Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość liwka2009

Mamy na słoiczkach

Polecane posty

ps. ecie pecie, moja córka była karmiona piersią wyłącznie 5mcy, potem doszły słoiczki-obiady, nadal pierś i nie napisałam, że dawałam tylko słoiczki, bo dawałam jej również owoce, robiłam desery lub dawałam słoiczkowe, a także kaszki mleczno-ryżowe, zbożowe, chrupki kukurydziane, biszkopciki sriki, kisiele (swoje, nie kupne), oraz inne dobre jakościowo i zdrowe posiłki, więc nie wmawiaj mi, że przez okres niemowlęcy dostawała tylko słoiczki. ps ma się dobrze dla Twojej informacji, a chodzi już do szkoły, więc skończ już tą rozmowę...idę paa:)

Gość sraty pierdaty
Zmykam mamuski, bo moja pchelka sie obudzial. Idziemy zjesc obiadek ( domowy :D) a pozniej na zakupy i spacerek. Milego popoludnia :)

Gość ja jestem całkowicie za słoicz
ja jestem za słoiczkami Pierwsze dziecko karmiłam daniami ze słoiczków, drugie tez mam zamiar Mozna urozmaicac dziecku menu gotujac coś samemu , ale słoiczki są naprawde dobre Ja nie byłabym w stanie az tak dziecku urozmaicić diete Dania ze słoiczków maja pełną game dań , smaków Rózne rodzaje mięsa , warzyw itp Nie wierzcie ,ze to chemia , bo sa one produkowane z najwyzszej jakosci warzyw i mies , są pod kontrolną i nadzorem To nie prawda co pisza mamy antysłoiczkowe ,to głupie , bezpodstawne argumenty A poza tym nie powinno was obchodzic co kto daje swojemu dziecku i jeszcze przekonywac ,ze jest beee Ja wole codziennie dać , schab, cielęcine, jagnięcine , wołowinke itp, bo wybór jest naprawde duzy i dania urozmaicone i nic wam do tego , zajmijcie się swoim zyciem i swoją kuchna :-0

nie zrozumiałaś mnie, nie chcę po prostu się kłócić i nie chce mi się pisać wywodów na temat słoiczkowego jedzenia jak i tak każdy wie swoje, właśnie jak to napisałaś, każdy ma swój pogląd i tyle...narazie...

Gość pytająca mamusia
ja przez miesiąc karmiłam synka słoiczkowymi daniami, potem przestałam ponieważ przerażał mnie fakt, iż mają one termin przydatności na ponad rok :/ poza tym, wydaje mi się, że nie wiele tam mięsa i warzyw, za to dużo klusek i ryżu, to takie moje prywatne odczucia :) Od czasu do czasu kupuję jakiś ciekawy deserek ze słoika którego sama bym nie umiała zrobić, ale to bardzo sporadycznie. Jeśli chodzi o wrażenia synka co do obiadków domowych a słoiczkowych - to mu bez różnicy, zje co mu dadzą, byle by się najadł :)

Gość bo myślicie że warzywa
El Bathory> to też jest fakt - ale moim zdaniem nie zupełnie.... ja sie przekonałam na własnym przykładzie- wychowałam się w małym miasteczku - na jajkach i cielecinie od babci i dziadka ze wsi i nigdy nie chorowłam 0 nie wiedziałam co to pryszcz - zawsze miałam piekne włosy - paznokcie- poszłam do duzego miasta na studia - znalazłam pracę fajną... - oczywiście wiedziałam najlepiej - co tam będę sobie zycie utrudniać myślałam i wszystko było z półproduktów gotowych - czesto tych dla dzieci -bo niby pewniejsze...łatwo prosto i bezpiecznie bo przecież piękny certyfikat na opakowaniu jest :P... myślałam.... po roku takiego życia sama siebie nie poznawałam - cera fatalna- włosy zaczęły wypadać- łapałam każda infekcję - zaczełam puchnąc na wiosnę od pyłków i od kurzu podczas sprzatania..... ... zaczęły się wycieczki po lekarzach i nic nie pomagało- co się dzieje myślałam? ... i cud - 2 miesiące wakacji w domu i jak ręką odjął :P od tej pory zawsze przywożę mięsko z domu - zamawiam warzywa na jesieni i trzymam w piwnicy.... tym bardziej nie wyobrażam sobie karmienia dzieci tym co na dorosła osobę miało tak fatalny wpływ - to jest mój wybór - nie bronie nikomu robic inaczej - ale dobrze mieć swiadomosc zagrożeń- nie omawianych w reklamach i nie zgodzę się że dziecko to tylko sprawa rodziców! bo dziecko jest państwowo ubezpieczone i na jego leczenie również ja płace podatki. AMEN

dalczego antysłoiczkowe tak krzyczą ? Co ich to obchodzi ? Ja dawałam słoiczki i nie miałam zamiaru nikogo przekonywac zeby tez dawał , a te by oczy wydrapały :-0 Co was to obchodzi ? Niech mi jedna z druga napisze co przyrządzaja dziecku , niech mi napisze przykładaowy jadłospis na cłay tydzień A teksty typu ,ze po słoiczkach jest dysleksja i alergia ........:-0 bez komentarza :-0 Skoro taka jest wasza wiedza i poziom wykształcenia , to powinno się tą dyskusje zamknąć , bo juz samo to przemawia ze wiedze macie zerowa , a tylko bez sensu klepiecie wyssane z palca argumenty :-0 Szok , normalnie jakby przeniosły się z XIX wieku :-0

