Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość --Agatka22--

Kto z Was bral slub, bo dziecko bylo w dordze?

Polecane posty

Gość --Agatka22--

j.w. Ile mieliscie lat wtedy??? Jak zareagowali rodzice?

Gość no wlasnie ze zapowiadaja
a po co brac slub jak sie jest w ciazy? nie lepiej po ?

Gość --Agatka22--
wedlug mnie lepiej przed wziasc.

Gość ritte hyonjuvikku
ja, z tym, ze bylismy ze soba od 7lat. juz wczesniej planowalismy slub, ale zawsze stwierdzalismy, ze jeszcze mamy czas. ja mialam 26lat, rodzice sie ucieszyli, ze to w koncu nastapilo.i jedni i drudzy. zebyscie mnie zle nie zrozumieli, rownie dobrze moglabym miec dziecko bez slubu. mieszkam wmiescie i tu nikogo takie kobiety nie bulwersuja. jednak stwierdzilismy, ze jak chcemy brac slub to zrobmy to teraz. i tyle. bylam 4tym m-cu.

ja wzięłam już po ciąży,ale jakbym miała jeszcze raz wybierać to wzięlibyśmy kościelny podczas ciaży! teraz jesteśmy po cywilnym (braliśmy niecałe 2 miesiace po porodzie) a kościelny w planach za nieco ponad rok. a rodzice, no cóż. byliśmy z moim teraz już mężem parą od ponad 6 lat, mieszkaliśmy razem ponad 4 lat, a więc mogli się spodziewać tego ze pojawi się dziecko :) ja miałam 25 a mój mąż 32 lata jak braliśmy ślub.

Gość ja bylam w 5 miesiacu
kiedy bralismy slub. Bylismy ze soba 4 lata, to nie byla wpadka. Ja 31 on 35 lat. Slub cywiln oczywiscie.

Gość --Agatka22--
Echhh wy to macie ludzie dobrze:-)

Gość --Agatka22--
Echhh wy to macie ludzie dobrze:-)

lepiej wziasc przed. BO pozniej trudniej troszke, dziecko przeszkadza.. itd.

ja jestem w ciazy slub zaplanowany na nastepne wakacje a jestem z moim facetem ponad 6 lat:)

dlaczego dobrze? Ty nie mozesz?

Gość --Agatka22--
jestem takiego samego zdania. A formalnosci sale mozna zalatwic nawet w 2, 3 miesiace.

Gość ritte hyonjuvikku
ja tez wolalam po, ale namowil mnie facet. dzis jestem mu wdzieczna. potem przy dziecku jest tyle obowiazkow.poza tym jak slub, to co z dzieckiem? zostawiac u niani na cala noc? no i jeszcze jeden powod- do dzis nie odzyslam dawnej figury...

Gość --Agatka22--
Bardzo bym chciala... Ostatnio zapomnialam pigulki anty, poczatkowo bylam w szoku, ale teraz tak mysle ze dobrze by bylo gdybym byla w ciazy. Jednak moj partner mowi ze powinnismy troche poczekac z tym.

Gość Asica88
ja też byłam w ciąży w 5 mies rodzice oczywiście niezbyt szczęśliwi bo mimo iż bylismy 3 lata ze sobą i planowaliśmy ślub to mieliśmy ja 20 on 21, więc trochę wczesny wiek, ale cuż ...przedwczoraj 2 rocznica nam stuknęła oczywiście kościelny:) jesteśmy szczęsliwi mamy 1,5 roczną cureczkę a jeśli chodzi o ślub to lepiej przed bo potem są problemy przy formalnościach jak dzidziuś się urodzi

