Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...
Go艣膰

samotni rodzice

Polecane posty

MP33, to my dzi臋kujemy, 偶e obdarzy艂a艣 nas Swoim zaufaniem uznaj膮c, 偶e jeste艣my tymi osobami, kt贸re by膰 mo偶e b臋d膮 w stanie zrozumie膰 to co czujesz i by膰 mo偶e w pewnej mierze wspom贸c czy to z jednej strony wspieraj膮c w podj臋tej decyzji czy nakierowujac jeszcze na inne tory. Tak to jest z nami. Ja sama do艂膮czy艂am tu niezby dawno, a czuj臋 sie z dziewcznami prawie "udomowiona" (pisz臋 prawie, bo do pe艂nego oswojenia potrzebuj臋 mie膰 Je obok, tak jak drugiego cz艂owieka, spojrze膰, dotkn膮膰, po艣mia膰 si臋 itp, itd.. mo偶e jednym s艂owem - do艣wiadczy膰). Jak mogliby艣my Ciebie niezauwa偶y膰, tak szeroko i szczerze opisa艂a艣 bol膮czk臋 swego obecnego 偶ycia partnerskiego. Jeste艣 bardzo otwart膮 osob膮, tote偶 jak dzisiaj przeczyta艂am, 偶e rozmawiacie o tym wszystkim co Was spotyka w Waszym zwi膮zku z partnerem, ba nawet macie takie samo zdanie, to patrz臋 na to z innej perspektywy. Piszesz, 偶e wszystko co macie wsp贸lnego to dziecko, reszta to Wasze odr臋bne sprawy (odr臋bny bud偶et, odr臋bni znajomi, odr臋bne plany, rodzina do kt贸rej je藕dzicie ka偶dy sobie). Poprzez trwanie w tej odr臋bno艣ci jestescie teraz tam gdzie odbieracie bycie razem jako przykre do艣wiadczenie. Bro艅 Bo偶e nie wym膮drzam si臋, jestem od tego bardzo, bardzo daleka, chcia艂aby tylko jaknajlepiej Ci臋 zrozumie膰. Ale Ty masz ju偶 przeprowadzon膮 analiz臋 Waszego przypadku i jest ona ze wszech miar czytelna, tylko teraz w贸z albo przew贸z. Co zdecydujecie? Skoro razem omawiacie Wasze 偶ycie, kt贸re nie jest dla Was satysfakcjonuj膮ce w sferze blisko艣ci, uczu膰, partnerstwa, to razem podejmijcie ustalenia. Zmieniacie w sobie ten w膮tek na lepszy czy trwacie w tym co jest. Pisz膮c lepszy mam na my艣li lepszy wsp贸lnie ze sob膮 czy lepszy w pojedynk臋. Trudna decyzja przed Wami. Je偶eli j膮 podejmiesz (podejmiecie) i poczujesz ulg臋, 偶e to ju偶, to znaczy i偶 by艂a s艂uszn膮. 呕ycz臋 du偶o m膮drych decyzji. Napisz sk膮d jeste艣 (przynajmniej z jakiego wojew贸dztwa) i w jakim wieku masz dziecko. Pisz, co b臋dzie dalej u Ciebie, jak dalsze przemy艣lenia, zapatrywania, ustalenia, dalsze rozmowy, chocia偶 wiem te偶, 偶e w takich tematach potrzebny jest spok贸j dla przemy艣le艅, chyba, 偶e Ty masz ju偶 wszystko przemy艣lane i nie ma w Tobie wahania?. Dziewczyny niebawem wr贸c膮 ze swoich samotnych, bezludnych wysp (na kt贸re co jaki艣 czas kt贸ra艣 z nas wyp艂ywa - naprawd臋 samam nie wiem czego my tam szukamy-) to ka偶da co艣 b臋dzie chcia艂a dopom贸c w Twoim temacie. Zapewniam. dobranoc wszystkim.

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Padam ju偶, mia艂am bardzo intensywny dzie艅, g艂贸wnie z powodu synka. Mia艂am dzi艣 L4 z jego powodu, wi臋c jak ju偶 poza艂atwialismy sprawy medyczne, wzi臋艂am si臋 za inne, wpad艂am w taki robotok, 偶e dopiero teraz ockn臋艂am si臋, kt贸ra godzina. Jutro co艣 wi臋cej napisz臋. Dobranoc!

