Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

toya_

gdzie na wakacje, tanio ale przyjemnie ?

Polecane posty

jakos wyszlo w tym roku ze o Malediwach to moge tylko pomarzyc.. a slonca sie chce? znacie jakies fajne miejsca gdzie w miare tanio mozna milo czas spedzic?

Gość taka tam..........
dubai....rewelacja...

Gość taka tam..........
i Kuba też super ale dalllekoooooooooo.

Gość 23456732456
no to ma być tani czy miło bo tak razem to się nie da

Gość wrednota
znam super miejsce bardzo tanio, blisko wody więc w ten upał jak znalazł, tylko że nie all iclusiwe :( uwaga : swój ogródek albo park w mieście , genialne co nie!

no wiem ze to co lubie i tanio to moze byc problem, ale myslalam ze moze macie jakies genialne pomysly.. Chorwacja moze, nie bylam nigdy... Tunezja raczej nie

Gość w tej kwestii nie ma czym sie
teraz najtańszy jest Egipt

a na Kubie tez nigdy nie bylam i bardzo, bardzo chetnie, ale za droga niestety, nie tym razem

Gość taka tam..........
skoro wybierałas sie na malediwy które kosztuja ok 12 tys to myslałam ze dla ciebie kuba za 6 tys bedzie ok. A jeśli już to dubai lepszy.

Gość taka tam..........
no i dubai już za 3 tys znajdziesz.

dzastolinatolia- a Chorwacja ? bylas juz? jakies precyzyjniejsze rady...Choc tak patrze to wcale nie jest taka tania z UK. Egipt i Turcja najtanie? tylko tam chyba nie chce/

taka tam, - ano to byly inne czasy hehe .. te lepsze.. teraz kryzys kochana..:(

Gość taka tam..........
chorwacja spoko ale wolałabym egipt albo turcję za te same pieniadze. A gdzie już byłaś???

ale Dubaj... ? czemu nie, choc z uk zdecydowanie drozej niz 3tys.. wlasnie przegladam

Gość taka tam..........
no mnie też dotknął i nie wiem czy w tym roku nad polskie marze pojadę:( a wcześniej to sie jeżdziło...

Gość taka tam..........
no dubai tak normalnie kosztuje 7 tys ale w zeszłym roku trafiłam na lasta i miałam za 3.200 i hotel 5*

bylam w Turcji, w Tunezji, Morroco, Teneryfa i pdn Hiszpania, Egipcie, Malediwy, Japonia, Malezja, Tajlania, Sri Lanka, pld Francja,

a zreszta co ja sie tak podniecam, chodzi mi przeciez o to zeby tulek na sloncu wygrzac.. wiec co za roznica gdzie? prawda..? ok a wiec teraz przegladam oferty pod wzgledem ceny i temp:)

a ty -taka tam- sie tak tam nie przejmuj... damy rade...! jak nie w tym roku to w nastepnym pojedziesz... pozdrawiam

Gość taka tam..........
no mam nadzieję bo mnie cholera bierze... Wszyscy tak mają czy tylko ja???????

nie byłam w Chorwacji, ale bardzo wielu moich znajomych było i są niesamowicie zadowoleni. Niektórzy lecieli inni jechali samochodem. Podobno podróż samochodem to niesamowite przeżycie za niewielkie pieniądze. W tym roku byłam w Egipcie również super sprawa. Teraz są duże promocje do Egiptu. Polecam biura rainbow tours i sun&fun

eeeh.. juz jest nas dwie wiec mysle ze nie sama... Ja staram sie nie robic z tego tragedii i chyba udaje mi sie. Zreszta wazne jest moim zdaniem z kim sie spedza wolny czas, wakacje itd, a nie gdzie...

toya a z jakich biur korzystasz w uk? czy podróżujesz na własną rękę?

