Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rakpap

FEMINIZM TO CYRK!

Polecane posty

Gość rakpap

Feminizm to absolutny cyrk, baby domagają się równości chociaż od dawna ją mają. Jeszcze trochę i zaczniemy życ w takiej karykaturze rzeczywistości że srać się odechce. http://rakpap.wordpress.com/2010/06/01/rownosc-plci-weszla-w-faze-cyrkowa/ tu napisałam głębiej o tym W Szwecji robi sie wielkie halo że księżna chce być odprowadzona przez ojca do ślubu! straszne! Seksistowskie! Szowinistyczne! Masakra!

to feministek nic nie mam do złośliwych babonów z fryzurą typu 'grzyb' nazywających się feministkami mam :classic_cool:

od dawna mają? co? gówniane pensje i darmową fuche domową? to może się zamienimy? jakie te niektóre chłopy to durne są... aż żal patrzeć

jakie gówniane pensje!! zarabiasz mniej niż Twój kolega na tym samym stanowisku? Gdzie pracujesz? Darmowa robota domowa - kiedys kobieta nie pracowala tylko mąz zarabial na jej utrzymanie aby mogla sie zajmowac domem i zyc w miare mozliwosci godnie ;) dzisiaj sie chce do pracy to sie ma 'darmowa' robote domowa. wystarczy zatrudnic gosposie skoro sie pracuje i tyle.

Feminizm doprowadził do tego, że facet zamiast być mężczyzną, jest potulną ciotką-pantoflem, wymagającym prowadzenia za łapkę przez życie. FUJ I FE!

dlaczego młode kobiety zarabiają mniej na tych samych stanowiskach? bo jak zajdzie w ciąże (a większość polskich rodzin to 2 lub 3 dzieci) to praktycznie nie ma jej przez rok w pracy a ktoś musi pracować...

juz kiedys pisalem, ze na korzysc walki o rownouprawnienie,ktore i tak juz macie od dawna wyrzekacie sie dodatkowych przywilei typu pomoc przy zdejmowaniu plaszcza, wpuszczanie jako pierwszej itd itp. ale jestescie idiotkami zaslepionymi swoim przesadzonymi wizjami o rownouprawnieniu,ktorego i tak nigdy miedzy nami nie bedzie. jakie to smutne,ze sposobem bycia i ubiorem coraz bardziej upodabniacie sie do nas- facetow. Jakie wy jestescie cool,niesamowite po prostu. Az rzygac sie chce.

Równouprawnienie to utopia. Równi wobec prawa już jesteśmy. To że ja posiadam penisa a kobieta macicę już czyni nas nierównymi.

bo są feministki i "feministki" jeśli ma być równo uprawnienie to ja chce mieć emeryturę w wieku 60 lat a nie 65, półroczny urlop jak się dorobię dziecka itd.

w dupie mam taki przywilej, że mi ktoś płaszcz zdejmie, kaleka nei jestem ale jak mam takie same osiągnięcia i wykształcenia, a przy awansie jestem pomijana, a kolega-lizus i gamoń dostaje lepszą posadę - to mnie to wkurwia i nei mów mi tu, jeden z drugim, jakich to superprzywilejów feminizm mnei pozbawił, bo śmieszny jesteś

Ewa, 33 -> tak to jest że zazwyczaj awans dostaje ten pracuje efektownie a nie efektywnie...

Gość Jak ja lubię takie pierdolenie
Wciąż przedstawiacie te same argumenty :O Na pewno chcecie niższą emeryturę w wieku 60 lat? :O W równouprawnieniu chodzi o możliwości, a nie o konieczność. Te kobiety, które chciały, juz pracują w kopalniach. Urlop taciezyński pojawił się. A fakt, że jedno ma penisa, a drugie macicę oznacza, że jesteśmy inni, a nie nierówni. Czy zniewieściały facet ma inne prawa, niż pozostali przedstawiciele jego płci?

To że kolega lizus dostaje lepszą posadę.. to i w wyłącznie męskim czy kobiecym świecie ma miejsce.. to niekoniecznie musi mieć związek z płcią.. równość taka jaką postulują feministki była by możliwa gdybyśmy byli populacją obojnaków. Inaczej to że ja nigdy naturalną metodą nie zajdę w ciążę i t że kobita naturalną metodą nie jest w stanie zapłodnić drugiej kobiety już nie daje nam równych szans. Itd. Itp.