Udost臋pnij ten post

Witajcie Kochani:) Jejku nareszcie dorobi艂am sie komputera i wreszcie moge sie do was odezwac:) widzia艂am ze Samodzielna mama przekaza艂a moje pozdrowienia i dziekuje jej za to:) wpad艂am teraz na chwilke tylko sie przywitac i wszystkich pozdrowc, jak juz bede wolniejsza to wejde a dluzej i wreszcie bede mogla powrocic do rozmow z Wami:):) milego dzionka zycze Wszystkim i witam goroco naszych nowych forumowicz贸w:)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 DUDZIA2002
WR脫CI艁AM :-) nie jestem jeszcze ca艂kiem w formie, ale..... uwaga .... zaczynam .... MEE - bardzo si臋 ciesz臋, 偶e wszystko si臋 uda艂o. Masz ju偶 to za sob膮 - teraz spok贸j do wesela :-)) A ten ..... - przynajmniej nie by艂 na tyle bezczelny, 偶eby pcha膰 si臋 z tzw. "g臋b膮 na p膮czki" skoro nie da艂 grosza. I dobrze - przynajmniej nie popsu艂 imprezy :-) MOSEW - zazdroszcz臋 Ci - te偶 bym ju偶 chcia艂a mie膰 swoje i urz膮dza膰, malowac i wyszukiwa膰 po sklepach duperele. Tylko nie zakup wszystkiego do ko艅ca bo co b臋dziesz p贸藕niej ulepsza膰 i dodawa膰 :-) MATKA POLSKA - witaj duszyczko - jednak samotna - jak wi臋kszo艣膰 z nas w by艂ych zwi膮zkach. B臋dzie Ci u nas dobrze, ale nie traktuj nas jak 艂askawc贸w - my jeste艣my otwarci i ka偶dego smutaska przygarniemy :-). Po Twoim pierwszym wpisie mia艂am Wam poleci膰 szczer膮 rozmow臋, ale skoro ju偶 jeste艣cie po wyja艣nieniach to .... mog臋 trzyma膰 za Was kciuki, cho膰 .... czy to ma sens? Ka偶dy kto tu jest by艂 t膮 stron膮 zaanga偶owan膮 we w艂asnym zwi膮zku i wiemy jak to boli, gdy partner to zniszczy. Wyczuwam powiew ch艂odu, rozczarowania i smutku w Twoich wpisach. KARMEL.A jest niezwykle optymistyczn膮 dziewczyn膮, a te偶 jako艣 nie doszuka艂am si臋 w niej zbytniego parcia na Wasze godzenie si臋 - cho膰 oczywi艣cie uj臋艂a to - jak zwykle bardzo delikatnie i dyplomatycznie. A jaka reklam臋 nam zrobi艂a - wynika z tego, 偶e jeste艣my 艣wietni :-)). A Ty wiesz jak ona tu wchodzi艂a - raczkiem i w zbroi - poczytaj jej pierwsze wpisy. A teraz przodowniczka :-) - dzia艂a na wi臋kszo艣膰 z nas jak Red Bull. KARMEL.A - nie wiem co mnie dopad艂o bo nie wydarzy艂o si臋 nic ponadprogramowego, a wr臋cz by艂 wzgl臋dny spok贸j. U mnie nie ma dnia bez cho膰by jednego zgrzytu z m臋偶usiem, ale to swego rodzaju norma - by艂 czas przywykn膮膰 - cho膰 nadal za ka偶dym razem szarpnie mi nerwem. Dziwne to jakie艣 bo dzi艣 mam od rana sporo nerw贸wy, a humor lepszy ni偶 przez ostatnie dni. Mo偶e ja po prostu nie dzia艂am bez codziennej porcji adrenaliny turbo ;-) Odezw臋 si臋 do Ciebie wkr贸tce :-) Ja te偶 troch臋 wskakuj臋 na rower, ale nie t艂uk臋 tylu kilos贸w co Ty bo brakuje mi i czasu i kondycji, a przede wszystkim - mam STRASZNIE niewygodne siode艂ko i na drugi dzie艅 wszyscy si臋 za n膮 na ulicy ogl膮daj膮 ;-). Fajnie macie, 偶e mieszkacie tak blisko g贸r. Ja jestem na etapie kupowania but贸w trekkingowych dla mnie i malucha, bo los tak sprawi艂, ze w tym roku mamy sp臋dzi膰 wakacje w Kro艣cienku. A z tym telewizorem to oczywi艣cie 偶artowa艂am - ja w艂a艣ciwie nic nie ogl膮dam chyba, 偶e uda mi si臋 wygra膰 z dzieckiem walk臋 o pilot to wtedy Wiadomo艣ci. O, przepraszam - regularnie 艣ledz臋 Kuchenne Rewolucje :-) - no ale tego to pewnie mo偶na si臋 by艂o po mnie spodziewa膰 :-). Ciekawe czy MAXX te偶 to ogl膮da, albo Ew臋 Wachowicz, albo Mak艂owicza? Hej! MAXX - gdzie to "wi臋cej czasu" wieczorem ;-) Czy to Tw贸j plan - "jak znikn臋 to mnie nie b臋d膮 zaprasza膰 na spotkanie"? No wiesz - chyba nam tego nie zrobisz? :-( CHRUPECZKA !!!!! Super, 偶e wr贸ci艂a艣 :-). T臋skni艂am za Tob膮 !!! Brakuje mi te偶 PANDORY i JUDYTY i tych pozosta艂ych fajnych kobitek. Mo偶e si臋 odnajd膮 jeszcze przed 4 czerwca. Na razie - zn贸w poszala艂am - skoro nie jestem jeszcze w formie do pisania to co to b臋dzie jak wr贸c臋 do formy. Na prawd臋 dopadaj膮 mnie wyrzuty sumienia i wstyd ;-)

Udost臋pnij ten post

{czesc] i sorki tak mia艂em wiecej czasu :D ale wpadli kumple i by艂a ma艂a m臋ska biba co wam bede opowiada艂 kaca mia艂em i tyle na drugi dzie艅:D

Udost臋pnij ten post

cisza, to ja na chwil臋 j膮 przerw臋. jak dobrze, ze jeszcze jutro i weekend, normalnie odpadam. taki mam maraton w tym tygodniu, ze szok. mam na mysli prace. do tego doszly sprawy zdrowotne moje i m艂odego, zakupy-wlasciwie codziennie po pracy gdzies sie udaje celem kupna czegos. jakby tego bylo ma艂o-wczoraj panowie poszli kupic buty dla tego m艂odszego,zebym ja juz nie musiala i dzis... musialam jechac je oddac, bo pokazuje na obrazku, ktore to maja byc, to wzieli inne, do niczego nie potrzebne, bo...wpadly im w oko. do tego ko艂owrotka doszlo kilka spraw, w zwiazku, z ktorymi musze odwiedzac roznych specjalistow od prawa i naprawde zero czasu na cokolwiek. ale za to niedziela, ale za to niedziela, niedziela bedzie moja. i sobota tez ha ha! Ja r贸wnie偶 uwielbiam programy kulinarne, kuchnia tv to jeden z tych kana艂ow, kt贸re najczesciej ogladam . lubie nie tylko ogladac, ale tez gotowac i jesc. Nic, k艂ad臋 sie, bo o 6 pobudka i do roboty! Troszk臋 jeszcze Was podczytuje wstecz,mam nadzieje, ze wkrotce i Wy mnie lepiej poznacie, tylko musze chwil臋 znale藕膰. jutro chyba pan uderza w gosci, wiec ja siedze z ma艂ym w domu, mam chipsy i piwo hi hi, to sobie zafunduje sesyjke przed komputerem. chyba, ze cos innego sie zadzieje. Trzymajcie sie!

