Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Marcin333

Nie dostaję ciepłych spojrzeń od kobiet

Polecane posty

Gość Marcin333

Przeczytałem post kobiety, która martwi się, czy znajdzie partnera mając 32 lata i jak to będzie. Postanowiłem opisać swój przypadek. Mam 28 lat i dużo atutów: intelekt (tak ku*wa, mensa i ileś tam IQ), dobrą pracę, dobry samochód, kasa, super geny, (zdrowie nie do zdarcia, wrodzone mięśnie). Piszę teraz jak niedojrzały gość ale uważam, że ten aspekt jest ważny - CHODZI O WYKORZYSTANIE. Na czym polega to wykorzystanie? Otóż kobieta na mnie nie spojrzy, bo mam 176 wzrostu a nie 180. Tyle atutów, a nie spojrzy, bo wzrost nie >=180. Gdy już mnie kobieta pozna, zresztą - gdy ze mną chwilę porozmawia - od razu wzbudzam zainteresowanie, bo pewność siebie i twardość mam wrodzone i potrafię tak głość podnieść, żeby w kobiecie trans wzbudzić na 7 minut albo 7 dni. Kobieta czuje się przy mnie bezpiecznie, bo mam honor i każdemu oddam. Także ogólnie nie mam problemów. Ale nie mogę przeżyć, że kobiety mają takie puste głowy, że na mnie nie spojrzą, bo nie mam 180. Radzę sobie, mam zabawę, wielbicielki, znajomych itd. Ale wzbiera we mnie złość, że tak ciężko mi zasłużyć na odrobinę uwielbienia we wzroku mijanych kobiet. Facet tego potrzebuje, a przynajmniej ja. Odrobiny erotyki i ciepła w spojrzeniu otaczających kobiet. Robi się wtedy tak ogólnie miło, prawda? Wiem, że z partnerką jako taką nie będę miał problemu. Ale wnerwia mnie to, bo czuję, jakbym był wykorzystany. Nie dostaję ciepła za darmo tak jak inni. Za to do związków to zaraz pierwsze by się pchały. No bo tamci tacy puści, tacy nic nie warci, a Ty taki [... tu wstawić wzniosłe komplementy ...]. K*wa. Nawet ch*ja mam 18 cm. A nie dostaję ciepła, bo nie mam 180 cm wzrostu! Ojciec ma 184, jego brat 192, ja jestem niższy przez przypadek (szczegóły pominę). I nie dostaję ciepła. Wk*wiam się. Ogólnie to przechodzę kryzys i z tego wyjdę. Po prostu pozwalam sobie o tym myśleć, przeżywać to, fantazjować. To, co teraz piszę, za kilka dni będzie mi się wydawać idiotyczne. W każdym razie teraz mam fantazje rozwiązać to tak, jak te lesbijki na zachodzie, które chcą udowodnić światu, że nie potrzebują facetów. No to ja udowodnie, że nie potrzebuję kobiet. Nie dam z siebie zrobić dostawcy, któremu ciepło i erotykę daje się z powodu chłodnej kalkulacji: znajdę kraj UE, w którym będę mógł wynająć kobiety do urodzenia mi dzieci. Wynajmnę dwie, będę miał rodzinę - dwójkę dzieci. Potem znajdę sobie partnerkę, która to zaakceptuje a jak nie to wystarczą mi znajome. W ten sposób nie dam się zrobić w konia: nie będę dostawcą, któremu ciepło daje się z powodu chłodnej kalkulacji albo z powodu wyrzutów sumienia za młodzieńcze szaleństwa, a nie dla przyjemności. Uff. Tak w ogóle to normalny ze mnie gość. Tylko mam jakąś wrażliwość na punkcie wykorzystania. Niedługo mi przejdzie haha.

Gość po co pytasz jak nie stać
gdybyś mnie poznał miałbyć ciepło i wszystko inne :)..

