Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niedoświadczona mamaaa

Co ubrać przy takiej pogodzie?

Polecane posty

Jest ciepło, ale idą chmury. Wieje wiatr. Co ubrać 2 miesięcznemu dziecku???

Ale ja założyłam swój. Czy to źle? NIech mi mam poradzą.

No nie bądźcie takie, napiszcie.

Gość gryczka
Ja się dziwię, że pytacie się obcych ludzi... Zapytałabym własnej mamy, kuzynki, koleżanki, która ma małe dziecko...

Żadna z nich nie ma. Tutaj jest dużó mam.

Czy to takie złe zadać pytanie?

Pisać nie umiecie?

Gość gryczka
Jeśli nie masz kogo zapytać, to nie, nie ma w tym nic złego. Ale niestety nie pomogę, dopiero spodziewam się dziecka.

Ale co byś ubrała? Bo boję się zaziębić dziecka

Jeśli jesteś w krótkim rękawku to dziecku załóż coś z długim rękawkiem i coś na nóżki. W wózku, glęboko wiatru nie będzie :)

Gość gryczka
Gdzieś czytałam, żeby zakładać dziecku jedną warstwę więcej niż sobie. Więc jeśli założysz np. bluzkę z długim rękawem, to dziecku bluzkę i jakiś kaftanik. Lekką czapeczkę, żeby uszu nie przewiało (przynajmniej w moim mieście wieje)... Wiesz, lepiej założyć o jedną warstwę za dużo i sprawdzać, czy dziecku nie jest za gorąco. No i w razie czego rozbierać. Cebulka zawsze się sprawdza :-)

Gość pot
niedoswiadczonna mamo narobiłaś sobie dzieci to sie nimi zajmij i przestań dawać wiecznie te same tematy na forum zaśmiecasz je

Gość Boze wezcie stuknijcie sie w
leb!! CZAPKE NA USZY W CZERWCU??????? Dziecku, ktore lezy w glebokim lozku...Matko, wezscie sobie czape na uszy naciagniejcie! Normalnie ubierz jak siebie: spodnie, skarpeki, bodziak z krotkim rekawem, na to moze byc cos z dlugim (nie wiem ile u ciebie jest stopni) albo po prostu na krotki rekaw i czesc, ZADNYCH CZAPEK! I jeszcze jedno: cos takiego jak "nawianie w uszy" to mit polskich mamusiek i w medycynie cos takiego nie wystepuje :o Dzieko moze co najwyzej miec katar, od ktorego MOZE, a NIE MUSI powstac zapalenie ucha. Nauczcie sie tego raz na zaswsze!

A teraz przyszły chmury i zapowiada się na deszcz :( Mogę wyjść w taką pogodę z dzieckiem? Nie zawieje go?

No i teraz nie wiem, bo nawet nie zdązyłam wyjść wcześniej, bo żadna mi nie napisała w co ubrać dziecko. Teraz też mam dylemat, bo zaraz zacznie kropić. Więc teraz w co mam ubrać??

Myślałam, ze moge na was liczyć

Gość a wychodz bez czapki ci...
Boze wezcie stuknijcie sie w- ty pewnie nawet dzieci nie masz a pierdo-lisz tepa c ip o!!!

Gość Boze wezcie stuknijcie sie w
Wez ty durna piczko wyzej stuknij sie w ten pusty leb! mam dzieci polska nedzna mamusko, ale wychowuje je normalnie, a nie tak jak ty w zabitej dechami dziurze, gdzie dzieci w czapkach nawet w srodku lipca chodza :o Idiotko :o

Ale ja nie mieszkam na wiosce tylko w mieście i dlatego się pytam. Nie obrażajcie mnie, bo jestem młodą mamą i chcę zasięgnąc porady. Czekałam na odpowiedzi i przez to nie wyszłam na spacer.

Gość dsfdsfdsfdsff
niedobre mamuśki

Gość a wychodz bez czapki ci...
Boze wezcie stuknijcie sie w- wychowujesz normalnie dzieci??? hehe taka kur--ewka jak ty nie moze miec normalnej rodziny i normalnych dzieci, idx sie utop glizdo tepa, smierdzisz z daleka wiocho!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość impelium
ja mialam zawsze taki dylemat jak córka była mała i pytałam na forum , to też dostawałam zjeby . Nie wiem co w tym dziwnego ze sie pyta ... ? Po jest te forum żeby sie pytac . Ja bym załozyła 2 miesięcznemu dziecku cienka czapeczke, otóz też można od wiatru przewiać uszy , nie tylko od kataru . Sama miałam zapalenie ucha w tym roku bo mi ucho zawiało na spacerze , a kataru nie miałam. Dzisiaj jest ciepło , załóż body , cienkie skarpetki , spodenki bawełniane , cienką czapeczke , jak uśnie to przykryj pieluszką i weź na wszelki wypadek bluzeczke z długim rękawkiem . ja nie chcecie odpowiadac to wogóle sie nie udzielajcie.

Gość Alanka1980
Boze wezcie stuknijcie sie w...............kobieto dwumiesięczniak powinien miec cienką czapeczkę a ty nie wprowadzaj w błąd autorki, swoje dzieci możesz nawet nago wyprowadzać ale nie udzieklaj takich głupich rad i nie wyzywaj wszystkich bo tyle chamstwa w tobie że aż zal mi twoich dzieci

Gość a wal śmiało
ja właśnie wróciłam z mała ze spaceru : mała miała bodziaka na krótki rękaw , chustkę na główce i skarpetki małą przykryłam flanelową pieluszką ( miała też bluzę na dł. rękach w razie potrzeby , ale nie była potrzebna ) :)

Gość dsfdsfdsfdsff
No wkońcu ktoś normalnie napisał :D Biedna autorka się doczekąła :d Może ktoś jeszcze? :D A jak ubrać dzieciaka do kościoła? :D

hej moja mała ma niecałe pół roku u mnie dzis było gorąco ale bez słońca mała miała chuste na głowie body z krótkim rękawem spodenki i skarbetki takie ażurkowe przewiewne. i miałóam wrażednie że jest jej jeszcze za ciepło bo aż miała rumieńce.

Gość a wal śmiało
ps moja ma 4 mc

Gość impelium
dziecku cienka czapeczka albo chuteczka nie zazkodzi a bedzie sie oswajało z nakryciem gowy , za rok twoje dziecko bedzie tak jakby troche zbuntowane , będzie chodziło i wtedy nakrycie głowy jest bardzo potrzebne , a jezeli dziecko cały boży rok chodzi bez czapki to potem będzie ja co chwila ściągało. Nie słuchaj że czpka jest be , u mnie nie ma problemu z tym teraz ( ma 1,5 roku ) . Nigdy córka nie była przegrzana, żadnych potówek , odparzeń, ani razu nie brała antybiotyku , katarek był moze ze 2 razy .