Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wrawrona

Jaki pierścionek zaręczynowy, czy koniecznie musi byc diament?

Polecane posty

Gość ja bym nie chciała diamentów
Większośc pierścionków zaręczynowych ma diamenty lub cyrkonie, a mi się podobają kolorowe kamienie (ametyst, akwamaryn, topaz itp.)

Jeśli kamień w pierścionku jest tak ważny dla Ciebie, to proponuję poczekać z zaręczynami. Gdyby to była MIŁOŚĆ (przez duże M), to kamień w pierścionku byłby nieważny. To byłby szczegół. Kupuje się taki pierścionek jaki Pan Młody czuje że będzie najlepszy i na jaki go stać.

jak sobie pomyślę, gdzie ten diament wsadził sobie murzyn, gdy wynosił go z kopalni, to dziękuję, postoję :D

A po co diament lepiej niech chlopak sie zapozyczy i kupi ci pierscionel z prawdziwa perla.Kobieto zastanow sie czy to wazne jaki bedzie im skromniejszy tym ladniejszy licza sie uczucia i trwalosc zwiazku.

Gość Danka'
zdecydowanie z brylantem :) są naprawdę fajne okazje, gdzie za małe pieniądze można kupić już coś ładnego. Zajrzyjcie na Impressimo czy taxor

Gość niun9u
pierścionek sie nie liczy, liczy sie deklaracja , ze ją kochasz i jesteś pewien że chcesz do końca życia sie przy niej budzić i zasypiać. że będzie dla ciebie zawsze najwazniejsza ja się nigdy nie doczekam ;( mnie nie kocha na tyle, żeby się oświadczyć :(

Gość kłe kłe kłe
to serio takie ważne???? ja dostałam pierścionek z kawiatkiem zasuszonym i zamkniętym w szkle. naturalny i śliczny. a liczy się moment! my byliśmy na targu akurat i je zobaczyłam, były takie ładne. i on powiedział, że mi kupi,a za chwilę klęczał na ulicy pełnej ludzi. to te słowa "czy zostaniesz moją żoną? bo tylko ciebie chcę kochać na zawsze" się liczą :) no chyba że laska bez kamienia ani rusz.....

Gość ewrwfs
Jeśli kobieta w oczach mężczyzny na coś takiego zasługuje i Go na to stać to będzie na pewno.

Gość Ania Raz23
Ja dostałam pierścionek, skromny, super! Mimo, że mojego faceta stać, to sprawił mi taki: http://impressimo.pl/50-pierscionek-impressimo-nowoczesny.html Moim zdaniem taki jest najlepszy na zaręczyny. Później wygodnie się nosi z obrączką i ładniej to wygląda. Brylancik mam zamieniony na tanzanit. Naprawdę ładnie to wygląda i nie trzeba majątku wydawać.

Gość A ja dostalam na zareczyny
srebrny z labradorytem za jakies 60 zl :D a po zareczynach moj facet odlozyl wiecej pieniedzy i zrobil mi niespodzianke bezokazyjna -wisior i pierscionek zlote z diamentami i szafirami

Gość gaga231
dla mnie nie to badziewne połączenie - cyrkonia i złoto. Porównam to do połączenia ferrari z fiatem panda. Cyrkonia to przecież syntetyk. Brylant, żeby wydobyć to trzeba się nieźle namęczyć i do tego ma swoją historię, jest naturalny - szlachetny. Lepiej diament, nawet najmniejszy, ale jednak. Ja w przyszłym tygodniu otrzymam taki (już zamówiony :)) http://www.facebook.com/photo.php?fbid=194433423936180&set=a.190848287628027.46099.159500024096187&type=3&theater

każdy kamień szlachetny ma znaczenie jeśli ktoś wierzy w przesądy, kamienie używane do pierścionków są różne :) ja np bardzo lubię Tanzanit, Szafir i Szmaragd.

Gość gaga231
tanzanit jest super! Też się nadaje na zaręczyny.

