Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość cherrycoke

co jecie/ gotujecie w takie upały?

Polecane posty

Gość cherrycoke

nie chce mi sie gotowac w takie gorąco, a jeśc trzeba. co gotujecie w takie upały?

Gość to że ci się nie chce to norma
ale gotuję tak jak zwykle. Wczoraj zrobiłam gar gołąbków w sosie pomidorowym, więc dziś mam problem z głowy. Tylko ziemniaki doobierać :)

grill! skrzydełka, kiełbaski, piersi, karkówka, szaszłyki. sałatki: pomidory ze śmietaną, grecka, z wędzonego kurczaka i ananasa...

Gość rikitikitavi
chłodniki, galaretki, lody ,owoce, soki nic więcej się nie da w te upały przełknąć :)

ryba pieczona w folii, kluski z truskawkami, zupa owocowa z kluchami, danie "francuskie" (sałata z róznymi drobno pokrojonymi dodatkami + pieczywo), kapuśniak z młodej kapuchy, jajka sadzone z młodymi ziemniakami plus duuużo surówek

ja mam dzisiaj knedle ze śliwkami ,ale jak nie ma męża to robię pierogi leniwe z bułka tartą ,knedle z brzoskwiniami ,ryż z jabłkami i polewam śmietaną z truskawkami ,ale moje dzieciaki i tak wolą "schabowego" z kurczaka ,ziemniaki smażone w talarki i kopę surówki (zimnej )a najbardziej lubią pić kompot z bani z goździkami ,oczywiście jak jest sezon na banię

a jeszcze tak mi się przypomniało żarełko na szybko ,bułka kajzerka faszerowana mięsem mielonym zapieczona w piekarniku ,super sprawa

Gość cherrycoke
nabrałam ochoty na takie zimne kluski z truskawkami:)

u mnie zażyczono sobie mielonego ;) więc u mnie mielony z farszem pieczarkowym i ziołami, młode ziemniaczki z koperkiem i dużo surówek.

Dziś będzie kurczak w panierce , młode ziemniaczki z koperkiem i mizeria:-) Ogólnie to się na nabiał przestawiłam, A kolacje to grill;-)

pieczarkowa gar fasolówki - nie chce mi się stać przy garach wolę pograć :D no specjalnie jakoś nie gotuję, ale jak już to młode ziemniaki, cebulka przesmażona i kefir schab się nie doczekał, wkurwił się i się zepsuł...znaczy śmierdzi

U mnie będą młode ziemniaki polane przesmażoną na maśle tartą bułką, tzatzyki i dużo zimnej maślanki. U koleżanki z sąsiedniego biurka chłodnik litewski i młode ziemniaki polane chrupiącymi skwareczkami.

Gość z kąd macie
z kad macie na to pieniądze

Gość martuuulka
Staram sie gotowac na 2 dni,zeby nie stac przy garach.Dzis mam zupe z kurek i makaron z truskawkami .

Gość a gdzie te upały macie retyyy
ja mieszkam nad samym morzem i ledwo 20 stopni i chłodny wietrzyk ludzie łażą w polarkach i długich rękawach ....:O :O

Gość a gdzie te upały macie retyyy
:O

Gość ziemniaki do golabkow
? Ja jem albo same (golabki same w sobie stanowia danie) albo jako dodatek do miesa , zamiast ziemniakow wlasnie ;) O taki zestawieniu to nie slyszalam ;) A ja to teraz zywie sie glownie truskawkami i lodami :D Nie gotuje ;)

Gość ja też na dwa dni
więc z wczoraja mam zupe pomidorową z koperkiem a na drugie makaron z truskawkami a upał mamy w mazowieckim :D

Gość ja też na dwa dni
jak to gołąbki jako dodatek do mięsa? przecież gołąbek to mieso zawinięte w kapuście... też podaje z ziemniakami

No właśnie, ja też nie rozumiem- danie mięsne, jako dodatek do dania mięsnego? Gołąbki zawsze z ziemniakami i sosikiem pomidorowym :)

matko, ja nie mogę takich ciężkich potraw jeść w upały, ja jadę na sałatkach, owocach, pierogach, makaronach..właśnie tak włosko jem, a przynajmniej się staram. ;) Jedynie co, to mam wielką ochotę na te gołąbki. ;)

przecież w gołąbku już jest ryż :> ryż + ziemniaki to trochę dziwne zestawienie. ja zawsze jem gołąbki same, do tego sos pomidorowy. po co się zapychać ziemniakami? :P a dzisiaj na obiad mam pomidorówkę z ryżem i pomysłu na drugie danie brak ;( chyba zrobię jajko sadzone :P

Gość hmm może osoba traktująca
gołabki jako dodatek do mięsa robi je z czegoś innego? Wiem, że w niektórych rejonach gołąbki robią z kaszy czy ryżu. U mnie to mięso mielone zawinięte w kapuście z sosem pomidorowym, podawane z ziemniakami. (Mazowsze)

Gość hmm może osoba traktująca
no i się wyjaśniło :) Na śląsku gołąbki to co innego niż w centrum kraju. U nas to mięsko a tam ryż z ziemniakami (?)