Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość piczunek

czy to prawda, ze ze zwiazku mieszanego, rodza sie zdrowe piekne dzieci?

Polecane posty

Gość aka ona 23
hehe bo ojciec dziecka urodzil sie w uk ale jego rodzice sa holendrami on tez ma obywatelstwo holenderskie :P i co głupio ci!?

Gość aka ona 23
no i oczywiscie on ''ani be ani me'' dutch

Gość mamamamamama
prawda, prawda, moje dziecko jest polsko-szkockie z domieszka genow z iralndii, nie dosc ze piekny chlopak to jeszcze cudowny charakter i szybko sie uczy. i prawda jest ze prawdopodobienswo pokrewienstwa jest znacznie nizsze miedzy ludzmi z roznych kontynentow niz z tego samego kraju. a prawda jest taka ze wszyscy ludzie na ziemi sa ze soba spokrewnieni (testy dna to wykazuja), zalezy w jakim stopniu. europejczycy sa ze soba dosc spokrewnieni w porownaniu z pokrewienstwem np. europejczyk-afrykanczyk. za iles lat nawet te roznice zanikna bo ludzie sie przemieszczaja jak nigdy dotad. takze trzeba odnawiac geny jak si tylko da :D

Gość do aka ona 23
"hehe bo ojciec dziecka urodzil sie w uk ale jego rodzice sa holendrami on tez ma obywatelstwo holenderskie i co głupio ci!? " A dlaczego niby miałoby "mi być głupio"? :o Przecież tylko pytam. Jesteś infantylna. :o

Gość teduashume
a moje dziecko jest polsko albanskie, jest bardzo ladnym chlopczykiem, ma ciemny blond krecone wloski, i ciemna karnacje, kazdy mysli ze to dziewczynka:D co prawda ma dopiero 17 miesiecy, ale do tej pory nie byl chory,

Gość miksy sa piekne
bo inne niz widzimy na codzien:)

Gość mepelgem shum
moje tez jest miksem albansko- wlosko-polskim i jest sliczne:)

Gość wysmienicie
kazda baba pochwalila sie swoim dzieckiem i kazdej sie wydaje, ze ma cudowne dziecko :o

Gość nie zgodzę się z tym
Osobiście znam parę mieszaną. Polka i Irlandczyk. Mają syna 1,5 rocznego. Mały w ogóle nie jest ładny. Taki "prosiaczkowaty"... ryży blondynek, różowobiała karnacja, małe oczka, pyzaty jak chomik, nosek jak u piggi... No wybitnie nieładne dziecko... choć szalenie sympatyczne. I cierpi od urodzenia na atopowe zapalenie skóry. Wiecznie w jakieś plamy, wysypki, rumienie... Także Waszą teorię można o kant dupy rozbić.

Wbrew pozorom niewiele jest chorób, do których wystąpienia musi być powielenie wadliwego genu, zatem nie jest prawdą, że ryzyko jest znacznie mniejsze, czy, że w ogóle nie istnieje. istnieje też szereg wad genetycznych powstałych na etapie rozwoju zarodka.Teoria pisana pod własne przemyślenia, nie mająca pokrycia w rzeczywistości.

Gość do malina......
A z kim się zmiksowałaś? :)

Gość do malina......
Mała jest prześliczna. :)

Gość o boze boze
malina - wspolczuje:)

Dzieki. Oczywiscie najwazniejsze, ze dziecko jest zdrowe. W Polsce wszyscy sie nia zachwycaja, ale za to w Turcji wszyscy marzyli o blond cherubinku:-)

Nie masz czego wspolczuc. Jestem tlumaczem przysieglym tureckiego i mieszkam w TR dobrych pare lat - nie moj maz nie ma 4 zon i nie przykuwa mnie do kaloryfera kajdankami:-)

Gość o boze boze
malina, w turcji to po pierwsze marzyli o chlopcu, nie dziewczynce:D na pewno byli zawiedzeni bardzo, lacznie z ojcem dziecka... nie wiem jak mozna wyjsc za muzulmanina i mieszkac w tym dzikim kraju. i nie mow mi, ze nie znam realiow, bo wlasnie znam je swietnie - pracuje z turkami, przyjaznie sie z bylymi zonami/kobietami turkow. badz czujna, jesli JESZCZE jest dobrze.

