Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość

samotni rodzice

Polecane posty

Oooo, Alebazi jest:) Już miałam się zawijać do spania;) byli goście to pewnie ciacho też jest:P Dziś już się objadłam za wszystkie czasy,ale Twoim tez nie pogardzę jak oczywiście poczęstujesz:P Kobiety, mam nadzieję,ze te Wasze ciacha są magiczne i ich konsumpcja nie kończy się dodatkowymi centymetrami w biodrach tylko wiecie gdzie:P

Gość no, na tamtym
Forum juz sie żegnaja, to teraz może tutaj wejsc. ta roznica, ze tam czarna sie nie pokaze, wiec tu moze sciemniac, ze niby goscie. a jaka spragniona,zeby o niej pisac. wstydu nie masz i honoru za grosz. powiedz, gdzie Twoi przyjaciele z tego forum sie podziali?

Eweline, ciasteczko jeszcze mam według Twego przepisu:P Widzę, że Samodzielna również idzie w Twoje ślady. Czyli solidarność jajników. Jestem padnieta i jednak juz znikam. Dobrej nocki wszystkim:)

Gość dobrze robisz
szkoda, ze nie napiszesz-zegnam

Wczoraj z Karmelką późno wróciłyśmy -byłyśmy na babskich plotkach. Dziś dzień wyjazdowy,ja wybieram się do Pszczyny,Karmelek w górskie rejony. Chciałam Wam życzyć miłego dnia.

U mnie kolejna ciężka noc i dzień:( Jak moje dziecko może mieć wstręt do spania kiedy ja jestem takim śpiochem:)Przecież to chyba dziedziczne powinno być:P Masakra normalnie, 10 miesięcy ma i prawie w dzień nie sypia:( Miłej niedzieli dla wszystkich.

A ja dziś nawet pospałam wreszcie a i tak mi mało:P Wczoraj miałam gości dziś ja wybywam z domu na miłe spotkanie. Za tydzień podwójna impreza się szykuje.Ojjj będzie wesoło i już nie mogę się doczekać:) xxxxxxxxxxxx Eweline, to duże zmiany u małego zaszły lecz powoli musisz się do tego przyzwyczajać on już nie jest noworodkiem starzeje się Twoje dziecię:D xxxxxxxxxxxx Mee babskie ploty to zawsze fajna rzecz, tym bardziej gdy w tak miłym towarzystwie.

Alebazi noooo, starzeje mi się dziecię:D Mam nadzieję,że na starość sen mu wróci :D Nawet nie wiesz ile bym oddała żeby się dziś wyspać tak jak Ty :P W ogóle to fajnie macie z tymi babskimi ploteczkami i z tymi imprezkami. Ja też chcęęęęę!!!Ale dobra już ie marudzę bo Mariusz mnie zaraz objedzie:D:D

Eweline, pewnie że wróci mu sen, moj młody, do 14 teraz potrafi sypiac, a gdy byl w wieku niemowlęcym, to była dopiero jazda aby wreszcie zasnął:( Myślałam, ze nigdy nie będzie końca z tym brakiem jego snu a jednak wszystko sie odmieniło gdy poszedł do przedszkola. Natomiast ja dziś przebiłam samą siebie z tym spaniem,ale to niestety wyjątek, który tak bardzo rzadko sie zdarza:( U nas od rana było słońce, a teraz znowu ciemne chmury... "...do lata, do lata piechotą będę szła..."

witam :) Mee Karmelka wam to fajnie , macie do siebie blisko super takie babskie plotki :) Alebazi kolejna imprezowiczka :) miłej zabawy dzisiaj :) Ewelina wychodzi na to że tylko my takie domatorki :D moja mała też nie spała od urodzenia jak godzinę w dzień spała to było dużo , a w nocy budziła się co godzinę . Ale na szczęście to już za mną . Na pocieszenie , śpi całą noc jak skończyła 6 lat :) miłego wieczoru dla wszystkich :)

Gość AnetkaWra
Hej, a ja mam duże dziecko i też się nie wyspalam, do teraz ziewam, a juz wieczór. Pocieszam się, ze na emeryturze to odrobię. Młody ogladał po raz enty Carsy na HBO, a ja liczylam,ze uda mi sie pospac, ale gdzie tam. Ewelina, a Ty masz dla swojego małego regularne godziny? tzn, kapiel i sen o stalej porze? Moje dziecie zasypialo zawsze o tej samej godzinie i wstawalo tez, tyle, ze ta druga pora byla dla mnie zbyt wczesna ;)

Dzień dobry! :) Widzę że dużo tematów tutaj narzuciliście :D Ktoś nawet mówił coś o jedzeniu ale nawet ja stanowczo dzisiaj za to dziękuje... Wyciągnąłem te moje dwa Potwory na dłuuuuugi spacer, trochę zmarzliśmy i teraz grzejemy się ciepłą herbatką :D