Gość chalinna
a z piaskowca są udane w barwie piasku tzn lekko żółtej ale z odcieniem niebarwionej credy a w okienku mały komar z epoki lodowcowej i lak z zywicy na dodatek rodowy oczywisty lak

Gość Jasmine_29
Witam, zgadzam się z tymi osobami, które uważają, że mężczyzna powinien kupić taki pierścionek zaręczynowy na jaki go stać. Co do cyrkonii... hmm nie wiem - ja osobiście nie jestem wstanie rozpoznać cyrkonii od brylantu... i chyba żaden Kowalski nie jest... Jeśli jednak szukacie fajnych pierścionków w na prawdę fajnych cenach to polecam www.lipgold.pl Kupowałam u nich bransoletkę i nie żałuję, a co do zaręczynowych pierścionków mają fajne filmy i pierścionek widać jakbyś oglądała go na żywo, super sprawa.

Gość Jasmine_29
Witam, zgadzam się z tymi osobami, które uważają, że mężczyzna powinien kupić taki pierścionek zaręczynowy na jaki go stać. Co do cyrkonii... hmm nie wiem - ja osobiście nie jestem wstanie rozpoznać cyrkonii od brylantu... i chyba żaden Kowalski nie jest... Jeśli jednak szukacie fajnych pierścionków w na prawdę fajnych cenach to polecam www.lipgold.pl Kupowałam u nich bransoletkę i nie żałuję, a co do zaręczynowych pierścionków mają fajne filmy i pierścionek widać jakbyś oglądała go na żywo, super sprawa.

Gość wojciechowski39
Niekoniecznie diament, ja swojej narzeczonej kupiłem szafir, bo te kamienie uwielbia. Przyjęło się niby że powinny być diamenty ale ja myślę że trzeba kupić to co spodoba się narzeczonej, mojej się podoba więc wszystko w tym temacie. 79diamenty.pl Polecam tą stronę, porównując z innymi sklepami mają super ceny, a i diamenty można kupić same i dać do jubilera do oprawienia, stworzyć "swój" pierścionek,

niekoniecznie. to zależy od oświadczającego się. ja mam akurat białe złoto z diamentem, bo mojemu ukochanemu zależało na dobrej jakośc****erścionka, na czymś co faktycznie mógłby być ze mną zawsze. jest piękny.

Gość gość
k****, odkopac stary watek zeby napisac co sie komu kupilo

Gość gość
Bardzo dużą elastyczność przy wyborze biżuterii daje marka www.savicki.pl Wybierasz, np. pierścionek, który ci się podoba, a później na życzenie optymalizują ci barwę, czystość kamieni szlachetnych i inne wybrane kwestie. Wiele barw złota do wyboru, w tym pierścionki z tytanu (neutralne pod względem alergicznym, co się często przydaje). Setki, jak nie tysiące projektów biżuterii luksusowej, w tym diamenty o dożywotniej gwarancji.

Gość gość
Mi do gustu bardzo podchodzi biżuteria jaką robi Savicki - www.savicki.pl Pierścionek zaręczynowy mam właśnie od nich, jest ze szmaragem i naprawdę wygląda przepięknie. Oczywiście sama trochę swojego narzeczonego nakierowałam na taki właśnie model, ale już ostatecznie wybierał on sam i naprawdę – trafił. Jest cudowny! Ten pierścionek...no mój narzeczony też całkiem całkiem ;)

nie ;) ja dostałam ceramiczny ze srebrem i cyrkonią i nie zamieniłabym na żaden inny. Nie dość że jest klasycznie elegancki to jeszcze ile razy na niego spojrzę, tyle razy przypomina mi się ta chwila ;)

Gość gość
Moim zdaniem to rzecz gustu. Jeśli kobieta wymarzyła sobie czerwony kamień na zaręczyny, to nie ma co upierać się przy diamencie. Ja wybrałam szafir, dla mnie to najpiękniejszy klejnot na świecie. Pierścionek wybrałam sama, przy pomocy Pani z salonu Diamond Sky w Krakowie. Jest nowoczesny, prosty i co najważniejsze nie rozstaje się z nim wcale. Polecam sklep Diamond Sky, duży wybór oraz fachowe doradztwo :)

Gość gość
a mi sam brylant nie odpowiada,kamień musi miec piękny kolor ,a diamenty mniejsze mogą być obok jako dodatek