Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość u2bator

Ile za ubezpieczenie samochodu?

Polecane posty

Ja byłam zaskoczona ostatnio że dość przystępnie wyliczyli nam pakiet ubezpieczenia auta w Generali wraz z pakietem Assistance. nie myśleliśmy o nim wogóle ale w takiej cenie nie było się co zastanawiać. I szczerze licho nie śpi. w tym roku już korzystaliśmy z darmowego holowania do warsztatu... przez te mrozy :D

Wychodzą Ci kosmiczne sumy ponieważ : - masz nie ukończone 25lat więc masz zwyżkę w składce -masz krótko prawo jazdy ( więc zwyżka w składce ) - zapewne nie posiadasz zniżek z tyt. bezszkodowej jazdy ( za każdy rok 10 % i tak aż do 60 %) Wszystko to wpływa na ogólną ocenę Ciebie jako klienta Tow. Ubezp. Najzwyczajniej w świecie stanowisz ryzykowną grupę klientów ( z uwagi na duże ryzyko szkody ) Masz następujące możliwości : - dołączyć jako współwłaściciela auta np tatę lub inną osobę która ukończyła 25 lat i ma wypracowane 60% zniżki ), - kupić auto na kogoś z rodziny z 60 % zniżką i później umowa darowizny jak wypracujesz sobie zniżki -czyli średnio po 6 latach od chwili gdy zostaniesz współwłaścicielem -

Napisz skąd jesteś : województwo , powiat ,miasto,W każdym regionie składki mogą się różnić .Zależy to od wskaźnika szkodowości w danym regionie itp.

lilka007, który masz wariant tego assistance? bo widziałam, ze do wyboru mają trzy, zastanawiamy się, który warto wybrać. To prawda, ze mają też pomoc medyczną i w razie czego opiekę do dzieci? Bo aż mi się wierzyc nei chce :/

W moim wariancie jest właśnie opieka nad dziećmi, bo mam ich aż trójkę tak więc nawet z mężem się nie zastanawialiśmy. Jaki to wariant musiałabym najpierw zapytać jego bo on wszystko dopinał w ostateczności ja potwierdziłam i zaakceptowałam cenę bo była bardzo korzystna.

Gość czarna zla dziewczynka
jak chcesz mieć w miarę tanio jak na wiek i brak zniżek, to skorzystaj z oferty you can drive (hestia) - specjalnie dla młodych kierowców przed 30 r.ż. dobre warunki, a cen niższych nie ma nikt.

W Generali bardzo dobrze wypada pakiet komunikacyjny. Jest tutaj OC, AC, Assistance i NNW./.ma ktoś z Was tutaj ubezpieczenie?

Gość Saczin
zobacz sobie w dobrej porównywarce ofert na przykład na www.okurka.pl - tutaj pokazują 37 ofert od 14 różnych ubezpieczycieli i dokładnie program wyliczy ci składkę

Gość darrt
Moim zdaniem najlepszym rozwiązaniem przy wyborze najtańszej polisy ubezpieczenia samochodowego jest pomoc doradcza firmy Market Ubezpieczeń. Świadczy ona usługi w zakresie wyszukiwania najkorzystniejszych wariantów spośród aktualnych ofert ubezpieczeniowych. Łódzki adres jej siedziby znajdziesz na firmowej stronie marketubezpieczen.eu.

Gość gość
Parę osób mi polecało porównywarkę na stronie http://kalkulator-oc-ac.auto.pl i mam zamiar rzeczywiście przez nich szukać. Póki co jednak jeszcze nawet auta nie mam, dopiero planuję kupić, mam już kilka modeli na oku...no i właśnie tu pytanie – jakie auto byśćie polecili żeby te skłądki były tańsze? Bo jednak to czym się jeździ ma znaczenie dla ubezpieczalni.

Gość gość
moim zdaniem najlepszym miejscem żeby ubezpieczyć samochód jest Kubinek http://kubinek.pl ostatnio dobrali mi super polisę która uwzględniała wszystkie moje potrzeby

Gość gość
Mi wychodzi zawsze taniej OC podpisać przez porównywarkę niż w oddziale ubezpieczyciela. Największe różnice mi wychodzą przez http://kalkulator-oc-ac.auto.pl. Składki możesz policzyć ogólnie dla wszystkich TU lub dla wybranego, więc to skraca czas podpisania umowy, jak już masz coś gotowego na myśli.

Gość amator

Zamiast ubezpieczac fure, lepiej zainwestuj w nowinki technoligczne w ciuchach do samochodu, mi dwa razy uratowalo fure, obczaj sobie

brzezanka.pl/nowe-technologie-zamiast-kluczykow/