Pierwsza dziewczynka w rodzinie, wiec wszyscy sa szczesliwi. Zgadzam sie ze zdaniem, ze wiekszosc malzenstw mieszanych z ludzmi z innej kultury to porazka, ktora wynika z nieprzemyslanych decyzji. Ja nie bede rozpisywac sie o zyciu prywatnym na kafe, ale o mnie mozesz byc spokojna:-) Pomijajac, ze moj maz nalezy do mniejszosci wyznaniowej TR, ja skonczylam turkologie i wiedzialam co to za kraj...no ale nie miam pisac o szczegolach:-)

Gość Leny dywagacje...
Z malzenstwa mieszanego nie musza byc zdrowe dzieci, bo co , jesli jedna strona jest mocno zmutowana (przodkowie z malej puli genetycznej?). Mnie sie wydaje,ze np rodowici Brytole, czy Irole nie sa zbyt dobrym materialem genetycznym - w koncu wyspa, ktora wieki temu byla po prostu wyizolowana :) Dobrze,ze teraz maja naplyw roznej krwi - od kilku dziesiecioleci. Brytole stereotypowo wygladajacy - zauwazyliscie np ze ci typowi ciemnowlosi, maja czesto plaskie, pociagle twarze i jakies 90% z nich ma bardoz brzydko zbudowane szczeki z bardzo krzywymi zebami? Brytyjki/Irlandki - budowa ciala chlopieca, bez wciecia w talii, otylosc typu "jablko". Nie widzialam Irlandki z piekna talia, a mieszkam juz jakies 6 lat. One same na forach twierdza,ze Polki maja " nieladne, szerokie pupy" - patrz: biodra :). Ogolnie Polacy mysle,ze sa dobrym materialem genetycznym, tyle wojen sie u nas przewalilo, tyle materialu zostalo :) nie mamy wielu osob podobnie wygladajacych,czy majacych podobne cechy genetyczne - moze czesciej mamy "slowianski" tylozgryz, ale ogolnie nie jest zle. Ale ogolnie jestesmy bardzo zroznicowani jesli chodzi o budowe ciala,czy kolor oczu/wlosow. No, ale to takie uogolnianie - tak samo jak i topik. Osobiscie bardzo mi sie podobaja dzieciaczki - Mulaci. :D

Gość mezzo mix
melina-hehe,polsko-turecki mix wyglada jak budda. niezbyt zachwycajacy grubasek,ale moze sie wyrobi.

Gość wysmienicie
Mnie sie ta mala tez za bardzo nie podoba. Brzydka nie jest, ale sliczna tez nie. Ot takie sobie przecietne dziecko.

Oj baby baby - dla kazdej matki jej wlasne dziecko jest najpiekniejsze... Dla mnie nie ma w tej chwili nic cudowniejszego niz wielki piszczacy usmiech mojej corki.

Gość hrrrrrrrrrrrr
boska dziewczynka, jaka czupryna!

Gość do maliny
malina ale tu nie chodzi o to czy dla ciebie to dziecko jest piękne ale o nawiązanie do tematu, gdzie w pierwszym poście autorka twierdzi, że dzieci rodziców mieszanych są z ładniejsze, stąd pewnie głosy osób twierdzących, że Twoje dziecko wcale tej tezy nie potwierdza, nie bierz do siebie ;)

No cos Ty:-) Przeciez nie kaze nikomu pisac, ze moje dziecko jest piekne:-) Zwlaszca, ze to kafeteria:-))) Jednemu sie podoba, a drugiemu nie i juz...ja czasem mam ochote ja ugryzc... Jesli chodzi o pary mieszane, to niestety znam taka z powaznym problemem natury genetycznej. Pierwsza ciaza poroniona, nastepne dziecko powaznie uposledzone:-( Tak wiec nie ma reguly...

Gość miksy sa piekne
dla mnie sliczne sa mixy, szczegolnie z ciemnymi mezczyznami:)

Gość nasi tez maja jajaaaaaa
mało ci do puszczania sie chłopów w naszym kraju, że chcesz się puszczać za granica, w brud mamy ci swoich chłopów

Gość nie ma to jak polkkkk
a do tego ich wielkość genitalni jest niesamowita