Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Bleufille

Jaki rozmiar pończoch?

Polecane posty

Pozostało mi 17 dni do ślubu i szukam pończoch na allegro, tylko, że nigdy ich nie kupowałam i nie wiem jaki rozmiar. Jak to ustalić? Bo myślę o samonośnych i boję się żeby mi nie spadły czy były za długie. Bo jakaś chyba nie wymiarowa jestem, byłam coś w 20 sklepach by kupić stanik!

Gość 12345654321
a po co ponczochy chcesz kupowac na allegro?? nie mozesz w normalnym sklepie porzadne ponczochy z gatty ok 18 zl w sklepie wytrzymale i gruby silikon przez co nie spadaja a na opakowaniu mozesz zapoznac sie z numeracja

Gość 12345654321
a co do stanikow w naszym karaju jest niewiele sklepw z dobrymi biustonoszami wiekszosc kazda babke wcisnelaby w 70/75- B/C http://www.atlastravel.nazwa.pl/mariska/ tutaj sobie sprawdz swoj rozmiar prawdziwy i kup porzadny angielski albo kanadyjski biustonosz a nie jakies tam badziewne triumphy itp i pamietaj ze zle dobrany biustonosz znieksztalca piersi i niszczy ogolne wrazenie sylwetki

Gość 12345654321
I nie przejmuj sie ja tez nie moge nigdzie kupic biustonosza nosze 65 E a kazda pani wciska mi 70 D albo 75 C przez co piersi nie sa podniesione i rozlaza sie na boki

No dokładnie też mam 65 E ale dziś kupiłam i mam nadzieję, że jest porządny bo fajnie sie trzymał i w ogóle. A kupuję pończochy na allegro bo jestem z małej miejscowości i znów musiałabym się ujeździć, zresztą na allegro sa tanie.

Gość 12345654321
ja ci tu wywod o biustonoszach a widze ze swietnie sobie radzisz :) no to na allegro kup a gatty a na stronce firmy moze bedziesz miec numeracje

Gość uhj
no własnie ja tez nie wiem jak sie kupuje ponczochy:p wstyd sie przyznac, ale nigdy nie kupowałam tylko zawsze rajstopy:D wiec jak to jest z tym rozmiarami ponczoch?? rajstopy nosze 2 czasami 3 zalezy jakiej firmy:P jestem niska ok 162 cm i mam zgrabne,szczupłe nogi jak na moj wzrost to nawet długie:P he he to wiec jakie bede mi pasowac?? pomozecie:)

Gość 12345654321
ponczochy glownie kupuje sie nagrubosc uda i wysokosc nogi od krocza

Gość uhj
a jak sie ma obwód uda 49 cm?? tam nie ma tak malej rozmiarówki:/

Gość 12345654321
to kupujesz najmniejsze

Gość sammer
rowniez dobre sa ponczochy z veneziany mocno sie trzymaja nogi.jak masz problem z odpowiednim rozmiarem to lepiej wybierz sie do sklepu z ponczochami-rajstopami tam zazwyczaj kobiety sie znaja i nie wcisna ci za malych lub za duzych ponczoch.po obserwacjach u ciebie to zauwazylam ze jak kupuje juz ponczochy to biore taki sam rozmiar jak rajstop.

Gość Selena_G
Od razu Ci wskazuję na Greta Vintage Store. Po pierwsze mają tam staranną, polską produkcję pończoch i pasów, a także bielizny czy spódnic. W pończochach chodzisz na co dzień. Nic się absolutnie nie odpina (baza to zapięcia metalowe). Do wyboru też najlepsi, klasyczni europejscy producenci. Rozmiarówka do XXL. Mam nadzieję, że przekonałam. A i jeszcze jedno. Jeżeli opiniujesz ich sklep to dostajesz rabat, więc poczytaj komentarze przy samych produktach. Przekonasz się, czy warto nawiązać współpracę.