Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ewelina318

jak usypiacie dziecko w dzień?

Polecane posty

Gość ewelina318

moja córa ma 1,5 roku i zanim zaśnie to musi sobie trochę popłakać. Czy Wasze dzieci też tak mają?

Gość iLLIm
Mój też marudzi w dzień i wieczorem przed snem.

nie płacze chyba że jest zmęczony bardzo i rozdrażniony, ale za to nie zaśnie samodzielnie - muszę z nim poleżeć, poprzytulać i pogłaskać :) Kołysanki też mile widziane :)

Gość martuuulka
Leze i drapie po nodze albo po plecach.

ja kładę do łóżeczka, nakrywam kocykiem, mówię dobranoc i wychodzę. max po 10 minutach mały śpi. czasem marudzi ale to bardzo rzadko. zwykle zasypia dokładnie w takiej pozycji jak go położyłam :P jest wykończony bieganiem i nawet nie am siły ię pokręcić w łóżeczku. zresztą wieczorem zasypia tak samo.

szkoda moich nerwów na usypianie dziecka w dzień w łóżeczku. wsadzam w wózek i na spacer :) zasypia w trymiga ;) jak pada deszcz to wsadzam ją do auta i robie wycieczke... Tez ma 1,5 roku

co śmieszniejsze wieczorem zasypia sama odłożona do łóżeczka. buziak na dobranoc i wychodze. bez mruknięcia zasypia. w dzień sie zawzieła...

Moj ma rok i przed spaniem przebieram go zmieniam pieluche potem do lozeczka dostaje herbatke i chwile potrzymam go za raczke i sam zasypia. Ale pilnuje stalych por spania , kapania i jedzenia. Poza tym jka go wloze do lozeczka czy rano czy o 14 czy o 20 to nie ma zmiluj i syn wie ze nie wolno mu wstawac. Moze sie krecic, przewracac z boku na bok ale wstawac nie wolno. Dzieki temu przy usypianiu go spedzam okolo 2-5min. :)

Gość drapie i glaszcze
synka po pleckach , zasypia wtedy szybciutko

A mój łobuziak jak tylko skończył 1,5 roku nie chciał spać w dzień 😠 ;) Cudaczyłam,kombinowałam i tylko sam płacz był .....a 10 minut snu więc dałam sobie spokój.Ale do tego momentu to tylko najlepiej działał wózek i spacer.

Gość maya123
Ja często bywam za nianie u siostrzeńca i sposób jaki moja siostra wymyśliła na niego to muzyka. Kupiła gdzieś taka muzykę dla dzieci - coś a la zwierzątka, ptaszki itp i małego się kładzie do łóżeczka, włącza muzykę i sam sobie zasypia :)