Psychiczna.. :D Nie wstydź się. Kwaśniewski w moim imieniu przeprosił żydów.. chociaż ja żadnemu nic nie zrobiłem. :D Taki już ten świat jest skonstruowany.

Ewa, 33 kto ci broni być kobieta lizusem? A czy to fer że awans dostaje kobieta bo ma duże cycki i nosi mini? Co facet ma sobie przyprawić cycki :D? Mylenie równych praw z parytetami jest oznaką ze jeszcze nie dorosła część kobiet do tej równości. Awane w firmach są przyznawane na podstawie a) opłacalności b) sympatii do pracownika A że są to prywatne firmy to wara z pazurami od tego bo to kurwa mać wolność gospodarcza jest i to jest świętość. Kobiety które są naprawdę dobre w tym co robią od lat mają pensje i stanowiska nieraz lepsze od facetów. a co do robót domowych to co faceci ich nie mają? Kran szafa remont zmiana kół .... A dziećmi się nie zajmują? Jak sobie dupę nie faceta znalazłaś to nie biadol OT TYLE! Jedyne czego puki co nie możemy za was zrobić to urodzić dziecka cała reszta to kwestia umowy i doboru partnerów. A jak w pracy nie masz równych szans to ją ZMIEŃ a nie płacz. Faceci też nieraz nie mogą awansować też są wykorzystywani i nie mają żadnej szczególnej ochrony.

każdy wie, że możecie robić wszystko to, co kobiety i każdy wie, że gówno z tego robicie

"Na pewno chcecie niższą emeryturę w wieku 60 lat? " to czy ona będzie niższa nie zależy do końca od tego wieku :D Więc nie pierdol tego co nasza durna władza w telewizji. Jak facet zacznie zarabiać w wieku 20 lat to mu te 5 lat dodatkowe potrzebne jak dziura w moście. A poza tym to czasem można nie mieć siły pracować w wieku 65 lat np na budowie. A co ma zrobić taki facet? Powiesić się czekając na emeryturę? Tylko nie chlapnijcie że mógł wybrać inny zawód bo kto wam wtedy te domy wybuduje. Ja jakoś nie widzę kobiet noszących cegły...

Ewa, 33 Tylko że to gówno prawda :D To że ty otaczasz się leniwymi niemotami to twój problem ale nie generalizuj. A i jeszcze jedno następnym razem powiedz swojemu facetowi że ty zmienisz koła na zimowe a on niech posprząta w kuchni ;) Myślę że się zgodzi z radością :)

Gość Jak ja lubię takie pierdolenie
Uściślę- za wykonywanie tej samej pracy, jednakowo płatnej, w wieku 60 lat dostanie się o wiele niższą emeryturę, niż w wieku 65 lat. Absurdem jest w ogóle wcześniejszy wiek emerytalny kobiet w sytuacji, gdy mężczyźni żyją przeciętnie 5-10 lat krócej, niż kobiety. Ansurdem w tej sytuacji jest fakt, że 40-50 latek jest uznawany za mężczzynę w sile wieku, a kobiety mają problem ze znalezieniem pracy.

Myrevin ale jak się je ma w piwnicy to trzeba do autka zapakować a potem z powrotem do piwnicy ;) A poza tym za posprzątanie kuchni można też zapłacić firmie :D

Jak ja lubię takie pierdolenie To po co pierdolisz??? Znajdź facetowi pracę w wieku 40-50 lat. Zobaczysz jak jest łatwo. Jeszcze 40 latek ok ale 50? to kaplica. A co d emerytury do tej pory to idź do zusu i dowiedz się jak to się liczyło... i nie pierdol. Trzeba było mieć przepracowane X lat i mieć x lat a do wysokości wybierało sie okres X lat więc przy tych samych zarobkach kobieta dostawała taką samą emeryturę ale mogła ją dostać mając niższy wiek

Wszystkie zagorzałe feministki proponuję zatrudnić na budowie albo w kopalni, to odechce im się zajmowania pierdołami takimi jak palenie stanikó (które swoją drogą nosi się dla własnego zdrowia)

Mam nadzieję że prezydent, który zostanie wyłoniony w najbliższych wyborach przeprosi za polaków cyklistów. :classic_cool:

nie tylko kobiety są feministkami, nie tylko one walczą o równouprawnienie... posiadanie równych praw, to równe możliwości, równa godność, szacunek społeczeństwa itd. Dzięki feministkom kobiety zyskały, min. samoświadomość