Gość a co znaczy 'wynajmnę'?
mądralo :P :P :O

Gość matyldaaaaa
No nie... niezly ubaw mialam czytajac Twoja wypowiedz. Myslisz, ze brak szczerego zainteresowania ze strony kobiet Twoja osoba spowodowany jest wsrostem nizszym niz 180? Kto Ci takie glupoty wmawia? Zastanowilabym sie raczej czy aby nie nie pielegnujesz w sobie Narcyza, ktory odstrasza wszystkie potencjalne partnerki - te na dobre i zle.

Gość żołądkowa gorzka z miodem
Jesteś za mądry po prostu! Ludzie dobierają się głownie inteligencją. Jaka żona to i taki mąż, a potem dzieci.

Może Marcin szuka dojrzałego i owocnego związku, a nie tylko "barówek" czy "dyskotekówek" durnych?

Przecież możesz mieć kobietę w takim samym wzroście lub niższą - miłość nie zna granic przecież. Skoro kobieta ma wyższego mężczyznę to dlaczego mężczyzna ma nie mieć wyższej kobiety?

Gość intelekt jak cholera
to sobie WYNAJMNIJ panne, panie yntelektualisto :D

Gość matyldaaaaa
Raczej autor szuka potwierdzenia swojej atrakcyjnosci, ktorej rozpaczliwie wypatruje w spojrzeniach kazdej z mijanych kobiet. Coz to innego jak nie narcyzm... Przeciez nie kazda kobieta musi uwazac go za atrakcyjnego mezczyzne, nie kazdej musi sie podobac.

Gość Marcin333
Napisałem prowokacyjny post, ale chyba wystarczająco opisałem swoje odczucia, skoro nikt mi nie pojechał. Dobrze się z tym czuję, dzięki. Matylda: to prawda, że sam stwarzam problem. Może go po prostu szukam a on jest gdzieś indziej. żołądkowa gorzka z miodem: chcę dojrzałego związku dlatego napisałem w reakcji na ten post 32-latki, która też go chce, a jest w gorszej sytuacji ode mnie. Dlatego jestem z jednej strony zły no ale przecież nie mam powodów do dramatyzowania. Głupie jest to, że ludzie wiążą się zaraz po studiach albo przed, z pierwszym albo drugim partnerem, na ślepo, bo "tak trzeba w społeczeństwie". Odbierają tym rozsądniejszym partie i sami siebie krzywdzą. Ciekawi mnie jaki procent osób wiąże się w ten sposób, bo w Polsce to chyba tak z 80%?

"Piszę teraz jak niedojrzały gość" Mamy tu więcej takich przypadków, nie jesteś sam :) "potrafię tak głość podnieść, żeby w kobiecie trans wzbudzić na 7 minut albo 7 dni" Zaintrygujesz zapewne liczne kafeterianki tym transem ;) :P "Ale wnerwia mnie to, bo czuję, jakbym był wykorzystany. Nie dostaję ciepła za darmo tak jak inni." A to wszystko przez 4 cm wzrostu ! Smutne to :( "Po prostu pozwalam sobie o tym myśleć, przeżywać to, fantazjować." Nawet zgrabnie piszesz, może więcej fantazji opiszesz? :P "skoro nikt mi nie pojechał" Może dlatego, że wojujące pomarańcze już śpią? A może to przez te 18 cm... znaczy się 176 cm :P :D "Głupie jest to, że ludzie wiążą się zaraz po studiach albo przed, z pierwszym albo drugim partnerem, na ślepo, bo "tak trzeba w społeczeństwie". Nie spotkało się nikogo godnego uwagi na studiach? Albo to wszystko przez 176 cm wzrostu? "Odbierają tym rozsądniejszym partie i sami siebie krzywdzą." Nie, wg powyższego można by zaryzykować stwierdzeniem, że powrócą na rynek jako materiał wtórny. Więc jest szansa dla Ciebie :) Świetny post ! Pozdrawiam :)

