Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie_wiem_samaaaaa

Utrzymywanie teściowej

Polecane posty

Gość założę się że
że swobodniej dzieli się cudzym pieniądzem niż zarobionym przez siebie

Gość mam dosc, dosc
mam 55 lat--- chciałabym miec taką madrą teściowa jak Ty. Pozdrawiam serdecznie. Autorka pisze,ze mamę stac na drogie kosmetyki, ubrania,że synowi czasem kupujespodnie, sweter---- nie opowiadajcie więc ,że za 500 zł ją na to stac. nikt tu nie pisze,zeby rodziców zostawiac w biedzie i im nie pomagac, kiedy potrzebują. Ale niestety czesto jest tak,że mamusie huby żerują na swoich dorosłych dzieciach, bo im się nalezy. Tak jest u mnie. Moi teściowie mają niewiele kasy mniej niz ja i mój mąż, więc dlaczego mamy im pomagac? 3000 zł to jest spora suma, a to że teściowa jest rozrzutna i robi wnuczce prezent za 200 zł a córeczce kupuej na raty express do kawy za 4000 i potem nie ma na opłaty i płacze jak jej cięzko do mojego męża, no to wybaczcie...to jest już PASOZYTNICTWO!!!Dodam,że to ja pracuję na 2 etaty i zarabiam na dom, a mąz zarabia połowę z tego co ja i stac go na pozyczanie rodzicom, a nasze rachunki płace ja.... Tak nie funkcjonuje normalna rodzina. Ja odkładam każdy grosz na konto, odmawiam sobie przyjemności bo chcę miec SWÓJ dom, a męża stac na finansowanie rodziców...

Gość założę się że
a swoją drogą dlaczego ludzie będący dzis na rentach nigdy nie pracowali. Ja tez tak chce. Nie robić, ale czekać jak coś komu z nosa skapnie i lamentowac że ciezko sie żyje. Nie porównywać z naprawde ciężko chorymi, którymi współczuje

Gość pasożyty skończone
dokładnie. Moja teściowa NIGDY w zyciu nie pracowała zawodowo. "Zajmowała się domem" i ogródkiem ;) nawet jak dzieci były odchowane i wyniosły się z domu, to z tego co mówi jej najmłodszy syn, ( mój maz) mama nawet nie szukała nigdy pracy. Teraz ma rente, teśc świetną emeryturę (ponad 2 tys) i ciągle płacze jak to jej cięzko... Co ciekawe jej córka też całe życie nie pracuje. Ma 40 lat i ciagle "zajmuje się dzieckiem" mimo że ma jedno i to nastoletnie ;) Bardzo wygodne podejście do życia. Jeszcze miała czelnosc mi powiedziec że ja to nie mam nic do roboty :O A ja pracuję na 2 etaty odkąd skończyłąm 25 lat + dziecko w domu no i zajmuję się domem, więc jej gadka zwazywszy,z eona nie wie , co to pracapoza domem mnie rozwścieczyła równo...

Gość fxxxxxxxxxxxxxxxxxx
:)

witam Drogie Panie Przedstawie Wam sprawe z meskiego punktu widzenia gdyz mam tez taki problem. Moja mama ma 1200zl dochodu i od razu wspomne ze przez swoja naiwnosc wziela dla kogos i splaca kredyt. Nie pytam ile jej zostaje choc niewiele. Matka mojej partnerki z kolei chce ciagle kasy. Poniewaz mieszka razem z swoimi 2 synami ma dochod: 3500 (1syn)+1500(2syn)+1000zl renty+2000 dorabia sezonowo(marzec-pazdziernik 2000/miesiac). Jak wspomnialem su*a ciagle zada ode mnie kasy (zarabiam 1500zl) bo jej nastepny ziec juz nie chce a jego zona jak jej da to prosi o zwrot, i ma racje. Notoryczny brak kasy(7000/miesciac) powoduje oddawanie kasy przez partnerke i klotnie . Nie odzywam sie juz do niej przez to od grudnia. Jak nie mialem pracy i bylo ciezko nie ma przebacz- dawaj kase na opal, na swieta etc. Mysle ze nie warto siedziec w tym dluzej i zaczynam szukac NORMALNEJ KOBIETY, ktora mysli podobnie jak ja, gdyz chce zbudowac dom, miec dziecko, a nie placic haracz tesciowej (chwalmy Pana ze nie ma slubu). Te ktore z Was uwazaja ze to blogi facet mysle ze sa w bledzie-sprobujcie nazbierac na wklad na mieszkanie, na kredyt, na dzieci, na utrzymanie-rachunki,wykonczenie mieszkania/domu, paliwo,dojazdy+HARACZ DLA AL TESCIOWEJ. Moj zwiazek sie skonczyl przez chciwosc "jej mamusi" a nie probe zycia NORMALNIE z zona i dzieckiem/dziecmi we wlasnym domu

Dodam jeszcze ze parterka zarabiala pol roku 800zl i wszystko oddaje matce a wczesniej nie pracowala, Zaplac tu czlowieku rachunki, dojazdy do pracy, o przyszlosci nie myslac