Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wrawrona

Jaki pierścionek zaręczynowy, czy koniecznie musi byc diament?

Polecane posty

Gość wrawrona

Czy pierścionek musi byc z diamentem, czy to jakiś przesąd lub tradycja?

Gość 12345654321
diament jest kanieniem naturalnym Nazwa „diament" pochodzi od greckiego słowa adamas, co znaczy „niepokonany", „niezniszczalny co czyni malzenstwo niezniszczalnym natomiast cyrkonia jest podruba diamentu sztucznie i chemicznie stowrzona przez czlowieka diamenty sa trwale i beda cale zycie blyszczec curkonie za jakis czas zmatowieje i bedzie wygladac ohhydnie jak nie stac cie na diamenty zdecyduj sie na samo zloto prosto klasycznie i porzadnie bo niesttey cyrkonie porzadne nie sa

Tak, cyrkonie nie są zbyt ładne. Jeśli nie masz pieniędzy na diament kup pierścionek ze szmaragdem,, szafirem albo ametystem. Są o wiele tańsze.

Gość wrawrona
ale pierścionek z innym kamieniem szlachetnym a nie diamentem na zaręczyny to zły pomysł? Czy tylko te z diamentem są "szczęśliwe".?

No coś Ty ;) Ważne żeby się podobał i był dany od serca

Gość etaam
robisz to raz w zyciu, zrob to dobrze, zebys kiedys mial co wspominac

Gość 12345654321
szafiry i rubiny moga byc :) tudziez szmaragdy itp

Gość Te z diamentem nie sa
szczesliwe. Kazdy diament ma swoja historie i zazwyczaj oznacza ona czyjs bol, krzywde, smierc. Pierscionek z diamentem nieszczescie przynosi

Gość 12345654321
Te z diamentem nie sa buhehe ale sie usmialam buhehe

A od kiedy kamień w pierścionku decyduje o trwałości i szczerości małżeńskiego pożycia? Pierścionek zaręczynowy, to tylko symbol. Szczęście nosi się w sercu a nie na palcu.

Gość niech zakłada co chce
diament jest kanieniem naturalnym Nazwa „diament" pochodzi od greckiego słowa adamas, co znaczy „niepokonany", „niezniszczalny co czyni malzenstwo niezniszczalnym dziubeczku wystarczy odpowiednia temperatura i po diamencie, nie uczyli cię w szkole że diament to zwykły węgiel?

nie musi być z diamentem najważniejsze, że będzie dany od serca, tylko materialistki zwracają uwagę na coś takiego których niestety coraz więcej na świecie

Gość ogg
Po pierwsze, diament nie jest juz najtrwalszym znanym materialem, tylko lonsdaleit, po 2 przeczytaj artykul krwawe diamenty :P

Gość 12345654321
niech zakłada co chce a ty nie umiesz wyciagac wnioskow przeczytaj to moze zauazysz ze mowie o diamancie w odniesieniu do cyrkoni i nie ma na swiecie niczego co jest wieczne i niezniszczalne

przeczytaj to moze zauazysz ze mowie o diamancie w odniesieniu do cyrkoni i nie ma na swiecie niczego co jest wieczne i niezniszczalne wiesz co to ma się nijak do twojej wypowiedzi, najpierw piszesz, że diamenty są super niezniszczalne a potem to ostatnie zdanie więc? nie mieszaj się sama co piszesz ;)

Gość dziewczę z kafe
Niekoniecznie z diamentem, ważne żeby był z kamieniem szlachetnym.