Gość moja siostra byla w 5 mies
jak brala slub. kilka mies wczesniej sie zareczyli bo ona nalegala i slub mial byc po 2 latach ale ze wpadli to ona chciala na szybko wsyztsko. i tym sposobem juz pare razy maz chcial od niej odejsc-raz do jakiejs lafiryndy ale nawet nie wiem czemu nie odszedl, ostatnio stwierdzil ze jej nie kocha i chce odejsc ale moja matka go przekonala ze powinien z nia zostac:Otakze jak widac u nich to sie nie sprawdzilo bo on niestety nie byl gotowy a niewiele mial do gadania. ale co para to inna sytuacja i nie ma co kierowac sie przypadkiem jednej pary:)

formalnosci to my w 1 dzien zalatwilsmy, a mieszkam w Krakowie. 80 zl w urzedzie, 400 zl za wynajecie sali w Willi Decjusza. i po krzyku. przyjecie dla najblizszej rodziny w domu.

Gość wpadka kontrolowana
czyli autorka chce zafundować swojemu partnerowi tzw wpadkę kontrolowaną?:P

Ja mialam 18 l i bralam slub 14 lutego, a maly sie urodzil 18 marca. Slub cywilny (4- osobowy), glownie dla zalatwienia formalnosci i ... bo tesciowa chciala.... Nam nie byl do niczego potrzebny, no ale... Po roku czasu wzielismy koscielny, rodzina wlacznie z rodzicami dowiedziala sie jak juz wszystko bylo zalatwione:D ksiadz, sala, sukienka itp... bynajmniej tesciowa nie zdarzyla sie do niczego wmieszac:D:D

Gość --Agatka22--
Hmm nie. Ostatnio zapomnialam pigulki anty tak nieswiadomie, nie planowalam tego. Nie bede go zmuszac do niczego:-) On mowi zebysmy poczekali jeszcze z pol roku moze troche mniej.

Gość wpadka kontrolowana
ja rozumiem taką na prawdę wpadkę no stało się trudno trzeba ponieść konsekwencje, ale ja bardzo podziwiam dziewczyny, które świadomie wrabiają swoich partnerów w dziecko bo już maja takie parcie na slub a tu deklaracji z jego strony ani widu ani słychu i sobie myslą że to jest świetny sposób i wcale mi takich nie żal jak zostają na lodzie

Gość --Agatka22--
wpadka kontrolowana ------> ja wlasnie nie chce wrobic mojego partnera. Jestesmy ze soba 7 lat, juz po zareczynach. Takze deklaracje byly. Sa plany na dziecko.

Gość --Agatka22--
Nigdy niczego nie zrobie, bo tesciowa tak chce a nie inaczej :-D

Gość moja siostra byla w 5 mies
ja jestem obecxnie w ciazy ale zaznaczylam na poczatku ze absolutnie nie wezme zadnego slubu "bo dziecko" albo bo co ludzie powiedza. mam 21 lat i fakt ze to byla wpadka ale nie majac dziecka nie bralibysmy teraz slubu wiec dlaczego mam brac bo dziecko w drodze? rodzice i "tesciowie" cos napomkneli o tym ale ja szybko ucielam dyskusje na ten temat. to nie ich sprawa tylko nasza a slub nie ucieknie. dzieko bedzie kochane tak samo ze slubem jak i bez niego.

ja tez dopiero sie zdecydowalam ze slub bedzie po porodzie mam 20 lat nie obchodzi mnie gadanie typu : ma dziecko a nawet nie ma slubu:/

Gość Lollolitka
Już mam22 lata chłopak 30 bierzemy ślub 26.06 będę na początku piątego miesiąca. Sami i oboje zafundowalismy sobie wpadkę kontrolowana

lolitkaaa ---> a co was skoloniło by wziasc slub? rodzice? czy moze ludzie " ze beda gadali"?

Gość stara mama
dziewczyny, a po co fundujecie sobie "wpadkę kontrolowaną" a potem w ciąży ślub bierzecie? Tak z ciekawości pytam... Nie lepiej najpierw wziąć ślub a potem tą wpadkę zaliczyć? Albo najpierw urodzić a potem się ożenić?