Udost臋pnij ten post

oj dziewczynki, dzieki za pokrzepienie, wiecie jesli chodzi o meblowanie to kupi艂am na razie tylko swieczke:) jesli chodzi o przyjazd to jak nic nie wypadnie bede, ale wiecie bylam na randce, no i by艂o fajnie, myslalam 偶e fajny poukladny facet, gadalismy najpierw przez gg kilka dni, budzil mnie smsami, a dwa dni po randce okaza艂o sie ze chce seksu, a skoro sie nie zgodzilam no to koniec znajomo艣ci, od tak rach ciach, cholewcia jestem taka naiwna bo mi tak brakuje m臋skiego wsparcia powiedzcie jak sobie z tym radzicie I NAJWAZNIEJSZE JAKIE MACIE PLANY WAKACYJNE, JA KOMPLETNIE NIE MAM POMYS艁U A MUSZE DO PONIEDZIA艁KU ZAPLANOWAC URLOP

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 DUDZIA2002
MATKO POLKO - za zacz臋艂am od pierwszej strony i zanim dosz艂am do ko艅ca nabra艂am poczucie, 偶e wszystkich ju偶 znam :-). Fakt, 偶e nieco mi si臋 mog艂y te d艂uuuuuga艣ne i przer贸偶ne historie pomiesza膰, ale jako艣 ostatecznie da艂am sobie rad臋. Tak wi臋c koniecznie zr贸b sobie tak膮 sesj臋 - b臋dziesz zaskoczona jak wszystkie nasze historie s膮 do siebie podobne i zrozumiesz dlaczego od pierwszych s艂贸w czujemy si臋 tu jak u siebie. A Tw贸j maraton to ... c贸偶 ..... dopiero pocz膮tek. Trzeba przywykn膮膰 bo je艣li kiedy艣 zostaniesz samodzeln膮 mam膮 (czego absolutnie Ci nie 偶ycz臋) to trzeba b臋dzie kr臋ci膰 dwa razy szybciej. Przywykniesz - baby silne s膮 :-) MOSEW - 艣wieczka te偶 dobrze skoro Ci si臋 podoba艂a - zawsze od czego艣 trzeba zacz膮膰 :-) Bardzo si臋 ciesz臋, 偶e wybierasz si臋 na spotkanie :-) Randka - no fajnie, ale chyba nie o to chodzi艂o. Mnie te偶 brakuje m臋skich bar贸w lub cho膰by zapachu, ale .... chyba na razie mam do艣膰 samc贸w, nie zaczynam poszukiwa艅 dop贸ki nie pozb臋d臋 si臋 ca艂kiem sterego "rzepa". Na razie wydaje mi si臋, ze ka偶dy chce mnie skrzywdzi膰 i bardzo si臋 boj臋, 偶e nie b臋d臋 potrafi艂a ju偶 nikomu zaufa膰. Ja na wakacje jad臋 z m艂odszym synkiem do Kro艣cienka - w 偶yciu tam nie by艂am wi臋c poznam nowe miejsce i bardzo si臋 na to ciesz臋. :-) Troch臋 mnie dzi艣 pod艂amali prognoz膮 - tylko sierpie艅 ma by膰 艂adny, a ja jad臋 na samym pocz膮teczku lipca buuuuuuuuuuuu

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 DUDZIA2002
HA! Ciekawe czy Wy tam na po艂udniu rozpu艣cili艣cie wici i znale藕li艣cie jakie艣 fajne miejsce na spotkanie? No to chyba Was zawstydz臋, bo ja tu z Warszawy ca艂kiem nie藕le sobie radz臋. Chyba znalaz艂am co艣 fajnego, gdzie mo偶na zasi膮艣膰 i pogada膰 w fajowym klimacie, napi膰 sie i herbaty i kawy i piwka, a jak si臋 zg艂odnieje do i co艣 do jedzenia si臋 wybierze, a i na deser co艣 si臋 trafi. Czy o cos takiego nam chodzi? Moim zdaniem to FULL opcja. Nie wiem na ile to prawda, 偶e tam tak w艂a艣nie jest, ale postaram si臋 te informacje zweryfikowa膰. Na razie nie zdradz臋 jak to miejsce si臋 nazywa. Poszukajcie, popytajcie i podrzu膰cie swoje propozycje. A na koniec zweryfikujemy. Tylko bystro drogie towarzystwo bo czas ucieka. :-)

Udost臋pnij ten post

Dudziu, chyba mnie przereklamowa艂a艣 z tym optymizmem, ale dzi臋kuj臋, 偶e tak mnie odbierasz. Ja si臋 jako艣 zaprogramowa艂am na prac臋 (tak膮 zawodow膮). Jednak偶e za du偶o tego. W domu patrz臋 na naczynia w zlewie i my艣l臋, 偶e przydalaby mi si臋 koniecznie zmywarka, patrz臋 na pod艂og臋 i kombinuj臋 jak tu kotu przywi膮za膰 miot艂臋 do ogona a psu za艂o偶y膰 skarpetki do froterowania, w tygodniu pranie ju偶 zrobi艂am (ca艂e szcz臋艣cie) ale zakup贸w ju偶 nie i trzebaby wybra膰 sie do sklepu naprzeciw po wi臋ksze sprawunki, a w艂a艣ciwie to na pierwszym miejscu my艣l臋, 偶e chcia艂abym odpocz膮膰, ale taki luksus w pi膮tek popo艂udniu??.., Zamiast tego siedz臋 i czytam Was, i dopisuj臋 moje trzy grosze. Jak my艣lisz, zostawi膰 to sprz膮tanie na sobotnie popo艂udnie? (bo rano mam zaplanowane 3 godz. na pr贸b臋 nauki metodami mnemotechniki), ale jak mi艂o by艂oby jutro wsta膰 ze 艣wiadomo艣ci膮, 偶e ju偶 posprz膮tane i mo偶na odpoczywa膰. Tak.., ta jutrzejsza 艣wiadomo艣膰 rado艣ci o poranku przekona艂a mnie do tego sprz膮taj膮cego planu, zakasuj臋 r臋kawy i do bojuuuuu..., przecie偶 dopiero 19.53 zaczynam 2-g膮 zmian臋 domow膮 wr贸c臋..

