Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dladorosłych dziecialkoholików

CZY JEST TU JAKAŚ KOBIETA BĘDĄCA DDA I MAJĄCA OD 20-35 LAT ?????PROSZE WEJDZCIE!

Polecane posty

Gość jesteeeeeem DDA
Dodam, że mój mąż też jest DDA, jesteśmy bardzo szczęśliwi, bardzo się kochamy, mamy dwójkę cudownych maluszków i z całych sił staramy się nie popełniać błędów naszych rodziców. nasz związek jest zupełnie inny niż ich. Jesteśmy już razem naście lat i świata poza sobą nie widzimy.

Gość bardzo trudne są te pytania
ale mogę nieudolnie spróbować poodpowiadać 1.Bliskość jest dla mnie - stanem ktorego osiągnięcie jest dla mnie równie trudne jak wygrana w totolotka 2.Najbardziej w życiu obawiam się - życia 3.Mam nadzieję, że potrafię - przeżyć to życie tak jak normalni ludzie 4.Odpowiedzialność oznacza obciążenie 5.Chciałabym zrealizować swoje marzenia, ponieważ ..- nie, ja chyba nie mam marzeń 6.Życie w samotności jest - czymś bardzo dobrze mi znanym. 7.Przyszłość wydaje mi się - pełna obaw i lęków. 8.W życiu chcę się kierować - budowaniem bezpieczeństwa 9.Drugi człowiek musi być dla mnie - przyjacielem i oparciem 10.Partnerstwo kojarzy mi się - ze sprawiedliwością i zrozumieniem. 11.Wydaje mi się, że miłość to coś co spotyka innych, nie mnie. 12.Związek dwojga ludzi powinien być szczęsliwy. 13.Chciałabym, aby moje dzieci miały we mnie normalną matkę. 14.Macierzyństwo kojarzy mi się z lękiem. 15.Sądzę, że większość matek jest godnych szacunku i podziwu. 16.Dziecko jest dla mnie czymś co budzi lęk ale i ciekawość. 17.Moje obecne relacje z rodzicami są - z rodzicem chorym kontakty bardzo rzadkie, krótkie i płytkie, z rodzicem zdrowym bliskie i nieporównywalnie głębsze choć nie idealne. 18.Mój dom rodzinny kojarzy mi się z plątaniną wielu patologicznych wspomnień i pokrzywionych emocji 19.Obawiam się reakcji rodziny, gdy - gdybym zrobiła coś czego oni by nie zaakceptowali 20.Moja rodzina traktuje mnie olewająco

Gość do tego debilaa
zalosni są ci dda - spierdalaj! zalosny to ty jestes z tego typu komentami

Gość gjenja
1.Bardzo ważna 2. Utraty sensu życia 3.zrobić wszystko, cokolwiek sobie wymarzę :-) 4.Umiejętność bycia konsekwentnym i mądrym, bycia osobą, na której zawsze można polegać. 5.życie bez dążenia do ich realizacji byłoby puste 6.Wyzwaniem 7.Przyszłość wydaje mi się ekscytująca, tajemnicza i pełna wyzwań. 8.W życiu chcę się kierować sercem. 9.Drugi człowiek musi być dla mnie towarzyszem, oparciem. 10.Partnerstwo kojarzy mi się z miłością, sprawiedliwością. 11.Wydaje mi się, że miłość to dawanie i branie (mniej wiecej 50/50) :-) 12.Związek dwojga ludzi powinien być oparty na zaufaniu, miłości i wierności 13.Chciałabym, aby moje dzieci żyły szczęśliwie i były spełnione. 14.Macierzyństwo kojarzy mi się z miłością i ciężką pracą. 15.Sądzę, że większość matek nie zdaje sobie sprawy, jakim cudem jest urodzić dziecko. 16.Dziecko jest dla mnie niezależnym bytem, któremu rodzice pomagają dostosować się do świata. 17.Moje obecne relacje z rodzicami są średnie. 18.Mój dom rodzinny kojarzy mi się z niezrozumieniem, brakiem głębi, niepewnością 19.Obawiam się reakcji rodziny, gdy dowiedzą się, że nie chodzę do kościoła. 20.Moja rodzina traktuje mnie ze względną obojętnością...

Gość różowy_agat
1.Bliskość jest dla mnie..... ciepłem, którego potrzebuję 2.Najbardziej w życiu obawiam się..... przyszłości 3.Mam nadzieję, że potrafię........ jeszcze raz tak mocno pokochać jak kiedyś 4.Odpowiedzialność oznacza.......... stres 5.Chciałabym zrealizować swoje marzenia, ponieważ...... wtedy poczuję się spełniona 6.Życie w samotności jest........ smutne 7.Przyszłość wydaje mi się....... ciężką pracą 8.W życiu chcę się kierować..... rozsądkiem 9.Drugi człowiek musi być dla mnie....... oparciem 10.Partnerstwo kojarzy mi się......... z uciążliwymi kompromisami 11.Wydaje mi się, że miłość to......... najpiękniejszy stan którego nigdy do końca nie zaznam 12.Związek dwojga ludzi powinien być........ radością 13.Chciałabym, aby moje dzieci........ były mądre, inteligentne i zaradne 14.Macierzyństwo kojarzy mi się........ z obowiązkami 15.Sądzę, że większość matek.......... za bardzo rozpieszcza dzieci 16.Dziecko jest dla mnie....... odbiciem nas samych (nie mam jeszcze dzieci) 17.Moje obecne relacje z rodzicami są........ dosyć dobre 18.Mój dom rodzinny kojarzy mi się ......... z opiekuńczymi dziadkami, kochającymi rodzicami ale jednocześnie ze smutkiem mamy i alkoholizmem taty 19.Obawiam się reakcji rodziny, gdy....... przedstawiam im swoich partnerów 20.Moja rodzina traktuje mnie...... jako osobę wyjątkowo odpowiedzialną