Gość cgfdgdg
Jeśli ma być tanio i fajnie, to polecam Albanię :P. I to wcale nie jest żart - jest tam cieplutko, są hotele 5* za grosze, piwo za złotówkę na nasze w barze i litr rakiji za 7 zł :D. Plaże są piaszczyste, ludzie świetni, temperatura nie spada poniżej 40 stopni, a deszczu nie ma wcale. Byłam 3 miesiące i było tak cały czas. Poza tym z Albanii blisko do Chorwacji, Macedonii i do Grecji nawet, więc można wyskoczyć za małe pieniądze (bardzo tanie paliwo, bilety mniej-więcej takie jak u nas) na jeden dzień. Pięknie jest w Durres i Sarandzie. Durres to miasto portowe, a Saranda takie typowo turystyczne. Saranda: http://www.kompas-online.net/pages/individualtravel/ShortBreaks/Albania/images/saranda.jpg http://www.trekearth.com/gallery/Europe/Albania/South/Sarande/photo382722.htm Durres: http://www.kompas-online.net/Pages/IndividualTravel/SightseeingExcursions/Balcan/images/durres.jpg http://www.galsh.com/albums/userpics/10067/durres0.jpg http://www.en.sinditravel.com/images/guida/Durres_Beach.jpg Na wakacje wybrałabym Sarandę, a do życia Durres. Co do Chorwacji to też jest piękna, jak zresztą całe Bałkany, jednak cena jest już nieco wyższa (ale i tak jest tanio). Chorwację zwiedziłam całą i podobał mi się Dubrovnik najbardziej. Egipt i Tunezja to syf niestety - jakoś mi się nie podobało, nie było takiego klimatu, no sama nie wiem :f. Ja w tym roku jadę do Włoch akurat, a moje marzenie to własnie Malediwy :P. Zazdroszczę.

cgfdgdg z nieba mi spadłaś:) szukam kogos kto byl w tych rejonach. We wrześniu ze znajomymi planujemy wyprawę na Bałkany. Spotykamy się w Chorwacji, potem Czarnogóra, Bośnia i do Albanii. Tej ostatniej trochę się boję, będziemy spać pod namiotem lub w jakiś tanich hotelach. Nie orientujesz się jak tam jest z wynajęciem samochodu? Czy w Albanii mówią nieco po angielsku? bezpiecznie jest? proszę o jakiekolwiek wskazówki.

Gość cgfdgdg
Albanii nie musisz się bać. Wielu ludzi wciąż kojarzy Albanię z Islamem, a Islam z terrorystami. Tam jakieś 90% ludzi to ateiści, ponieważ za jakąkolwiek wiarę przez 50 lat byli zsyłani lub ginęli nawet. Albania jest spokojna i bezpieczna. Jest takie jedno miasteczko na granicy Albanii i Macedonii - Struga. Jest śliczne, ale właśnie tam faceci dziwnie patrzą na "Europejki" w krótkich spodenkach i w zwiewnych bluzkach. Te dwa miasta (Saranda i Durres) są bardzo bezpieczne i ciekawe pod względem historycznym. Co do samochodu, to niestety nie wiem, bo ja zawsze jeżdżę na Bałkany swoim własnym, bo jak jadę to na 3-12 miesięcy. Bośnia i Czarnogóra - piękne państwa z jeszcze wspanialszą historią. Chorwacja oczywiście też super. Jeśli chodzi o Albanię i namioty, to szczerze mówiąc bym odradzała - lepiej jednak tani hotel, tylko wcześniej poczytaj jakie są ceny, bo często jednak oszukują, jak widzą że ktoś jest z Niemiec lub Francji (z Polski też). Tak samo taksówki - one są bardzo tanie, ale czasami próbują oszukać. Co do angielskiego to cóż :P. Jakieś 5% może komunikuje się w tym języku, więc z tym akurat nie jest tak kolorowo. W hotelach i w restauracjach znają podstawowe zwroty, więc jedzonko i spanie zamówisz bez problemu :).

Albania to w sumie niezly pomysl... jusaaa- ja przewaznie korzystalam z biur podrozy, choc nie zawsze. Sri Lanke i Melediwy na wlasna reke i duuuzo duzo taniej wyszlo, no ale to dzieki temu ze znajomy stamtad mo poradzil gdzie i co pomogl w zarezerwacji hoteli itd.. Sama chyba bym nie dala rady.

Gość zależy co dla kogo przyjemnie
niecierpię leżec na plaży, lubie się włóczyć po górkach...więc dla mnie najprzyjemniejsze są beskidy, Bieszczady, Sudety, Pieniny....i może być tanio