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 DUDZIA2002
te偶 mia艂am takie sprz膮taj膮ce plany na dzisiejszy wiecz贸r, ale powali艂 mnie taki b贸l g艂owy, 偶e nawet nie mog艂am si臋 po艂o偶y膰 bo poduszka by艂a jak g艂az. Teraz mi przesz艂o, ale ... ch臋ci nie powr贸ci艂y wi臋c ze scier膮 polatam jutro bo mam ca艂膮 sobot臋 woln膮. A dzi艣 jeszcze odpoczn臋 :-)

Udost臋pnij ten post

Witam wieczorkiem 馃槝 Oj troch臋 mnie nie by艂o, a tu tyle do nadrobienia. Mnie wci膮gn臋艂y wiosenne porz膮dki i przypomnieli sobie o mnie starzy znajomi. Ale widz臋 偶e mam ju偶 zast臋pstwo Dziewczyny od razu zareagowa艂y z pomoc膮 nowej kole偶ance, a Maxx wyst膮pi艂 w roli gospodarza i przywita艂 piosenk膮 . Brawo Ja w swoim imieniu jak to w moim zwyczaju witam Matk臋 Polk臋 33 馃尲 馃尲 馃尲 i jeden za op贸藕nienie 馃尲 Sytuacja w jakiej si臋 znalaz艂a艣 jest trudna. Podj臋cie jakiejkolwiek decyzji jest na pewno lepsze ni偶 tkwienie w tym miejscu. Dziecko w takich sytuacjach wyczuwa doros艂ych. W efekcie zaczyna si臋 wini膰 je偶eli zostaniecie razem tylko ze wzgl臋du na jego dobro. Nie mam namy艣li tego 偶e nie masz na nie zwraca膰 uwagi. Wed艂ug mnie ono jest najwa偶niejsze, ale to wasze uczucia, wasza decyzja. Z tego co napisa艂a艣 zrozumia艂am 偶e wasz zwi膮zek opiera si臋 na dziecku, a taki nie powinien by膰 fundament, bo budowanie zwi膮zku z obowi膮zku nie jest dobre. Podj臋cie decyzji o rozstaniu b臋dzie dla niego szokiem, ale pewnie wi臋kszym jak samo to zrozumie, a nie jak wy mu o tym powiecie. 呕ycz臋 ci podj臋cia decyzji takiej 偶eby mino wszystko by艂o dziecko szcz臋艣liwe i Mama :) bo szcz臋艣liwa Mama to szcz臋艣liwe dziecko :) 馃尲Chrupeczko super 偶e ju偶 masz komputer, a przekazanie pozdrowie艅 by艂o sam膮 przyjemno艣ci膮. Zagl膮dnij jak b臋dziesz wolniejsza, chyba 偶e tak jak mnie porwa艂y ci臋 wiosenne porz膮dki :) 馃尲Dudziu no wr贸ci艂a艣 z pe艂na par膮 :) No prosz臋 ile trzeba 偶eby nas pozna膰, troch臋 ponad 100 stron :) Ale widz臋 偶e na spotkanie to Ty pierwsza stoisz w szeregu. Miejsce sobie ju偶 upatrzy艂a艣 a nas zostawiasz w niewiadomej. Oj kto艣 si臋 odwdzi臋cza za s艂awetnego Pana "G' Ale z tego co napisa艂a艣 to chyba b臋dziemy musieli wi臋ksz膮 ilo艣膰 czasu zarezerwowa膰 :) Prosz臋 mnie nie straszy膰 brzydk膮 pogod膮 w lipcu bo te偶 zaplanowa艂am urlop nad morzem. Z tym zaufaniem to ja mam podobnie, a im wi臋cej czytam o przygodach dziewczyn tym bardziej jestem przekonana co do intencji facet贸w. 馃尲Karmela chwal si臋 chwal si臋 , u nas zawsze mo偶na. A gdzie by艣my mia艂y si臋 dzieli膰 takimi rzeczami jak nie na naszej tablicy samodzielnych rodzic贸w. Duma z takich osi膮gni臋膰 szczeg贸lnie nas rozpiera :) Zgad艂a艣 wchodzi艂y艣my od strony Korbielowa przez Szczawiany i Hal臋 Miziow膮. Ja posz艂am z moim s艂onkiem na 偶ywio艂. To by艂a jej pierwsza taka g贸ra. Ale by艂am tak zdo艂owana i dosta艂am takiego zapa艂u 偶e w razie konieczno艣ci bym j膮 tam donios艂a. W nagrod臋 mia艂y艣my takie widoki i zapach 偶e cena za j膮 to dosta艂y艣my i tak by艂a niska :) Co do sprz膮tania to jak nauczysz psa i kota to poprosz臋 o przes艂anie sposobu jak to zrobi艂a艣. :) Nie ma lepszej przyjaci贸艂ki ni偶 zmywarka, 偶eby jeszcze sama rzezy do szafek wk艂ada艂a. Widz臋 偶e pokusa zajrzenia do nas o tyle wi臋ksza, 偶e czeka praca na drugim etacie :) Maxx tak to jest jak si臋 z kolegami imprezuje, zamiast nam zaserwowa膰 co艣 mi艂ego do s艂uchania :) 馃尲Mee gratulacje dla Mamy i syna z pi臋knie powiedziany wierszyk :) Co艣 jednak ostatnio kole偶anka szwankuje i do nas nie zagl膮da. Czy偶by jakie艣 wyboje na drodze spowolni艂y dotarcie a mo偶e s艂ynne kici, kici Karmeli na wywo艂anie konieczne :) 馃尲Mosew no licz臋 偶e b臋dziesz na spotkaniu i nie wybierzesz kolejnej randki. Meblowanie trzeba od czego艣 zacz膮膰, wiesz 艣wieczka to te偶 dobra rzecz na pocz膮tek. Przynajmniej masz zapewnione, 偶e jak wy艂膮cz膮 pr膮d to nie b臋dziesz siedzia艂a w ciemno艣ciach :) A co do naiwno艣ci to my艣l臋 偶e JESTE艢 NAIWNA.Specjalnie tak to napisa艂am i mo偶esz si臋 na mnie obrazi膰 :)Nie szuka si臋 faceta na si艂臋, jak ma by膰 to sam si臋 znajdzie w najmniej spodziewanym momencie. No chyba jeszcze gdzie艣 s膮 tacy co im nie tylko jedno na my艣li. :) Mnie te偶 niekiedy brakuje faceta, ale mam ju偶 wyrobione zdanie na ich temat, kt贸rego nikt nie zmieni. A koniecznie musisz przeczyta膰 polecon膮 ksi膮偶k臋 i to jak najszybciej :) No to posz艂o, kurcze ale mam klawisze czerwone, uuuu ale parz膮 Pozdrawiam cieplutko Spokojnej nocy 馃槝

