Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Mysia82

Foteliki 9-18

Polecane posty

Mam pytanie odnośnie fotelika do auta. Musimy teraz zmienić fotelik do auta.Pytam o Wasze doświadczenia z różnymi markami..dodam że nie pytam o foteliki z marketów za 99zł. tylko kąkretne marki z atestami gdzie bezpieczeństwo jest najważniejsze..

ja mam ramatti i jestem zadowolona. Odkad synek skończył 8 m-cy jeżdzi do dziś. Nie brudzi się, dziecko sie nie poci i wygodnie mu sie czasami przespac. Takze jestem zadowolona.Cena też przystepna:)

ja polecam dla takiego maluszka montowane tylem do kierunku jazdy, chyba w razie wypadku najbezpiecniejsze. My mamy Besafe, nietanie, ale tez duzo jezdzimy wiec nie oszczedzalismy

Dziękuje za odpowiedzi...a co do kierumku jazdy to z tego co wyczytałam to dzirci do 10 kg mają obowiąze jeżdzić tyłem do kierunku jazdy ale apsolutnie nie na przednim siedzieniu oczywiście myśle o aucie gdzie sa poduszki także dla pasażera A po wyżej 10 kg dziecko nie powinno jeżdzić tyłem...poduszka wystrzela z prędkością 300km/h

Wg norweskich norm, dziecko do 9 kg musi jezdzic tylem, a zaleca sie zyby jezdzilo w ten sposob do 2,5 roku. Nie wiem, skad wzielas info, ze powyzej 10 kilo sie nie poleca jezdzenia tylem. To bez sensu. Mi wystarczylo poogladac crasch testy i wyobrazic sobie, jakie sily dzialaja na szyje dziecka (przy jego proporcjach ciala) podczas wypadku

oczywiście że starsze dziecko może, a nawet powinno jeździć tyłem! oczywiście na miejscu gdzie nie ma poduszki powietrznej i w odpowiednio dużym foteliku :) ja sama szukałam fotelika montowanego tyłem ale nie znalazłam (wtedy kiedy fotelik wymieniałam), znalazłam po fakcie, niestety. chociaż z mojego jestem zadowolona :)

ja polecam maxi cosi priori dziecko moze jezdzic tylem do 15kg. Mozna rozlozyc na 3 rozne pozycje,jest bardzo wygodny dla malucha

Po przestudiowaniu testow bezpieczenstwa i odejrzeniu fotelikow live zdecydowalismy sie na MaxiCosi Priori z systemem Isofix. Oprocz tego, ze te foteliki sa bardzo bezpieczne, fajnie tez wygladaja- sa takie zgrabne.