Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

MamaLizaczka

WAŻNE: czy po trzydniówce wysypka jest swędząca?????

Polecane posty

martwi mnie to bo dziecko miało 3 dniową gorączkę, teraz przeszła i pojawiły się raczej takie zaczerwienione plamki, które swędzą bo dziecko non stop chce się drapać. Czy tak może być przy trzydniówce?

Wysypka przy trzydniówce jest bardzo przykra dla dziecka. Swędzi i maluch jest rozdrażniony. Dokładnie nie pamiętam, ale chyba podawałam fenistil w kropelkach

Gość no to ja słyszalam co innego
ze wlasnie przy 3 dniowce wysypka jest nieswedzaca a przy innych chorobach np. rozyczce ,ospie wysypka jest swedzaca

przy trzydniowce wysypka moze swedziec; od rozyczki mozna ja odroznic w ten sposob ze w przbiegu rozyczki sa duze, wyrazne wezly chlonne w okolicy zausznej i potylicznej

Ja też czytałam i słyszałam, że wysypka przy trzydniówce nie swędzi, a jednak jak mój mały miał tą wysypkę to nie spaliśmy 2 noce bo był taki niespokojny. Nie drapał się bo nie umiał m mając 7-8 miesięcy, ale lekarka potwierdziła, że nie należy to do przyjemności. Myślę, że te niedomówienia wynikają z tego że to choroba którą przechodzi się we wczesnym dzieciństwie, a wiadomo że maluch nie powie co mu dolega

tijo masz racje; moja corcia miala ta wysypke przez ponad dobe, marudna byla niemozliwie; pytalam mojego znajomego lekarza, specjalisty chorob zakaznych i powiedzial ze prawdopodobnie ja swedzi, ale jest za mala zeby powiedziec

u nas była wysypka ale mały zachowywał się normalnie, jakby nic mu nie było, zresztą podczas poprzedzającej ją gorączki też był cały zadowolony :) śmiał się, gaworzył, nic mu nie przeszkadzała (miał wtedy 6-7 miesięcy)

moj synek normalnie rowniez przy trzydniowce sie zachowywal bawil sie smial gaworzyl mial wtedy 7 miesiecy i przy goraczce ktora siegala 40 stopni i przy wysypce ...jedynie co to jak mial goraczka slabiej jadl

Moj Filip wlasnie kilka dni temu przeszedl trzydniowke. Goraczke mial do 38 stopni a wysypka nie swedziala definitywnie. Byl spokojny, w ogole nie rozdrazniony tylko spal troche wiecej niz zwykle.

Gość e tam taka wada
moje dziecko mialo trzydniowke, 3 doby goraczka 39 stopni, potem 2 dni wyyspka, nieswędząca, takie plamki (duzo)na ciele

Gość KasiuklaW
Jesteśmy właśnie po 3 dniówce a właściwie 2 dzień wysypki-plam. Alex ma 11 msc. i ewidentnie mogę stwierdzić że go swędzi w szczególności główka wczoraj go wykąpałam i zdecydowanie poprawiło to jego samopoczucie ale nadal jest jeszcze dość marudny . Zdrówka dla wszystkich maluszków.