Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nuklifina

zarobki stomatologow w polsce to jakas bzdura

Polecane posty

Gość Nie marudź
Sześć i pół godz. dziennie w pracy, nie musisz rano wstawać i tracić mnóstwo czasu na dojazdy, praca tylko pięć dni w tygodniu i dwa tysiące pensji. Nie jest tragicznie, a perspektywy masz duże :)

Gość Twoja sąsiadka.
Farmaceutki zarabiaja niezle- 4 tys na lapke. Wiem bo mam w rodzinie farmaceutke no i praca bezstresowa w sumie

Gość midrib
ale gdzie? w aptece?

Gość Promo Facilitair
Renomowane biuro posrednictwa pracy PROMO FACILITAIR (www.pfdl.nl) poszukuje sstomatologow ze znajomoscia jezyka niemieckiego. Bardzo dobre warunki pracy, miejsce: Holandia oraz inne panstwa Europy. Jak aplikować do tej pracy? Cv (w jezyku niemieckim lub angielskim) prosimy wysylac pod adres: info@pfdl.nl, w tytule wpisujac: cadentist

Gość gość
Jestem po filologii polskiej i kulturoznawstwie na UJ, robiłam tez kursy podczas studiów. Zarobki podobne do Twoich, z tym, że o Tobie wszyscy myślą, że masz kasy jak lodu, a mi w portfel nie zaglądają, bo co tam taki nauczyciel. Pomyślisz jak dziecku będziesz szukała świetnego nauczyciela. Znajoma stomatolog, która ma trochę dystansu do swojej pracy, mówi, że to fizyczna robota, ciągle to samo, rozwiercić - zalakować. Oczywiście wiem, że nie powinna tak żartować.

Gość gość
Witam serdecznie ! Na studiach uczęszczałem oprócz nauki nocami itd. na wolontariaty gdzie uczyłem się zawodu u na prawdę dobrych lek stom. jestem ponad rok po stażu i sam zmieniałem prace łącznie 6 razy. Aktualnie pracuję w 3 miejscach 4 dni w tydz koło 12 h dziennie i jeden raz różnie od 3 - 5 h weekendy mam free. Umiem dużo ale ciągle się uczę, mam jedną umowę o pracę + własną dział gosp. Łącznie nie schodzę poniżej 10 tys zł miesięcznie netto. Nie chodzi o to żeby się chwalić ale ludzie to jest jak każda inna praca. Jak dużo umiesz masz podejście do pacjenta to możesz wybierać ! Poza tym faktycznie może pracuję dużo ale powiem wam szczerze że to jeszcze nie jest mój target i zastanawiam się ciągle nad zmianą jednego miejsca pracy by zarabiać więcej. Szkolić się szukać i nie mieć życia w tydz to jedyny klucz do pieniędzy w pl. Mam znajomych prawników lekarzy i nauczycieli i każdy powie to samo... można pracować za 2 tys netto ale można też szukać do skutu i się nie bać ! I tak wszystkim radzę i to w każdym zawodzie... każdy zarabia inaczej w każdej branży... przykład 4 znajomych informatyków - podam sumy netto 2000, 2700 6500 i ponad 10000 (wszyscy koło 2 lata po studiach ... Od czego to zależy ? Umiejętności co się umie jak się umie sprzedać i determinacja. Pozdrawiam wszystkich zrowo myślących i ludzi ze wszystkich branż. p.s. Co do własnego gabinetu to ciągle to rozważam ale to długa droga bo 1. trzeba dużo umieć ale nowoczesnych rzeczy a nie stare itd. 2. Trzeba mieć dobry marketing i pieniądze na niego. 3. Trzeba mieć kasę na start bo wszystko na kredyt to spać po nocach by mi nie dawało a mam rodzinę. POZDR !

Gość gość
nie wiem jakie są zarobki, muszę najpierw skonczyc studium (chodzę tu www.dental.szczecin.pl ) zobaczymy jak po ukonczeniu bedzie;pp

Gość gość
no ja wlasnie koncze studium stomatologiczne tu www.dental.szczecin.pl i bede sie zastanawiac nad praca w zawodzie :) chcialabym...

Gość gość
To prawda,nie wiem czemu ludzie myślą,że stomatolodzy tak dużo zarabiają.Większość co ma własne gabinety spłaca kredyty nieraz po 10-15 lat.Dodatkowo dochodzi prowadzenie działalności gospodarczej,czyli 1100zł co miesiąc,wynajem lokalu średnio-3-5 tyś,niektórzy mają swój lokal,to jeszcze rata kredytu za lokal.Ubezpieczenie zawodowe OC rocznie około 1300zł,składki członkowskie do izby lekarskiej 60zł na miesiąc,wywóz odpadów,co miesiąc trzeba płacić w sanepidzie za kontrolę sterylizacji,księgowa min 300zł miesięcznie(To są opłaty obowiązkowe)W sumie opłaty miesięczne wychodzą od 5 tysięcy w górę,nawet kilkanaście.Dodatkowo młodzi stomatolodzy tylko co skończą studia,po stażu muszą założyć działalność,żeby w ogóle pracę znaleść,pracują na prowizjach w gabinetach,często muszą kupywać swoje materiały(np wiertła,kompozyty,rękawiczki).Takie są smutne realia tego zawodu.A kolega co wyżej ma netto 10 tyś,ale kolega pracuje w 3 gabinetach po 10-12h?Zobaczymy jak będzie za kilka lat,jak żona będzie go widzieć tylko w niedzielę.Dużo to by było jakby pracował w 1 miejscu za taką kwotę netto,odradzam kierunek stomatologia,lepszy jest lekarski.Etat w szpitalu,lekarze ogólni zaczynają mieć dobre zarobki.