Proszę, nie mówcie mi,że sen mu wróci za kila lat:( Normalnie załamka :( Dokładnie tak mamy. Stałe godziny jedzenia, kąpania i spania. Tzn.wieczornego spania,bo w dzień to rożnie z tym bywa niestety. Przestrzegam tego rygorystycznie:P O 19 mówimy sobie dobranoc;)Za to często już o 6 rano pobudka;) Zdarza się,że po karmieniu jeszcze śpi,ale nie zawsze niestety. Dziś wstał o 6, spał od 11 do 12 i tyle wrrr. Ale teraz już padł na dobre. Dobrze,ze znajoma go zabrała trochę na spacer bo normalnie bym wykorkowała z nim dziś.

SM, mój to ma alergie na sen i tyle. Ma tak od urodzenia.W dzień nie sypia prawie w ogóle. Jedyny plus jest taki,ze prawie od samego początku wcześnie zasypia i śpi całą noc. Chociaż ostatnio w nocy mu się np. na zabawę zbiera :D

Gość AnetkaWra
Ewelinka, to moje duże juz tez tak 19-6 sen, noce prawie od poczatku cale, ale dla mnie ta 6 to jest srodek nocy. A jak w nocy sie budzil na zabawe, to ingorowalam i dal sobie spokoj, wiec kilka razy i przesypial cale noce.

Właśnie dla mnie też 6 to środek nocy:D Ale i tak są postępy bo wcześniej wstawał o 5 brrr. Ktosiu, wyleczyłeś kaca?:D:Powinieneś częściej pić bo wtedy zdarzają się cuda i o jedzeniu nie myślisz:D

Gość AnetkaWra
tylko policz, od 19 do 6, to jest 11 godzin, do tego spanie w dzien, kawal czasu

Taa, w dzień to maksymalnie dwie godziny, a takie dziecko powinno spać 3/4 doby. Ale ważne,że w nocy śpiiii:P

cześć Anetka ,cześć Ewelka ja wróciłam z wycieczki do Pszczyny,mały miał atrakcję ,bo jechał pociągiem listopad nie jest już tak przyjemny jak październik,szybko jest ciemno,tak więc czuję się jakby już noc była w tym tygodniu trzymajcie kciuki-mam rozprawę w środę co do dzieci to wierzę młodym mamom ,że są zmeczone,ja karmiłam piersią oboje po półtora roku ,nic tylko na mnie wisiały a dziś córka ma 16 lat i jest piękna i zdolna i tego zmeczenia już dawno się nie pamięta,jest radość z sukcesów i wspólne przeżywanie porażek dzieci szybko rosną i robi się cicho w mieszkaniu,za cicho czasem

Gość AnetkaWra
Mee, ale Wam zazdroszcze! Ewelina, a mi lekarz powiedzial,ze kazdy z nas jest inny, ze dorosli tez-jedno spia 5 godzin i jest ok, innym 9 jest malo, tak samo dzieci, a te podane normy mozna traktowac z przymrozeniem oka, jesli dziecko jest zdrowe i prawidlowo sie rozwija. Pociesze sie,ze moj łobuz bardzo szybko przestal ucinac sobie popoludniowe drzemki. Za to teraz spi 20-7, czasem pol godziny krocej, ale nie mam problemu jak kolezanki,ze o 22 lata mi po domu, albo wstaje w nocy i chce bajki ogladac.

moje nigdy o 22 nie latały po domu jak były małe,miałam czas na czytanie czy film teraz młodemu zostało wczesne chodzenie spać,ale wstaje o 6 ,a córka siedzi do 1 w nocy ,ale spałaby do południa jakby mogła

No wiem wiem, cieszę się,ze jest zdrowy i fajnie się rozwija. Tak naprawdę to moja wielka pociecha i bardzo się cieszę,ze go mam.:)Uwielbiam tego rozrabiakę najbardziej na świecie.Tylko czasami tak sobie marudzę. Mee, fajnie,że wycieczka się udała. Pszczyna jest piękna :) Będę trzymała kciuki za tą rozprawę. Dasz radę i powalisz ich wszystkich na kolana:)

od tego dnia wiele zależy-zależy mój spokój na najbliższe lata,tak więc proszę o trzymanie kciuków ciekawe jak tam Karmelce było w górach

ja akurat uważam ,że Ktosiu jest bardzo do życia :P idę spać ,dobranoc ,do jutra

Gość AnetkaWra
Mee-to dobrej nocy, a ja bede trzymac kciuki! Ja tez juz chyba znikam. pa!

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się