Gość takie tam gadanie..
A moja pediatra jest przeciwna sloiczkom. Zresztą spójrzcie na skład słoiczków z samym mięsem. Kiedyś je kupowałam bo chciałam miec pewność, że mięso daję bez syfów. Otóz na takim słoiku jest napisane iles tam procent mięsa indyka z ud a reszta to mięso odzdielane mechanicznie- czyli kości, skóra itp. To mnie ostatecznie przekonało, że ta "super jakość" to pic na wodę. Ja sama gotuje mojemu dziecku. Warzywa kupuję od chłopa, mięso ze sklepu- babka mnie zna i zawsze mówi co swieże a co juz trochę lezy. Córka chętnie je, na nowości otwarta:) A zauważyłam, że znajome "słoiczkowe" maja problem z dzieciakami- nie chcą jeść domowego jedzenia. Aha, moim zdaniem w dzisiejszych czasach to naprawdę nie problem znaleźć "chłopa", który handluje swoją, zdrową żywnościa. Ja pracuję a jakoś mam czas. Więc tak naprawde nie wiem o co chodzi z tymi słoiczkami...

No to tylko pozazdrościć ekologicznych warzyw i mięsa. Parę razy miałam okazję zjeść wiejskiego schabowego, ach... Ale moje dziecko, to moje dziecko i nadal uważam, że żadna obca osoba nie będzie mi mówić jak mam je żywić, poza tym ja również płacę składki, płacę za prywatne badania, więc nie bój się, z Twoich pieniędzy na to nie idzie ;)

do bo myslicie ,ze warzywa - juz ci wierze jak ty jadłaś dania ze słoiczków dla 10 mieśieczniaki :-0 Nie świruj W wielkim miescie jest wielkie zanieczyszczenie powietrza, brudna woda , która czasami nie nadaje się do picia , smog jak w kopalni, a od mycia sie taką woda mozna dostać wysypki i pryszczy Ale tobie zaszkodziły półprodukty dla dzieci :-D czytaj dania ze słoiczków :-D Większej ściemy nie czytałam :-D A co dzieci to podatki za nich płaca przede wszystkim ich rodzice

ja nie chce mikomu mówić jak ma dzieci chować.... ...ale uważam że warto mówić o tym, że certyfikaty Bio można KUPIĆ - nawet OKO test uważany za dość obiektywny! ....a lekarze dostają wycieczki zagraniczne za polecanie tych a nie innych produktów!

dziwne bo dalej mieszkam w tym samym mieście - już 10 lat - a mimo to wszyscy czujemy się i wyglądamy świetnie.... co do podatków- to wątpię aby jedna para potrafiła uskładać pieniądze na długoletnie kosztowne leczenie chorób cywilizacyjnych swojego dziecka.... niestety do tego dokładamy sie wszyscy.

To miej pretensje do cywilizacji, a nie do rodziców, do właścicieli fabryk, hut, kopalni itd, itd Do wszystkich trucicieli, a nie do rodziców, karmiących swoje dzieci, tak jak oni uznają za stosowne.

moze juz twój organizm przyzwyczaił się do syfu ;-) Co sie dziwisz , jakby nie było wychowałąś się w małym miescie , gdzie nie ma takiego zanieczyszczenia , a poza tym często czas spedzałas na wsi Organizm musiał tak zareagowac Napisz prosze co takiego jadłas w owym czasie , co tak zle na ciebie wpłyneło Jakies pólprodukty dla dzieci tak ? Wiec jakie ?

tak często np gotowałam ryż+ deserek ze słoiczka dla dzieci - czesto też kupowałam słoiczki np te ala spagetti i dogotowywałam dodatkowo makaron +parmezan i oliwki - odrobina soli....na sniadanie kaszka błyskawiczna+ utarte jabłko lub zgniecione truskawki....nie wspomne juz o budyniach czy kisielach z torebek i jogurtach - które teraz robię sama tak jak moja mama kiedys.... ... wydawało mi się że tak mogę oszukać naturę - cóz nie udało się :O ale wam życze powodzenia.

no tak najlepiej szukać wszędzie tylko nie tam gdzie to najprostsze.... żeby tylko sie usprawiedliwić. Mieszkam we Wrocławiu - tu nie ma kopalń :P to jest bardzo zielone miasto- chyba jedno z najbardziej w Europie- więc powietrze nie jest złe- szczególnie że ja mieszkam na obrzeżach :P ja uważam mój sekret tkwi w tym że nie kupuję w hipermarketach- nie słucham reklam - nie używam drogeryjnych kosmetyków.... wróciłam z pokora do tego czego uczyła mnie mama i mam energii za 3 a książeczkę na recepty- jeszcze z czasów studiów - praktycznie pełną ... dzieciom nawet nie wyrabiałam- nie mam po co.