Gość gość
Ja jestem lekarzem, Wroclaw. Mam 2300

Gość gość
Lekarze ogolni dobre zarobki HAHAHAHAHA. Ja bym sie cieszyl jakbym mial tyle co wozkowy z jakiejs firmy budowlanej. Wystarczyloby mi tyle. Sasiad, ktory obsluguje koparke ma 4800 na reke. Jakbym mial tyle to bym dyrektora szpitala po brudnych stopach calowal

Gość gość
Dentysci najlepiej zarabiajacy zawod w Polsce. LOL

Gość gość
2300zł to chyba podstawa a dyżury?Jesteś rezydentem?Bo nie wierzę że specjalista tyle zarabia.

Gość Dentiii
W tamtym roku wwe wrześniu skończyłam staż. Od pazdziernika pracuje w dwóch rónych gabinetach: 4 dni po 10-12 h, raz w tyg 6h plus soboty też 6h. Przy dobrym miesiącu mam jakieś 6,5 tys na ręke. Pracuje oczywiście na % z****** NFZ+ pacjenci prywatni. Nie mam działalności tylko umowę o pracę na najniższa krajową i umowe zlecenie. Z rozmów z innymi tak to wygląda albo własna działaność albo dzika umowa i częśc kasy do ręki;((( Nie mam czasu na życie prywatne. I ta wieczna presja otoczenia, któremu się wydaję że powino się być Bogiem we wszystkim: mieć specjalizację, doktorat, rodzinę udane życie prywatne, do tego być zwasze uśmiechnietym i miłym dla pacjentów;( ehhh Na razie odkładam na swój pierwszy samochód i kursy, bo niestety jak sie nie jest dzieckiem lekarzy albo profesorów to w tym zawodzie nie ma lekko;) Ale mimo to nie zamieniłabym swojej pracy na żadną inną.

Gość gość
Pracujesz rok,zobaczymy co powiesz za kilka lat takiej pracy...

Gość Romi223
Niestety lekarze dentyści bardzo niechętnie zdradzają, jak właściwie dbać o zęby, czego unikać, za to chętnie rwą co się da i zakładają plomby z lichych komponentów. Przestrzegam przed piciem soków owocowych, coli, jedzeniem karmelu, pochopnym wyrywaniem ósemek. Moi znajomi są stomatologowi i sami potwierdzają, ze większość ich kolegow leczy pacjentom zdrowe zęby, zakłada oszukane plomby...

Gość donek
Ortodonci najlepiej

Gość grodka
Nie uważam, że bzdura. Ostatnio korzystałam z usług oferowanych przez Dentalux (Warszawa) i bardzo się zawiodłam. Wysokie ceny a jakości żadnej. Nie wiem jak to wygląda w innych przypadkach, ale dlaczego miałoby być lepiej? Moim zdaniem jest tak samo, ale to tylko domysły podparte poważnymi przesłankami. Mimo wszystko każdy ma prawo do własnej opinii.

Gość gośćmario
Na kontrakcie ok 10 tys na rękę, zakładając ze pracują 4,5 dni w tygodniu po 10,12 godzin. Wszystko zależy, jakie warunki wynegocjują i na jaki procent sie umówią z właścicielem kliniki.

Gość gość
Stomatolog to zawód bardzo dobrze opłacany. Wiem z doświadczenia. Pracuję jako stomatolog w miejscu, które znalazłam dzięki irspoland.com i na swoje zarobki wcale nie narzekam.

Gość Bartek

Ja jak dowiedziałem się ile kosztuje sprzęt do gabinetu dentystycznego to już nie dziwie się. że tyle płacimy za wizyty. Dobrze, że chociaż na profitssmpl można w dobrych cenach naprawić narzędzia i też kupić. Mój kuzyn jest dentystą i opowiadał. 

Gość Rob92

Zarabiają dużo tylko się o tym nie mówi głośno, zarabiają lepiej niż prawnicy czy inżynierowie, 20 klocków to spokojnie ciągną po kilku latach, mój wujas i żona maja gabinet i kasy jak loduuuu

Gość Gość

20tys to przychód a nie dochód,po odliczeniu kosztów zostanie ok 10tys,znam informatyków co zarabiają dużo wiecej