Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mam pyyytankoooooo.

Mam do wyboru trzy jezyki:francuski, hiszpański i włoski

Polecane posty

Gość mam pyyytankoooooo.

ktorego byscie sie uczyli? nie ktory jest ładniejszy, tylko ktory jest najbardziej przyszlosciowy :) prosze o rade :)

Gość fdsdsdsdsdsds
francuski

Gość mam pyyytankoooooo.
dlaczego?

Gość jakis dziwny chyba
Włoski jest najłatwiejszy. Hiszpański najmodniejszy. Francuski najtrudniejszy, ale chyba najbardziej przyszłościowy. Wiem, bo sama się Go uczyłam :P

Gość cjhxfhsdfh
hiszpański, mógłbym wyjechać do chile lub argentyny

Gość mam pyyytankoooooo.
a dlaczego przyszlosciowy?

Gość fdsdsdsdsdsds
hiszpański i francuski to popularne języki,w większości krajów będziesz mogła się porozumieć.

Gość 12345654321
o francuskim powiem tyle bardzo bardzo bardzo trudna gramatyka .... angielski do francusiego jest np jak podstawowka do profesury

Gość fracunski
łatwy i piekny gramatyka bardzo logiczna:)

Gość una locura
Hiszpański to 3 język co do ilości osób posługujących się nim na świecie, chociażby dlatego myślę że warto. No i w porównaniu do francuskiego to prościzna. Co do włoskiego się nie wypowiadam, bo nigdy się nie uczyłam, aczkolwiek chciałabym, przyjemny dla ucha ;)

Gość jakis dziwny chyba
Z tego co zauważyłam, a sporo podróżuję, to więcej ludzi posługuje się francuskim. Poza tym wystarczy spojrzeć na oferty pracy, gdzie szukają osób z dwoma językami w tym bardzo często właśnie francuski. W ogóle znajomość jezyków obcych daje spore możliwości i warto w to inwestować :)

Gość una locura
Wszystko zależy od tego, gdzie się podróżuje. Choć nie ma co ukrywać, że w Europie w większej ilości miejsc dogadamy się po francusku, a nie po hiszpańsku. Chociaż ja swojego ukochanego Madrytu nie zamieniłabym za żadne skarby 😍

Gość fracunski
oferty pracy i drugi język wymagany to francuski:D? to chyba, że od roku, dwóch..Bo jak ja szukałam ofert z francuskim..to niestety..wymagali angla..a jak coś to niemiecki...czasem włoski. A francuskiego zero..myslałam wtedy na co mi ten język;)??

Gość fracunski
francuski był językiem wyższych sfer..w dawnych czasach...I dlatego mi się podoba:)

Gość mam pyyytankoooooo.
a czy francuski jest bardzo bardzo trudny?

Gość jakis dziwny chyba
To zależy od chęci :) Ogólnie jest trudny, gramatyka to jakiś koszmar :) Ale wymowa i brzmienie jest piękne :)

Gość SerWiejksi
hiszpanski jest najlepszy bo mowi nim bardzo duzo ludzi na swiecie :) wloski jest prosty (wiem z wlasnego doswiadczenia) a francuskiego sie uczylam 3 lata i to byly najgorsze 3 lata w moim zyciu ;) maja bardzo trudna gramatyke :(

Gość darianeaa
mi się podobał francuski to się nauczyłam ale trzeba się uczyć uczyć uczyć :) JAk umiesz francuski to hiszpański raz dwa załapiesz :) bo dużo łatwiejszy.

Gość darianeaa
aha najlepiej to sobie posłuchaj na youtubie coś w tych językach i który ci się najbardziej spodoba będzie tym najlepszym. Mi bardzo podobał się francuski dlatego nauka nie była ciężka...

Gość licencjatka_ona
ja wybrałabym hiszpański, bo francuskiego niecierpie. nigdy sie go nie uczylam ale jak słysze ten akcent to mnie skręca :P włoskiego się uczylam, dosc fajny język ale nauczycielki byly nie najlepsze... i w efekcie nie umiem nic :P podobny do hiszpańskiego, tyle ze po hiszpansku mozna sie porozumiec w wiekszej ilosci krajow (jak juz ktos o tym wspomniał) dlatego własnie moj wybór by padł na niego ;)

Gość FGHJKEIHJOKP;FV
HISZPANSKI! :) JESLI ZAKUMASZ HISZPANA TO ŁATWIEJ BEDZIE Z FRANCUSKIM PONIEWAŻ WIELE SŁOWEK JEST PODOBNYCH , A POZA TYM ŁADNIEJSZY OD WŁOCHA , BARDZIEJ MELODYJNY, MOŻNA SIE DOGADAĆ W BRAZYLII, AMERYCE PRAKTYCZNIE WSZĘDZIE NAWET W ANGLII,

Gość a to jest ttooe
tu nie ma nad czym sie zastanawiać , oczywiście ze j.hiszpański jest cudowny

Gość je te conseille
Witam, jestem nauczycielką języka francuskiego i szczerze zachęcam do nauki tego języka. Chciałabym obalić mit, że francuski jest tak bardzo trudny, a gramatyka skomplikowana. Jest to bardzo logiczny język i pod warunkiem regularnego uczenia się można go opanować. Moi uczniowie często zaczynali naukę od "0" w szkole średniej i świetnie zdali maturę. Zachęcam i bonne chance :) A jesli chodzi o naukę języka włoskiego, który również znam...cóż, znając język francuski opanujesz go niezwykle szybko.

Gość gość
hiszpański jest najłatwiejszy, przynajmniej tak twierdze po tym jak uczę się w villablanca

Gość gość
Przyszłościowym językiem jest...mandaryński. Chiny to będzie niedługo pierwsze mocarstwo świata i przegonią USA. Co to oznacza? Każde mocarstwo oddziałuje narzucając swoje zwyczaje, kulturę. Dodatkowo wizja jedwabnego szlaku..

Gość gość
Jak czytam te wypowiedzi "znawców językowych" to nie wiem czy śmiać się czy płakać. - po hiszpańsku w Brazylii? Po portugalsku. - włoski prosty? To widać, że jesteście na słabym poziomie z tego języka... congiuntivo, concordanza mówią same za siebie. - gramatyka włoskiego najłatwiejsza? Znam także francuski i hiszpański, więc mogę porównać i dla mnie gram. franc. jest najłatwiejsza, bo najbardziej logiczna. Gr. włoska jest znowu "chaotyczna", tzn. występuje mnóstwo wyjątków. Porównując np. same rodzajniki określone w liczbie mnogiej we fr. mamy jedno les, po wł. zaś trzy do wyboru gli, i, le itd. Ale autorko, decyzja należy do Ciebie. Nie sugeruj się tym, który jest najbardziej "przydatny", tylko który Ci się najbardziej podoba. Bo nauka języka to kręta i długa droga i jedyne co pozwala na dojście do poziomu C2 to odpowiednia motywacja. Musisz mieć własny cel, dla którego chcesz się go uczyć. A jeśli będziesz miała go używać codziennie, przez wiele lat w pracy? A druga sprawa to która kultura jest Ci bliższa, gdzie chciałabyś podróżować. Bo skoro np. do Włoch czy do Francji to fakt, że po hiszpańsku mówi się w Urugwaju czy Peru jest mało znaczący? Powodzenia w dokonaniu odpowiedniego wyboru i wytrwałości w nauce. :)