, ale mój jest wyjątkowy :)