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 DUDZIA2002
SAMODZIELNA MAMO - jak膮 polecon膮 ksi膮偶k臋? Ja pami臋tam tylko Ber臋sewicza o rodzinie Ciumk贸w (w艂a艣nie zacz臋li艣my czyta膰 t臋 o Warszawie) od KARMELI. Opr贸cz dobrych przepis贸w lubi臋 te偶 dobre ksi膮偶ki :-)

Udost臋pnij ten post

Ja do艂膮czam si臋 do zdania Dudzi o poleconej ksi膮偶ce DzM, te偶 nic nie kojarz臋, a zawsze na polecone tytu艂y zwracam uwag臋. Do dobrych przepis贸w i dobrych ksi膮偶ek dok艂adam dobrych ludzi, mo偶e lista si臋 wyd艂u偶y? Polemizuj臋 z Samodzieln膮 Mam膮 odno艣nie naiwno艣ci Mosew. Nie oceniam tego tak ostro i偶 jest naiwna. No bo czym tu jest ta Jej naiwno艣膰. Pokazuje otwarto艣膰 Mosew na drug膮 osob臋, szczero艣膰 Jej intencji i prostoduszno艣膰, ale te偶 i w pewnym momencie zapali艂a si臋 Jej lampka kontrolna - czyli w艂a艣nie nie by艂a naiwna. Naiwn膮 by艂aby w贸wczas gdyby posz艂a na uk艂ad faceta (a tak sie nie sta艂o), a p贸藕niej dopiero czu艂aby si臋 wykorzystana. A Ona post膮pi艂a rozs膮dnie, odm贸wi艂a, do艣wiadczy艂a powierzchownego potraktowania i ma kolejna do艣wiadczenie (bardzo wa偶ne na przysz艂o艣膰), a przecie偶 nie o to chodzi, aby nie pr贸bowa膰 i z g贸ry zak艂ada膰, 偶e rozmowy na gg, sms-y i spotkanie to pu艂apka, lep na muchy. Je偶eli jest gotowa na nastepne znajomo艣ci to i owszem, tylko tak m膮drze jak za tym razem. Smutno Jej bo facet okaza艂 si臋 do bani i tyle. Ale ka偶da pora偶ka powinna w nas budowa膰 na przysz艂o艣膰 pewn膮 m膮dro艣c wyp艂ywajac膮 z do艣wiadczenia. Dobrze mie膰 w sobie wiar臋 w ludzi i nie os膮dza膰 wszystkiego na jedn膮 mod艂臋 i jedno kopyto (bo wszyscy faceci tacy s膮... lub bo wszystkie baby takie same). To moje zdanie. Dudziu bardzo sie ciesz臋, 偶e si臋gne艂a艣 po Paw艂a Ber臋sewicza. Ksi膮偶ka o Warszawie jest u nas w sta艂ym repertuarze, Ty masz ten przywilej, 偶e mo偶esz z ma艂ym wykorzysta膰 j膮 na tematyczne spacery z histori膮 po zau艂kach Warszawy, ale lubimy te偶 z c贸rka opowiadania zebrane w tytu艂 "Co tam u Ciumk贸w", mo偶na si臋 po艣mia膰.

Udost臋pnij ten post

Dudziu, t膮 nazw臋 wyszukanego lokalu na mojego @ prosz臋 je偶eli ju偶 si臋 zdecydujesz. Ja niczego jeszcze nie znalaz艂am, nie wiem jak tam inne dziewczyny. Sosnowca nie znam, przejrza艂am jedynie w internecie list臋 knajpek pod k膮tem posadowienia w bliskiej odleg艂o艣ci od dworca PKP, ale nie mam 偶adengo polecenia. Je偶eli Ty masz to dawaj na tapet臋, czytaj mojego maila. Zreszt膮 dla mnie nie wa偶ne tak bardzo gdzie, ale wa偶ne jak i z kim. Ja cz臋sto dzia艂am na ostatni膮 chwil臋, ale tym razem widz臋, 偶e tak nie b臋dzie.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 DUDZIA2002
By艂a sobie sobota. Zakupy zrobione, obiady pogotowane, wszystko posprz膮tane, 3 prania zrobione, trawa skoszona, kot uczesany, Rewolucje Kuchenne zaliczone, szale艅stwa na rolkach te偶, wi臋c nadszed艂 czas na kilka s艂owa do Was. Zaraz robimy popcorn i zasi膮dziemy 偶eby obejrze膰 z synkiem jaki艣 filmik :-) Jutro komunia chrze艣nicy mojego m臋偶a - zasypuje mnie sms-ami czy b臋dziemy. Nawet nie mam zamiaru i艣膰 i ogl膮da膰 twarzy mojej kochanej te艣ciowej i jej c贸reczki. Niech wszyscy na niego patrz膮 i pytaj膮 czemu mnie nie ma :-), a on niech sobie z tym radzi i niech si臋 t艂umaczy :-)

Udost臋pnij ten post

karmel.a dzieki za zrozumienie, nie podoba mi si臋 偶e samodzielna mama mnie tak oceni艂a, ja ci膮gle wierz臋, 偶e nie wszyscy faceci my艣la o jednym, nie po to tylko si臋 chca spotka膰, s膮 przecie偶 tacy kt贸rzy tez s膮 samotni i tez szukaj膮 wsparcia i mi艂o艣ci, a ja nie chce tracic czasu i czeka膰 czy mnie kto艣 znajdzie, chc臋 pom贸c szcz臋ciu to nie naiwno艣膰 to nadzieja 偶e kogo艣 znajd臋, poza tym sobota u mnie piekna by艂a nie wiem jak u was, by艂am na rowerze, jutro mia艂am jechac w g贸ry do kolegi ale zapowiadaja deszcz, mam nadzieje 偶e bedzie padac bo bed臋 bardzo 偶a艂owa膰 g贸rskiej w臋dr贸wki, a dzisiaj dokupi艂am zaslony do swieczki:) i dywanik do 艂azienki:)