Gość matyldaaaaa
Nie do konca Cie rozumiem. Napisales, ze oczekujesz bezinteresownego ciepla - czyli np od kobiety ktora dopiero co poznales i co do ktorej nie masz poki co powaznych planow (wg Ciebie ona tez takowych miec nie powinna na tym etapie znajomosci). Pech jednak w tym, ze kazda poznana przez Ciebie kobieta oczekuje zwiazku - czyli chce Ci dac cieplo i zainteresowanie ale tylko jako Twoja partnerka. Czy to miales na mysli? Jesli tak to to, co ponizej napisales, kloci sie z Twoja pierwsza wypowiedzia. A mianowicie: oczekujesz powaznego, dojrzalego zwiazku. Brak mi tu spojnosci. Skoro chcesz miec powazna partnerke, to dlaczego nie dasz szasy tym, ktore jak napisales "do zwiazkow pierwsze by sie pchaly"?

jak kazdy z nas masz swoje schizy. mam kolezanke ktora ciagle marudzi z tym wzrostem ze ona to by chciala takiego 180 i w gore i zawsze albo sie z niej smieje albo ja ochrzaniam, ze no juz bez przesady, czy to takie wazne. mowisz jakbys mial 160 , to jest dopiero problem i takim bym sie nie dziwila jakby sie uzalali...

Gość fndbnfgjmgh,mgj,hj,fhjmkghj,
buachacha, cooo, chcesz być lovelasem ale nie masz predyspozycji? :D:D:D PESZEEEEEEEEEK. Acha, ps powiem ci, że nie ma nic gorszego niż facet poniżej 180cm. Niestety (dla ciebie) wzrost to jest jeden z najważniejszych wymogów, które facet musi spełnić. Jakie ty geny dasz swoim dzzieciom?? Ps kim jesteś z wykształcenia????

Gość dobrze
A do tej porry miales jakis dojrzaly zwiazek?

Wkręcacie się.... dorabiacie, albo chcecie POCIESZYĆ autora (to przez ten trans ;) )? :P A tu tylko chodzi o spojrzenia pań, które spotykają autora na ulicy, w supermarkecie, etc. Tego brak! Pożądania, erotyki czy nawet niewinnego, zalotnego spojrzenia w kierunku autora! A reszta to :P Prowokacja :)

Gość Marcin333
matyldaaaaa: napisałaś: "Napisales, ze oczekujesz bezinteresownego ciepla - czyli np od kobiety ktora dopiero co poznales i co do ktorej nie masz poki co powaznych planow (wg Ciebie ona tez takowych miec nie powinna na tym etapie znajomosci). Pech jednak w tym, ze kazda poznana przez Ciebie kobieta oczekuje zwiazku - czyli chce Ci dac cieplo i zainteresowanie ale tylko jako Twoja partnerka. Czy to miales na mysli?" Tak, dokładnie to. I tu widzę to wykorzystanie.. No bo jak związek, to już wymiana, a nie, że za friko. Ta wymiana to podstawa związku i ona jest piękna jak ludzie są dojrzali i bardzo tego chcę. No ale widzę tu ten swój czuły punkt: że za friko nie dostanę, a w wymianie (związku) - to już tak. To nie jest tak do końca, różne są sytuacje, ale zauważam taką tendencję. Jest ona chyba niezbyt odkrywcza? Pozostaje zaakceptować (niezbyt trudne, bo sam wiem jak mnie kręci intelekt w kobietach), albo walczyć o honor i zachować się jak te lesbijki haha.

Gość dobrze
że za friko nie dostanę jak za friko nie dostaniesz?

