Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tragicznie sie czuje

mam 35 lat i ospe-jechac na pogotowie?

Polecane posty

Gość poczęsna
w tym wieku to serce osłabia ,mięsień serca, musisz chyba do szpitala albo na kontrole

Gość fasfaqfaqqqqqqqqqqqq
a wczesniej u lekarza byłas , dostałas jakies leki? I nie pomagaja? albo nie byłas i teraz cierpisz?

Gość Jedź koniecznie. Dostaniesz
lek przeciwirusowy i przejdziesz chorobę nieco łagodniej

Gość syntriper
nie. nie ma poeby. Ospe gorzej sie przechodzi w pozniejszym wieku ale nic ci sie nie stanie. Idz do lozka, wysmaruj sie tym takim fioleowym czyms i odpoczywaj. tydzien powinien wystarczyc.

Gość miałam ospę
mniej więcej w tym wieku i czułam się dobrze, to znaczy nie jakoś tak przesadnie źle. Tylko długo mi nie chciało draństwo schodzić, tak dopiero po 3 tygodniach

lekarz rodzinny ma dyżur w przychodni do której jesteś zdeklarowany, ospa to nie zagrożenie życia , wiem że źle się czujesz ale jak możesz pisać na kompie to nie jesteś umierający

nie, nie bylam-dopiero mam pierwszy wysyp-zarazilam sie od corki

siadłam przed kompem bo nie wiem czy mnie nie wysmieja na pogotowiu-lekarze rodzinni u nas pracuja do 14ej :O stad moje pytanie stara baba z ospa na pogotowiu :O

Gość Też miałam ospę po 30-tce
zadzwoń do przychodni i poproś o konsultację z lekarzem, tak było w moim przypadku, zamówiłam wizytę do domu- bo niby jak z ospą miałam chodzić, lekarka oddzwoniła -,że nie przyjdzie , ale powiedziała mi co mam robić z tą ospą, potem jeszcze dzwoniła za 2 dni czy wszystko ok?! I to w Polsce było! Niewiarygodne

a cóż to takiego że stara baba będzie na pogotowiu z ospą, czym jesteś strasza to się gorzej przechodzi ospę

a i potrzebowałam zwolnienie- to kazała mężowi z dokumentami przyjść - i wypisała najpierw na 10 dni, potem na kolejne 10 , a potem jeszcze na tydzień- bo do miesiąca masz niewyjęte- krosty się trzmają tzn strupy, a zrywać nie wolno.

i nie łaź z tym nigdzie, bo itak potem będziesz łapać przeziębienia itp z osłabienia organizmu, ja nie mogłam dojść do siebie ze 3 miesiące-

germanotta :O rano bylam jeszcze w pracy nie zawracałabym dupy za przeproszeniem jakbym wszystko traktowała jako oczywiste pojade poznym wieczorem bo czytam ze moga mi cos podac w ciagu 24 godzin od wysypu i lzej sie przechodzi

Gość w tym wieku to mozna zejsc z
tego swiata na ospe