Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zwątpiłam

Czy Bóg istnieje?

Polecane posty

Gość niby tak ale co do czego
slepiec terz nie widzi słonca ale to nie oznacza ze go nie ma a ty ponosisz jednakowo kare z tymi wierzącymi i niewierzącymi bo złamałaś przykazanie

merkamba - co ty pleciesz ? czlowieku ogarnij sietroche - bo wszedzie tam gdzie jest mowa o Bogu przyłazisz - ale nic mądrego nie powesz tylko pleciesz jak naćpany . pewnie myslisz o sobie ,ze jestęś ewangelistą na miarę Pawła :(

Boże ześlij mi jakąś dupencje bo pękne niebawem i me wnętrzności zafajdają ten świat który wszak twą świątynią jest(?):(

Gość zwątpiłam
tak chyba chodzi mi o jakiś dowód żeby znowu wierzyć mimo wszystko.

ale jakiego dowodu sie spodziewasz ?:) na co czekasz ? czy np. świadomośc ,ze gwiazdy w kosmosie poruszają sie z matematyczne pracyzją - nie zastanawia Cię ? Kto to wszystko tak urżadził .ze każda z pozioru niepotrzebna rzecz w rzeczywistości ma swoje zastosowanie isens ? czy już takie rozważania nie skierują Cie pod " Boży " adres ?:)

Gość niestandardowo
niektórzy są tak zaślepieni w wierze, że nie pogadasz. grzechy, kary, ło matko, żebym to chociaż wiedziała która kara za który grzech. A Bóg siedzi i sumuje... To za to, to za tamto... i tak dla miliardów ludzi na świecie.

Bamko ale bredzisz...Twoje poglądy biorą sie z ludzkiego przeświadczenia, że jest jakiś przewodnik stada, który wszystkim kieruje:D...czysty instynkt...poczytaj se chociaży froyda czy tam forda. Wszechświat to wszechświat i tyle...

Rambo - nie spodziewam sie glębszej mysli po stwierdzeniach Bóg - to Bóg , wszechświat to wszechswiat :) uzupełnie Twoją wiedze o świecie - marchew to marchew - a nawet owoc :)

No i włąśnie banko o to chodzi...jeśli to zrozumiesz to nie będziesz w to plątała jakiegoś brodatego dziadka. To tylko komplikuje sprawy choć na wczesnym etapie rozwoju cywilizacjii miało je upraszczać i tłumaczyć w jakiś sposób. Teraz trzeba zarzucić takie myślenie bo dogmatyzm który wyrósł na glebie religii kąplikuje ludziom życie a nawet jest dla nich zagrożeniem. Musze iść spać już. Dobranoc. i do sklikania o ile bóg nie rozpieprzy mi kompa za kare🖐️

Gość niestandardowo
no ale jednak jest pewna różnica między marchwią a Wszechświatem:)

jaki dorosły człowiek wybraża sobie Boga jako brodziatego dziadka ?:):):) ile Ty masz lat ? 14 ? 16 ?

Gość zwątpiłam
wrócę do Was jutro bo mi się komputer zawiesza

Gość niby tak ale co do czego
pokora i miłosc do drugiego człowieka oto droga do nieba

a ja chętnie poromawiałabym z kimś o Bogu -ale nie ma z kim......

Gość zwątpiłam
ostatnia dygresja: raz po kolędzie dostałam od księdza jak to zwykle bywa obrazek-właśnie poważnego starca z brodą.było napisane coś w stylu Bóg Ojciec Wszechmogący.Zresztą na kościelnych malowidłach też go malują jako starca z brodą.

ISTNIEJE! zapewniam! bóg daje różne problemy, żebyśmy się nauczyli je rozwiazywać pzrez modlitwę. ja też kiedyś zwątpiłam, ale modliłam się do Boga, żeby był. żeby to wszystko nie było klamstwem. i jest. wszystkie modlitwy zostają przez boga wysłuchane, ale ludzie nie są cierpliwi. czasami nie potrafią dostrzec, że coś się spelniło. posłuchaj gospel. TDG - polecam. wpisz na you tube to wyskoczą jakieś piosneczki. to, czego się boimy, przed czym uciekamy, może nas zbliżyć do boga

A Ty jak sobie go wyobrażasz? To oficjalna wersja kościoła wszak:P Bo jeśli mówimy o Twoim wyobrażeniu to może je najpierw przedstaw co...I dzięki że dajesz mi tak mało lat....moje zdjęcie jest w stopce więc chyba widać że jestem troche starszy:P

na kościelnych malowidłach - to tylko ludzkie wyobrazenie Boga - a Bóg sam o sobie mówi ,ze jest Duchem - i zapewniam - nie ma na myśli Kacpra - duszka :)

Gość zwątpiłam
banko wróć jutro wieczorem pogadamy konkretnie dziś trochę ciężko mi wytłumaczyć o co mi chodzi a komp mi się już zawiesił 4 razy dam mu odpocząć bo w końcu mi padnie

Banko...bóg mówi tak? A więc ma usta tak? A więc jest podobny do człowieka tak?...naprawde musze iść spać już...jutro pogadamy jak chcesz. ale pewnie nie...wisi mi to😍

rzeczywiscie - wygladasz na więcej niż 14 lat :) sory - nie zagladam do stopek tak poetycko sie zaczynających :)

zwątpilam - chętnie przyjdę :) rambo - skoro Ci to wisi -nie zatrzymuję i nie zapraszam - nikomu łaski nie robisz :)