Udost臋pnij ten post

Mosew, owszem rozumiem Ci臋 i zgadzam si臋, 偶e szcz臋艣ciu trzeba wychodzi膰 na przeciw. M臋偶czyzna to te偶 cz艂owiek, nie inny ni偶 my, i r贸wnie偶 potrzebujacy drugiego cz艂owieka, ale ludzie s膮 r贸偶ni dotyczy to i m臋偶czyzn, i kobiet. Dla przyk艂adu dodam, 偶e pisuje tu z nami taki przyzwoity romantyczny Pan, a w zesz艂ym roku by艂o wi臋cej samotnych tatusi贸w na tym forum i zarysowa艂y si臋 tu jako pozytywne osoby). Dlatego powierzchowno艣膰 odbioru naszych uczu膰 przez przygodnego partnera, kt贸ry my艣li samotna = 艂atwa, okaza艂a si臋 dla Twojego zalotnika z艂udna i to by艂o poprawne wzgl臋dem niego. Zachowa艂a艣 zdrowy rozs膮dek i umia艂a艣 odm贸wi膰 b臋cwa艂owi. Ale, ale, Samodzielna Mama mia艂a prawo wyrazi膰 swoj膮 suwerenn膮 opini臋, tym bardziej, 偶e to Ty napisa艂a艣 o naiwno艣ci. Ona to tylko zaakcentowa艂a du偶ymi literami ku Twojej i naszej przestrodze. Piszecie ze sob膮 (tz. Ty i DzM) o wiele d艂u偶ej, chocia偶 mo偶e to i nie ma znaczenia, ale na ile J膮 znam, a Ty chyba tym bardziej, to jest Ona osob膮 do rany przy艂贸偶, wi臋c Jej podkre艣lenie dobitno艣ci przez zastosowanie du偶ych liter mia艂o na celu, wed艂ug mnie, takie kole偶enskie szarpni臋cie Ci臋 za rami臋, aby艣 si臋 obudzi艂a za snu i uwa偶a艂a na przysz艂o艣膰, 偶eby Ci臋 kto艣 niepotrzebnie nie zrani艂 - tak to przyje艂a - kto艣 chcia艂 Ci臋 wykorzysta膰, a Ona chciala Ci oczy otworzy膰 na mog膮ce si臋 zdarzy膰 w tego typu spotkaniach przykre nast臋pstwa. To by艂a troskliwa krytyka i tak to traktuj. Pewno to rozumiesz, 偶e ka偶da z os贸b ma inne do艣wiadczenia, lepsze lub gorsze, kt贸rymi si臋 kieruje podczas opiniowania czego艣 lub kogo艣 i ka偶dy jest przede wszystkim innym cz艂owiekiem, kt贸ry ma w艂asne pogl膮dy na pewne zdanie i to jest w nas fajne, 偶e jeste艣my podobne, ale nie takie same. Widzisz nie chodzi o to by sobie wzajemnie zawsze we wszystkim schlebia膰 nawet jak my艣limy inaczej. Odmienno艣膰 pogl膮d贸w jest dobra, bo mo偶na z r贸偶nych wariant贸w rozpatrze膰 pewne sytuacje b膮d藕 zdarzenia. Zreszt膮 wczyta艂am si臋 kiedy艣 w Twoje wcze艣niejsze posty i tak co艣 mi si臋 kojarzy, 偶e prosi艂a艣 o kole偶e艅skie przestrogi b膮d藕 wsparcie dla pewnych sytuacji i tak膮 w艂a艣nie przestrog臋 otrzyma艂a艣 od Samodzielnej Mamy. Nie z艂o艣膰 si臋 na Ni膮, bo na prawd臋 nie ma o co. Je偶eli o co艣 prosisz i kto艣 wyra偶a swoje zdanie, to nale偶y podej艣膰 do opini radz膮cego z szacunkiem, cho膰by艣my widzieli spraw臋 odmiennie. Ja szanuj臋 pogl膮dy innych ludzi (chocia偶 nie zawsze si臋 z nimi zgadzam i je popieram) i to, 偶e umiej膮 otwarcie o nich m贸wi膰. Zreszt膮 opinia by艂a og贸lnikowa i delikatna, bo te偶 i opis Twojej znajomo艣ci by艂 lakoniczny i jednozdaniowy (co nie znaczy, 偶e mia艂by by膰 d艂u偶szy), wi臋c nie ma o co kruszy膰 kopii. Pyta艂a艣 jeszcze odno艣nie wsparcia (m臋skiego), kt贸rego Ci brakuje, to u mnie jest tak - mam wsparcie od rodziny,(kt贸rej nie mam przy sobie na miejscu, a jednak czuj臋, 偶e s膮 ze mn膮) od znajomych i wsparcie dajecie mi r贸wne偶 Wy. To jest takie wsparcie przez akceptacj臋. Dobrze mi tu z Wami i mam nadziej臋, 偶e Wam ze mn膮 te偶 tu nienajgorzej, tak bym chcia艂a i to nie jest 偶adna kokieteria, tylko takia ludzka potrzeba - przygarni臋cia samotnej duszy. Szykuj si臋 do urlopu- na razie terminowo, a miejsce mo偶esz wybra膰 p贸藕niej. Ja tak chyba zrobi臋. Plan贸w wakacyjnych jako艣 skonkretyzowanych nie mam. Nie wim nawet kiedy ko艅czy si臋 rok szkolny. Musz臋 zapyta膰 Mee lub wpisa膰 has艂o w google. Chcia艂abym pojecha膰 ko艅cem czerwca nad morze, ale jak b臋dzie, to si臋 oka偶e. Dudzia Ty tak d艂ugo nie czekaj z tym @.

Udost臋pnij ten post

22 czerwca idziemy po 艣wiadectwa ;-) ja te偶 juz my艣l臋 o urlopie,wyjecha膰 i zostawi膰 troski za sob膮 wczoraj by艂am na pielgrzymce pokomunijnej i wiecie co -podoba艂o mi si臋 -pogoda cudna,katechetka z gitar膮,weso艂o w autokarze ;-) oderwa艂am si臋 od rzeczywisto艣ci,buziaki for All

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 DUDZIA2002
MOSEW spiesz臋 z poparciem s艂贸w KARMELI - ona dobrze gada. Ja te偶 uwa偶am, 偶e s艂owa SAMODZIELNEJ MAMY mia艂y by膰 przyjacielskim kopniaczkiem - i tylko tyle, a mo偶e a偶 tyle. Pami臋taj kochana - nic na si艂臋, bo na si艂臋 to ju偶 wiesz jak wychodzi. Oczywi艣cie nie oznacza to, 偶e powinna艣 zrezygnowa膰 z poszukiwa艅, ale ..... Moi Panowie dzi艣 baluj膮 na komunii, a ja poszla艂am po sklepach (nogi mnie bol膮 i nic nie kupi艂am) i teraz RELAKS :-)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 DUDZIA2002
Przyjecha艂 patafian, odstawi艂 dziecko i przez 5 minut zda偶y艂 mnie doprowadzi膰 do szewskiej pasji. Niech go piek艂o poch艂onie !!!