i kupowałaś słoiczki dla niemowląta ? :-D Proszę cie , nie zmyslaj :-D teraz dowiemy sie ,ze kaszki błyskawiczne tez sa złe ? :-D Mój osobiscie nie chciał jesc kaszek z torebki , ale to nie znaczy ze tez sa niedobre Prosze nie świrujcie juz nie wiecie co wymyslec ,zeby tylko było po waszemu :-D A i tak nie jest :-P

wiem że chiałabyś abym zmyslała :P wierzysz w to co podają w TV - twoja sprawa.... ...dla mnie najważniejsze jest to że ja sie czuję jak 19 i moja cała rodzinka równie świetnie - na pewno nie chce nikogo na siłę przekonać.... moja mama mawiała... lepiej uczyć się na cudzych błędach - bo może ci życia nie starczyć na popełnienie wszystkich osobiście :P...

heheee co do Wrocławia -" najwieksze miasto regionu, panuje tu niesamowity ruch samochodowy, funkcjonuje wiele zakładów przemysłowych . największa emisja zanieczyszczenia powietrza pochodzi z obiektów zaliczanych do sektora komunalno- bytowego, kotłowni, palenisk domowych, emisja zwiazana z ruchem samochodowym- gigantycznym wzostem osobowgo i cięzarowegotransportu samochodowego.Przy głównych ulicach zanieczyszczenie komunikacyjneporównywalne z przemysłowym i energetycznym. Najbardziej zagrozone miasta to :Warszawa, Lódz, Kraków , Poznań , Konin, Wrocław !!!!!" Co do wody , to zaczysta tez nie jest ;-) Ale ty przyjechałaś z małego , czystszego miasta , kupiłaś deserki i kaszki dla dzieci i ci zaszkodziły ;-0 Prosze cię , zastanów się , gdzie tu sens , gdzie logika i co ci bardziej zaszkodziło zmiana wody i powietrza czy deserki dla niemowlajków :-D Co do twojego samopoczucia , wierze ze się zdrowo odzywiasz , na obrzeszasz Wrocławia jest trochę czysciej niz w centrum , ale chyba nie mieszkałaś tam od samego początku :-D Poza tym organizm juz ci się przyzwyczaił

* dla niemowlaków

zmiana klimatu jak najbardziej ci się przysłuzyła ;-) , tylke te słoiczki zaszkodziły co ? :-D buahahahahaaa Większej bzdury nie cztałam :-D

Ja np. słyszałam, że czekolada czy ostre potrawy nie wpływają negatywnie na funkcjonowanie naszego organizmu, a jednak za każdym razem jak zjem kawałek czekolady czy przesadnie ostre danie wyskakują mi jakieś krosty - pryszcze, czy to uczulenie? Wątpię. Tak samo jest ze słoiczkami. Jedna matka stwierdzi, że słoiczki dla dziecka to idealny wybór na posiłki, a jego dziecko rozwija się prawidłowo, a druga powie, że to badziew, bo jego dziecko po słoiczkach ma np, biegunkę czy niestrawność. Nie będę oszukiwała, że czasami z czystego lenistwa podaje mojej córce słoiczki, bo nie chce mi się stać przy garach, ale nie odważyłabym się na karmienie młodej tylko i wyłącznie na bazie słoiczków.

Gość hehheh hehehee hehehehh
Słoiczki nie sa złe . Mozna podawać i to i to .

pisze wyraźnie że wysoko przetworzone produkty ogólnie a NIE TYLKO słoiczki - naucz się czytać :P mleko z kartonu - ryz z torebki - zamiast masła mix- do zupy kostka rosołowa - jogurt z barwnikiem (często danonki niby reklamowane jako 'dobre dla dzieci')- zamiast zsiadłego mleka.... czyli pisze wyraźnie że CAŁOKSZTAŁT - niemniej jednak często sięgałam po produkty niby DLA DZIECI - bo wydawały mi się pewniejsze. aha ja też uważam ze od czasu do czasu to i hamburger nie zaszkodzi - a słoiczki dla dzieci sa dla mnie po to aby podawać w podróży czy okazjonalnie jak np nie mamy skrajnie czasu.... ale PODSTAWA ŻYWIENIA powinna byc zdrowa i jak najbardziej naturalna- żeby organizm miał siłę neutralizować te okazjonalne toksyny. moim zdaniem nie dlatego teraz mam się dobrze że mi sie organizm przyzwyczaił tylko dlatego że ma siłe walczyć z zanieczyszczeniami dzięki zdrowej diecie - kosmetykom i uprawianiu sportu... jestem pewna że gdybym od dziś zaczęła znów żyć na półproduktach za rok miałabym podobne problemy zdrowotne co kiedyś

Gość yeryerryyr
bo myślicie że warzywa----ale Ty dziewczyno glupoty wypisujesz szok normalnie!