Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kleopatra32

mamy 6-latków

Polecane posty

a ząbki z dziurkami u nas to długa historia bardzo szybko zaczęły sie małemu psuć tez winę ponosza pewnie słodkości żeby myje ale oczywiście po groźbach i zmuszaniu:P w ogóle tak jak jedna z was tu pisała,wszystkie czynności które mu karze wykonać robi ociągając się,ubieranie,jedzenie a z jedzeniem to tez problem ma swoje ulubione dania typu naleśniki,pyzy,zupa pomidorowa i żadnych nowości nie chce zjeść chudzina z niego ile waża wasi?mój przy ok. 122cm wzroście waży 23kg

pietruch te brzydkie odzywki to pewnie z bajek,lub gier. Jak czasem posłucham dłużej bajki,to przerażenie chwyta,wrr Jednak staram się zbyt często nie ingerować w jej bajki,bo jak słyszę czasem jakąś to od razu przełanczam na inna,a mała w ryk,a i często ta druga na którą zmieniam nie lepsza:(

stylowa...wiesz, moja tez od jakiegos 3 roku zaczela miec problemy z zabkami, dentystka stwierdzila pruchnice i zalakowala zabki, kilka razy...teraz ma takie ciemne plamki na gornych jedynkach a dodam ze staralam sie dbac o to zeby je myla, sloidyczy tez oczywiscie jadla dosc duzo ale dentystka powuiedziala ze to wcale nie musi byc powod pruchnicy, ze tak ma i juz, zabki myje raz dziennie wieczorem. Cieszy sie ze juz zaczyna gubic bo nie bedzie miala juz btych ciemnych plam ;) A ze twojej musiala wyrywac??Chmm to chyba cos powazniejszego miala. Pietrucha to moja 7 letnia chrzesnica tez tak ma, przezyzwa wszystko strasznie i potem boli ja brzuch, czasem nawet wymiotuje i goraczka, tylko z nerwow, a potem przechodzi... Moja tak gada ze chwilami mam dosc..czasem nawet krzykne na nia bo ja rozmawiam z mezem a ona swoje i opowiada i o tym i o tamtym i tak dlugo przeciaga typu: a wieeeesz, nooo, i poteeemmmm i taaamtoooo, yyy...i gada i gada i gada... raz jak dziadek z nia gdzies jechal to powiedzial ze radia nie musial wlanczac w samochodzie bo tak gadala ze juz sie sluchac nie dalo

Moja przy wzroście 106-16,5 kg,maleńka ,chudziutka po mamusi. Pietrucha ale Twój chłopczyk to chyba niziutki nie jest ? A to że chudziutki ,to nic,byle zdrowy

a jakie kanaly oglądaja wasze dzieci? damian najchętniej cartoon network,a tam faktycznie bijatyki itp ale jak widze bajke typu batman,ben 10 zaraz zmianiamy kanał ale wiadomo czasami umknie mojej uwadze

Metii ja poszłam z moją do dentysty z powodu bolącego jednego ząbka,dentysta sobie nie poradził z wyrwaniem ząbka,bo Oliwka straszna panikara,bardzo boi się lekarzy,nienawidzi wręcz,no więc ten dentysta wysłał mnie do specjalisty,na spanie. Przed zabiegiem Oliwka miała oglądniete ząbki i miały być wyrwane bodajże dwa,a po zabiegu się dowiedziałam,że wyrwano jej aż sześć ,bo tego wymagały Hi hi ,to gadanie z przeciąganiem,z nieumiejętnością zebrania własnych myśli mam do czynienia na co dzień,zasnąć można czasem,cierpliwości morze ,żeby doczekać końca zdania:D

Gość blziniaki 2004
jak w nicku mam dwóch chłopczyków kwiecień 2004 będę zaglądać co czas jakiś :)

Mam ten sam problem co wiekszosc z was,kompletnie mnie nie slucha,niegdys rozpieszczona przez babcie za bardzo teraz wchodzaca na glowe i strasznie meczaca momentami,do tego 4 miesieczna coreczka ,wiadomo cyrk na kolkach;)

stylowa wlasnie o tym mowie:0 i czekasz tylko kiedy dojdzie do sedna sprawy bo ja wczasie kiedy ona powie jedno zdanie moglabym powiedziec osiem razy tyle. Czasem to juz normalnie mnie nerwy biora jak ona zaczyna cos tlumaczyc...;) nie mamy kanalow z bajkami, mala oglada je na dvd albo komputerze, a uwielbia myszke miki, tom i jerry peppe i sasiadow

Gość blziniaki 2004
moje urwisy chodzą do przedszkola i muszę przyznać przedszkole czyni cuda dzieci sa zupełnie inne po zajęciach tam sie wybiegają wyżyją i kontakt z dziecmi to bajka potrafią współpracować grupie w grupie i ciągle jakieś rymowanki wierszyki piosenki :) nabierają oglądy jeśli mogę sie wtrącić polecam przedszkole z całego serca

Gość blziniaki 2004
tylko ze w domku jeszcze starsza siostra 13latka burza hormonów okres dorastania dojrzewanie ufff nie wiem co gorsze nabuzowana panna czy chłopaki w tandemie

mjóweczka a od którego roku w Anglii rozpoczyna się szkołę,ja mieszkam W Islandii,moja zaczyna w sierpniu pietrucha ja jeszcze niższa od Ciebie 1,56 m,hi hi malutkie mamusie:D

widzę że nasze grono powiększa się i dobrze:) ja już zmykam dziś bo niewiadmo jaka nocka z młodszym będzie starszy śpi od malej godziny dobranoc

pietrucha dobrej nocki życzę u mnie dużo wcześniej niż w Polsce,dopiero 20.00

Gość blizniaki 2004
nie ciagle sie ich uczę ciągle mnie czymś zaskakują co prawda podwójne szczęście podwójna radość ale i obowiązki tez razy dwa o chorobach nie wspomnę :( do białej gorączki doprowadza mnie wojna pomiędzy tandemem a siostra duza różnica wieku dwa światy

oj faktycznie ,wiem przez co przechodziłam ,kiedy mała zaczynała przedszkole i wiecznie chora była,to trwała długo,więc przy bliźniakach to faktycznie ciężko,wiadomo,że jak jedno chore to i drugie,mam nadzieję,że ten nieciekawy okres masz już za sobą,moja na szczęście już przestała chorować

witajcie jeśli moge to się przyłączę. ja mam córkę która w maju skończyła 6 lat i synka prawie 2 latka. Mała chodzi do drugiej klasy a mój smyk za rok pójdzie do przedszkola. Jak chyba każda z Was mam małe i większe problemy z córką - jest strasznym niejadkiem-mogłaby żyć powietrzem i bardzo nie lubi spać sama i często w nocy wędruje. Z brzydkimi odzywkami nie mamy narazie problemu. Pozdrawiam

Gość elcia1984
moj synek takze rocznik 2004, jest najkochanszy na swiecie, buzka mu sie nie zamyka non stop mowi wszystko o wszystkim wie trzeba uwazac co sie przy nim mowi czasem. pomaga przy malym braciszku chociaz nie lubi sie dzielic wszystko jest jego i tylko jego, poza tym jestgrzeczny i bardzo usluchany i uprzejmy