Udost臋pnij ten post

Witam wieczorkiem 馃槝 Karmela, Dudziu dzi臋kuj臋 za poparcie w sprawie Mosew :) Wyja艣ni艂y艣my ju偶 po za forum moje zamiary :) Ja zawsze jestem szczera w swoich my艣lach, a ka偶dy ma prawo do wyra偶enia opinii. Nie po to jest forum, 偶eby tylko sobie "s艂odzi膰" ale te偶 po to 偶eby co艣 poradzi膰 czy nawet skrytykowa膰, co by komu艣 pom贸c. Dudziu nie przejmuj si臋 patafianem , oni tak maj膮 pojawiaj膮 si臋 na chwil臋 tylko 偶eby zrobi膰 niepotrzebne zamieszanie. Widz臋 偶e ty te偶 w sobot臋 nadrabiasz zaleg艂o艣ci tygodniowe. Pranie, sprz膮tanie koszenie trawy. Do tego co艣 dla zdrowia. Jednym s艂owem czas zape艂niony do ostatniej sekundy. 馃尲Karmela och ty samotna duszyczko :) Tu chyba same takie dlatego jest nam razem fajniej. Ciesz臋 si臋 偶e pomimo pocz膮tkowego nastawienia ulega ono powoli zmianom na pozytywne. I mam nadziej臋 jak to my艣lisz 偶e po spotkaniu jeszcze bardziej si臋 zacie艣ni i b臋dzie mo偶e na d艂u偶ej :) 馃尲Mee dzi臋ki za buziaki, widz臋 偶e humorek dopisuje :) Ja te偶 czekam na urlop, i mam nadziej臋 偶e pogoda jednak nie b臋dzie taka kapry艣na jak ostatnio:) Trzymie nas ta Dudzia w niecierpliwo艣ci co to za fajne miejsce znalaz艂a :) Ja sp臋dzi艂am mi艂膮 sobot臋. Mam niedaleko siebie tak膮 grup臋 w ko艣ci贸艂ku os贸b podobnych do nas tj samotnych ( 偶eby mnie kto艣 藕le nie zrozumia艂 chodzi o osoby po rozwodzie, wdowy, wdowc贸w, samotnych z wyboru ) z kt贸rymi si臋 spotykamy raz w miesi膮cu. Ludzie w bardzo r贸偶nym wieku a powiem wam 偶e po pawie roku spotka艅 zd膮偶y艂am si臋 u nich zadomowi膰 i wiele rzeczy zrozumie膰. Po spotkaniu jak to w tradycji byli艣my w kafejce na lodach. Dzisiaj ca艂y dzie艅 u mnie pada艂o, jak by jesie艅 by艂a a nie wiosna. jedyny pozytyw takiej pogody to fakt 偶e nie trzeba biega膰 z podlewaczk膮 po ogr贸dku. Acha Karmela jak twoje s艂oneczniki ? ( jak nie pomyli艂am i t ty je posadzi艂a艣) Ja ci tak pozazrto艣ci艂am tych u艣miechni臋tych kwiat贸w 偶e te偶 sobie posadzi艂am. Moje ju偶 maj膮 ok 10 cm Pozdrawiam wszystkich cieplutko i tych obecnych, tych co imprezuj膮 i tych co si臋 pochowali

Udost臋pnij ten post

a ja w weekedn jednak czasu nie mialam. Sobota rodzinnie-wizyta u prababci mojego synka. A potem mielismy niezapowiedzianych gosci-rodzina tatusia. Tyle, ze on jakos sie nie poczul i ja musialam najpierw awanture zrobic,zeby jakos chate ogarnac przed ich przyjsciem, a potem dotrzymywac im towarzystwa, kiedy on jak nie wisial na telu, to siedzial przed kompem, ostatecznie wzial prysznic, przeprosil towarzystwo i wyszedl. Zostawiajac mnie z otwarta ze zdziwienia geba. Ludzie spoko, wiec milo bylo ich goscic, ale mimo wszystko, tak nie powinien sie zachowac. W niedziele mialam w planie piknik z malym i caly dzien w lesie, pogoda pokrzyzowala nam plany, wiec sobie poszlismy na festyn, do kawiarni, zwiedzalismy. A te s艂oneczniki, to w ogrodku, czy sa jakies odmiany doniczkowe? Mam maly balkon, a chetnie bym posadzila cos innego niz pelargonie.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 DUDZIA2002
Witam Szanowne Towarzystwo, jak tam poszukiwania miejsca na spotkanie? Mam tak膮 propozycj臋, 偶eby ka偶dy poszpera艂 w necie i popyta艂 znajomych z okolic i poda艂 sw贸j typ. Mo偶e si臋 oka偶e, 偶e wszystkie g艂osy padn膮 na to jedno miejsce. Czas ucieka - zosta艂y nam chyba 2 tygodnie. Wiecie, ja to z Wami mog臋 i w parku posiedzie膰 tylko nie wiem na jak膮 pogod臋 trafimy i na pewno b臋dziemy mie膰 ochot臋 na co艣 do picia lub do przek膮dzenia. Ja zawsze powtarzam, 偶e je艣li mia艂abym strajkowac to absolutnie nie m贸g艂 by to by膰 strajk g艂odowy bo by艂abym pierwszym 艂amistrajkiem ju偶 po pierwszej godzinie :-). Zreszt膮 - ja musze wyj艣膰 z domu o 7 rano, a wr贸c臋 ok. 23 to raczej nie przetrwam na g艂odnego. No i jeszcze przez tyle godzin to przyda si臋 toaleta - jak dla mnie krzaczki na skwerku s膮 do艣膰 ma艂o komfortowe ;-). SM prosze podaj tytu艂 tej polecanej ksi膮偶ki - b臋d臋 mia艂a okazj臋 poczyta膰 w poci膮gu :-), chocia偶 pewnie motyle w brzuchu nie dadz膮 mi si臋 ca艂kiem skupi膰 na tre艣ci :-) Takie ju偶 to 偶ycie - 5 dni p艂atna s艂u偶ba u Pana, weekend - darmowa praca niewolnicza w domu. Ale ja to lubi臋 - opr贸cz mycia okien, lod贸wki i szorowania piekarnika ;-). A najbardziej lubi臋 uwali膰 si臋 wieczorem na kanapie z poczuciem sukcesu i ogarn膮膰 wzrokiem swoje dzie艂o. Wprawdzie przy dizeciach i ziwerzakach po godzinie mog臋 zaczyna膰 od nowa, ale co tam .... to te偶 ma sw贸j urok :-) buziaki dla wszystkich leniuch贸w co tu nie mog膮 pisac bo tipsy si臋 niszcz膮 :-)). tylko ciekawe jakie wyt艂umaczenie znajdzie MAXX ?!?!?! ale dla niego te偶 buziaki :-)