Zwyczajnie facet nie umiesz się "sprzedać" Inteligencja i dobra materialne to nie wszystko na co "lecą" kobiety:)

zapomnialem dodać , że wzrost oczywiście tez nie. Sam mam od Ciebie sporo więcej cm, jednak nie uważam aby był to jedyny powód dla którego kobieta moglaby zwrócić na mnie uwagę - zabrzmialo może nieskromnie, ale myślę że rozumiesz

Gość Marcin333
dobrze: to będzie śmieszne, no ale taka sytuacja: osiedlowy spożywczak. Ekspedientka, blondyna zlewa mnie tam totalnie. Myśle sobie: ma jakieś problemy kobieta, wiecznie ponura. No ale któregoś dnia w kolejce przede mną był gość tak z 193 cm wzrostu. Ta ekspedientka tak mu wydawała resztę, jakby się chciała rozpłynąć. Chyba pierwszy raz widziałem, jak się uśmiecha. To jest coś, co ten gościu dostał za friko. Uwielbienie kobiet to coś, czego potrzebuje każdy facet.

Gość dobrze
A moze dostajesz ale nie dostrzegasz tego:)

no nie ma to jak uznanie jakiejs baby ze sklepu spozywczego...serio nie mozesz szukac uznania u takich kobiet ktore z pewnoscia Cie docienia ?!

Gość matyldaaaaa
Fakt, adoracja przez plec przeciwna mile lechce ego adorowanego -ej. Skoro jednak marzy Ci sie prawdziwy zwiazek, to po co tracic czas i energie na wypatrywanie cichego podziwu w oczach kobiet, ktorymi nie jestes na powaznie zainteresowany. Czy nie lepiej skupic sie na blizszym poznaniu ktorejs z kobiet, ktorym sie podobasz, mimo ze nie tworza glosnego funclubu, ktory tylko sluzylby zaspokojeniu Twojej proznosci.

Bo tamten miał coś co zwróciło jej uwagę, niekoniecznie akurat wzrost. Mógł to byc uśmiech, kolor włosów...setki drobiazgów. W innym sklepie sytuacja moglaby byc zupełnie odwrotna

Gość pani z poczty
Hahahahahahaha, nie moge, facet pisze, że nie może zrozumieć, czemu baby są takie próżne i na niego nie lecą wszystkie :D:D A sam nie jest próżny????? Hehehehe. MA kompleksy, i chce je sobie podleczyć :):):):) Tylko zakompleksione osoby szukają poklasku . Nie wiem ludzie po co wy w ogóle doradzacie coś temu pustakowi???? Jesteście tak puści jak on????

Gość Marcin333
aaa, tam, walić kobiety!!!! Ważne że się za mną oglądają starsi panowie :)

Gość Marcin333
Pani z poczty: po co sie wtrącasz jak dyskusja funkcjonuje. Ty pewnie nie masz żadnych kompleksów i jesteś alfą i omegą? K*wa nie chcę tutaj teraz jakoś wylewnie dziękować za zrozumienie no ale muszę coś napisać matyldzie bo bardzo mądrze mi odpowiedziałaś i wezmę to pod uwagę, It's Not You popieram twoje nieuogólnianie (że różne są sytuacje i są różne czynniki), Cu-Kru Pu'Dru bo rozumie, że chodzi mi tylko o spojrzenia. Dam sę rade twardość ponad wszystko, no ale komu mógłbym opisać taką schizę jak nie na kafeterii i dostac sensowne odpowiedzi nie? haha

no i dobra nie przejumuj sie. to mozna by odbic paleczke i powiedziec ze jak kobieta ma maly biust to tez jest do kitu i zaden facet nie spojrzy na nia :P a chyba nei jest tak co :P?

Gość pomaranczki wcale nie śpią
matyldo, Marcin napisał, w skrócie i innymi słowami "Idzie sobie w piątek rano po gazete, mija fajną kobietę, zjada ją wzrokiem, a ona kompletnie zero reakcji, zadnego spojrzenia prosto w oczyi takie tam. W piątek wieczorem spotyka tę samą kobietę na imprezie... Krótkie zapoznanie, przedstawienie się i kobieta dowiadując się (o dobrach materialnych Marcina) nagle zaczyna się nim interesować.