Gość współczuję problemów
ja nie muszę dostać zadnego pierścionka niby jakas pierdola ma byc wyznacznikiem naszej milosci ? :) wystarcza zwyczajne klasyczne obraczki i tyle

Gość 12345654321
niech zakłada co chce bozesz niezniszczalne w tradycji tak sa nazywane dlatego tradycyjnie wybiera sie a do pierscionkow zareczynowych jest to tylko symbol niezniszczalnosci moze dojrzysz ze uzylam ( " " ) moze przestan wszyskto doslownie odbierac tylko wiecje wyobrazni uzyc i abstrakcyjnego szerszego myslenia

Gość 12345654321
co ZNACZY „niepokonany", „niezniszczalny A NIE JEST iezniszczalny subtelna roznica

co czyni malzenstwo niezniszczalnym - jakoś to też ma się nijak do wypowiedzi, bo co z tego, że aktorzy kupują sobie pierścionki zaręczynowe co normalny człek zarabiający 2 tys miesięcznie musiałby zbierać z rok na niego a i tak potem rozwodzą się szybciej niż ktokolwiek inny ;) też mi niezniszczalność małżeństwa nie ma co

Koleś! kup ładny skromny pierścionek, a najważniejsze są zaręczyny. Najlepiej jakieś zajebiście romantyczne miejsce. liczy się gadka np.dopiero przy Tobie poczułem się mężczyzną... bla bla

Gość współczuję problemów
hahaha nie no jakieś gówienko 2x2 mm ma mi zapewnić niezniszczalność związku? :D w takim ciemnogrodzie to ja aż nie żyję :D

a ja nie chce miec pierscionka z diamentem:D wole szafiry szmaragfdy itp:D a dlaczego:D? a no dlatego ze nie podoba mi sie polaczenie złota zkolorem jaki ma diament...a dla mnie biale zloto nie wchodziw rachube bo nie chce miec obraczki z bialego zlota:) durne to wiem ale co na to poradzic:D jest tyle pieknych kamieni szlachetnych a wszyscy upieraja sie na diamenty:D

A ja kupiłem z cyrkonią. I co przyniosło nam to pecha, jestesmy bardzo nieszczęsliwi - nie. Jesteśmy bardzo szczęśliwi,a jak jeszcze sie pozytywnie zakończą starania o dzidziusia to już wogóle będzie pełnia. Na pewno tez jestem skapcem , dla którego pójść na lody to potężny wydatek - też nie. A że pierścionek nie z brylantem? Przynejmniej będzie co kupic na piąta/dziesiatą rocznicę

Gość Julius
na www.diamondsforyou.pl mozna kupic pierscionki zareczynowe zlote z diamentmi od 390zl, wiec diamenty to nie jest cos super drogiego... a cyrkonie sie moga skruszyc jesli twoja kobieta nie bedzie szciagala do roznych robot domowych... tak po za tym diament to diament, a oni daja porzadne certyfikaty. Moja pokazala calej rodzinie i kolezankom.

Gość hsaytsuuajsja
a tak na marginesie czasami szmaragdy bywają droższe od diamentów! Ja akurat mam ze szmaragdem i diamentami ale to tylko "fanaberia" męża bo to on chciał żebym miała porządny pierścionek żeby wstyd nie było jak będziemy bogaci :-) a tak na poważnie mi by wystarczył nawet ładny i oryginalny bursztynek :-)

Gość ja mam z diamentem
i przynaje szczerze, ze jakby mi facet kupil z cyrkonia to bym sie obrazila:O Nie dlatego, ze nie mial kasy tylko wlasnie dlatego, ze stac go na porzadny pierscionek wiec to byloby odwaleniem chaly jakby kupil podrobe. Co zas do trwalosci ani diament ani cyrkonia tego nie gwarantuje:D To tylko taki niby przesad. Znam pary, ktore mialy i cyrkonie na paluszkach i diamenty, a sie rozstawaly. Moim zdaniem mezczyzna powinien kupic taki pierscionek na jaki go stac.

Gość sassssssssssssssssss
od 500zł są u kruka pierscionki z diamentem, pewnie w "zwykłych" sklepach są tańsze, wiec to nie aż taki majątek, po kilka tysięcy!

Gość sassssssssssssssssss
ale to zareczynowy, wiec powinnien byc wg was piękny! a każdy ma inny gust! jesli lubi duze pierscionki to kup wiekszy, jesli małe to mały, wazne zeby sie spodobał. moze byc ogromny brylant i drogi a ona pomysli "ale brzydki"