Udost臋pnij ten post

Witam wszystkich po d艂uuuuugiej przerwie:-) Ale si臋 tu dzieje tyle nowych os贸b, wszystkich serdecznie pozdrawiam.Cho膰 przykre to jest,偶e tyle nas tu jest i ka偶dy przeszed艂 ci臋偶kie chwile w swoim 偶yciu lub przechodzi. Ale z drugiej strony fajnie, 偶e taka strona jest i jest si臋 gdzie wy偶ali膰 lub czasami wspom贸c kogo艣 dobrym s艂owem czy zarazi膰 optymizmem. Dzi臋ki Samodzielna Mamo 偶e da艂a艣 pocz膮tek tej stronie :-) Nie zagl膮da艂am tu, ale zapewniam tips贸w nie mam :-) Mam du偶o do nadrobienia w czytaniu Was wszystkich, cho膰 z tego co zd膮偶y艂am si臋 zorientowa膰 pojawi艂y si臋 tu osoby z bardzo du偶ym optymizmem. U mnie bardzo du偶o zmian z niecierpliwo艣ci膮 czekam na spraw臋 rozwodow膮 i niestety to czekanie jest najgorsze. W mi臋dzy czasie dostaj臋 smsy od prawie by艂ego m臋偶a typu " mam stwierdzon膮 siln膮 depresj臋 og贸lnie sobie nie radz臋" a ja nauczy艂am si臋 nie reagowa膰 na jego smsy i przyznam 偶e to dzia艂a. Wielka bu藕ka dla Was wszystkich :-)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 DUDZIA2002
KAMA!!!! nie znikaj nam ju偶 bo nam Ci臋 tu brakuje. O zmianach musisz koniecznie poopowiada膰 i b臋dziesz mia艂a 艣wietn膮 okazj臋. Nie wiem czy ju偶 si臋 doczyta艂a艣, 偶e 4 czerwca spotykamy si臋 w Sosnowcu. Do艂膮cz do nas koniecznie !!!! buziaki

Udost臋pnij ten post

Hej Dudziu dzi臋kuj臋 za mi艂e powitanie :-) Co艣 tam ju偶 wy艂apa艂am, ale obawiam si臋 偶e ja nie dam rady bo niestety pracuj臋 czasami w weekendy i akurat pierwszy weekend czerwca jestem w pracy :-( Kurcz臋 taka szkoda mo偶e jakbym wcze艣niej tu zajrza艂a to bym co艣 zd膮偶y艂a wykombinowa膰 a teraz to ju偶 posz艂y konie po betonie :-( Najwa偶niejsza zmiana u mnie kochani to to 偶e zacz臋艂am wierzy膰 偶e jeden nieudany zwi膮zek wcale nie oznacza ko艅ca wszystkiego i nie wr贸偶y 偶ycia w samotno艣ci. Dwa lata do tego dojrzewa艂am. Teraz ju偶 patrz臋 w przysz艂o艣膰 i nie ogl膮dam si臋 za siebie. M贸j rozw贸d to czysta formalno艣膰 ja zamkn臋艂am tamten etap na trzy spusty. I teraz wiem 偶e wszystko co dobre dopiero przede mn膮 :-)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 DUDZIA2002
No to mnie zasmuci艂a艣, 偶e nie przyjedziesz do nas :-( Za to druga wiadomo艣膰 jest wspania艂a - ciesz臋 si臋 razem z Tob膮 i jednocze艣nie Ci zazdroszcz臋 - te偶 bym chcia艂a ju偶 osi膮gna膰 ten etap :-)

Udost臋pnij ten post

hej, Dudzia, Karmel i SM35, troche mi przykro, 偶e tak ostro wyrazi艂yscie swoja opini臋, ale ja rozumiem po co to formu, wiem 偶e kazdy ma prawo powiedzie膰 co chce i nie obra偶am si臋 absolutnie, poczu艂am sie tylko jak ma艂a dziewczynka kt贸ra nie wie na czym polega 偶ycie i jakie niebezpiecze艅stwa ze sob膮 niesie, ale nie dr膮偶my juz tego tematu, bo ani ja nic nie zrobi艂am, ani nie mam zamiaru zrobic nic g艂upiego, wiecie dzisiaj kolejny zakup-zas艂onki do pokoju:) i zmieniam w weekend 艂贸zko-mam nadziej臋:) i poprawi艂am sobie humor zakupem bielizny, KAMA78 dawno nic nie pisa艂a艣 a ja czuje, 偶e jeste艣my pokrewnymi duszami w pewnych kwestiach, ciesz臋 si臋 偶e ty sie upora艂a艣 z rozwodem, mi juz do dw贸ch lat niewiele brakuje i jest coraz lepiej, a spotkania nie mog臋 si臋 juz doczeka膰 dziewczyny:)na 偶ywo zobacz臋, kto mi tak radzi na forum:)

Udost臋pnij ten post

B膮d藕 aktywny! Zaloguj si臋 lub utw贸rz konto

Tylko zarejestrowani u偶ytkownicy mog膮 komentowa膰 zawarto艣膰 tej strony

Utw贸rz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj si臋

Posiadasz w艂asne konto? U偶yj go!

Zaloguj si臋