Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fdsgfsfgdf

MAALOX NA ZGAGE POLECACIE??

Polecane posty

Gość fdsgfsfgdf

czy maalox mozna uzywac we wczesnym stadium ciazy? bo ginekolog powiedzial ze w sumie mozna kazdy lek uzywac.. a ja mam straszna zgage codziennie mnie piecze , a boje sie ze zaszkodze dziecku.. bo to I trymestr

Gość wiolettos
ja od poczatku ssalam reni. pomagał mi tez napój gazowany. a synek zdrowy i jak niektóre przesadne mamy mowiły i straszyły nie miał kolki ani nic ;)

Gość wiolettos
osobiscie tez nie lubie mleka ale pol szklanki dziennie polecam kiedy zgaga sie nasili

Gość fdsgfsfgdf
jesli mam zgage od samego poczatku to ja nie pytam co bedzie pozniej :( a mialo byc tak pieknie, na poczatku nie mialam zadnych problemow, a teraz zgaga dzien w dzien i od niej wymiotuje, a poza tym czuje sie dobrze :) to moze bedzie chlopak hehe :)

ja w ciązy piłam hektolitry mleka a odam, ze przed ciązy nie mialam zwyczaju picie mleka nawet w najmniejszych ilościach. wypijalam w dzien ze 3 litry mleka, maalox tez piłam, smak oropny. smakuje jakbym zjadla pol tubki pasty do zębów.

ooj ja tez przez cala ciąze czulam sie dobrze, zadnycn wymiotow tylko na koncu ciązy pojawila sie ta wielka okropna wstretna zgaga, tez od nie wymiotowalam, i urodzila nam sie corcia :)

Gość wiolettos
ja w 1 trymestrze mialam zgage sporadycznie w 2 wcale a w 3 masakra ... jest chłopak ;)

Mleko na mnie działa krótko, najpierw łagodzi, a potem jeszczce gorzej jest. Malox jest najlepszy i wcale nie taki zły, próbowałam reenie, galeatum, manti - malox działa najlepiej i najdłużej.

Gość jak Ci zrobią
migdały na zgagę są dobre, woda i renni.

Gość fdsgfsfgdf
no pije maalox ale smak mnie przyprawia o mdlosci ;/ a jak bylo u was z ciazami? czulyscie sie dobrze w ciazy i wyszedl chlopiec czy moze dziewczynka? moja kolezanka w ciazy czula sie super, zero wymiotow itp i lekarz pow ze bedzie miec syna :)

Gość wiolettos
mysle jak wiekszosc renni polecam i mozna go brac w ciazy nie wiem jak jest w przypadku mallox

Gość fdsgfsfgdf
moze jestem przesadna ale cos w tym musi byc, bo moja wlasna matka jak byla w ciazy ze mna to wymiotowala od samego poczatku ciazy i nic prawie nie jadla, na sam zapach byla w wc, a mi tylko ta zgaga przeszkadza, a do rozpoznania plci jeszcze troche czasu ehh

Gość fdsgfsfgdf
zazdroszcze ci synka :) naprawde, ja tez bym chciala chlopca - tylko ta zgaga to pewnie wrozy dziewczynke ;p

Gość wiolettos
nie kłopocz sie za wczasu ;D kolezanke zaczela zgaga meczyc rowniez w 7 miesiacu i bedzie córa. nie ma na to reguły ;) czas pokaze ;)