Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kasia dziekie siodło

Moj synek w lipcu 4 latka skonczy i dalej korzystamy z pieluch.

Polecane posty

Prosze doswiadczone mamy powiedzcie jak zaczac go odzwyczajac bo juz najwyzszy czas bo zaden jego roziwesnik juz prawie nie robi w pieluchy. Pomozcie jakie sposoby. pozdrawiam

ucieka z nocnika rozmowa nic nie wskuram.

Gość no to ci wspolczuje
moja corcia pozegnala sie na dobre z pieluchami jak miala 20 miesiecy , jak miala 1,5 roku to wolala w dzien siusiu i kupke na nocnik ( w dzien chodzila juz wtedy bez pieluchy ) a sposob jest tylko jeden zdejmij po prostu pieluche i niech po domu lata w majtkach pare razy zleje ci podloge i w koncu zaskoczy dziwie sie ze tak dlugo zwlekalas z nauka

Gość do no to ci
zazdroszczę bo moja córcia tak samo miała niecałe dwa jak nie nosiła pieluch, a syn leje mi po nogach a ma już prawie dwa lata (bez 2 miesięcy) i nic do niego nie dociera. Jak się zleje to dopiero mówi ze zrobił siku. Jak siedzi na nocniku, a siedzi chętnie, to nic nie nasika. No i co mam robić? Nie mam szans go zmusić.

1,5 roku i wolac siusciu czy kupka? przeciez dzieci nie mowia jeszcze wtedy ze zrozumieniem a co dopiero wolac co im sie chce. :( :( :(

ale dziekuje za rady ale on juz latał tak bez pieluchy i nic :( poprostu moze jeszcze nie jego pora :(

a dlaczego chcesz go zmuszac?przyjdzie czas to zalapie o co chodzi,bez pospiechu,edukowanie dzieci to nie wyscig szczurow.

cytuję: "1,5 roku i wolac siusciu czy kupka? przeciez dzieci nie mowia jeszcze wtedy ze zrozumieniem a co dopiero wolac co im sie chce. " oj pomyłka moja córcia od 1,5 roku mówiła prawie zdaniami - co prawda nie odmieniała wyrazów przez osoby ale mówiła (np. ja chce iść na dół albo mama nie ma picie albo wypite picie itp) więc to możliwe że dziecko mówi w tym wieku :) a co do pieluch to róznie to bywa mimo tego ze chcesz je nauczyć sikać do nocniczka jedne łapią szybciej inne niestety nie :)

To chyba prowokacja..Rozumiem 3latek,ale 4latek to juz zaniedbanie ze strony rodzicow.

wikiniki a doczytalas ile moj syn ma?

wika a co to znaczy łapią albo nie?

Gość Słonecznik :)
Mój synek jak miał dwa lata to już siusiał do pieluszki tylko w nocy. Mieszkam w domku i całe lato biegał w majteczkach ile razy się zesikał to nie zliczę ale w końcu się nauczył a na nocnik sadzałam mniej wiecej co godzina i zagadywałam ale na temat tego co ma robić na nocniczku. teraz ma 2l i 8 miesięcy i tylko od wielkiego dzwonu zesika się w nocy ale zmieniam piorę tłumaczę ale pieluchy nie zakładam bo to tylko pogorszy sprawę

Maamo 20 jakie zaniedbanie, nie widzisz jak pisza wyzej ze jedne szybciej drugie pozniej lapia? moj niestety pozniej

akurat moja wypowiedz kierowalam do@do no to ci"a tobie jedynie moge poradzic abys sciagnela pampersa i i wiecej nie zakladala chocby zasikal ci wszystkie podlogi to wkoncu zalapie:)

Gość pocieszam strapionych
nie pękaj - po maturze na pewno mu się uda. Do niczego nie wolno zmuszać naszych maluszków ! To on decyduje czy na disco w liceum pójdzie z pampkiem czy nie !

moja rada jest rowniez taka: nie zakladac pampersa, osika sie raz, drugi, dziesiaty i zacznie mu to przeszkadzac, wkoncu zacznie wolac jak uda sie go posadzic to nagroda mala :)

Gość zdarzyło mi się
ostatnio rozmawiać na ten temat z psychologiem dziecięcym i powiedział mi ,że wprawdzie jest to sprawa indywidualna i każde dziecko może łapac w innym czasie , ponieważ układ nerwowy odpowiadający za potrzeby fizjologiczne jest najdłuższy i co za tym idzie najpóżniej dojrzewa , to jednak przyimuje się ,że 2letnie dziecko potrafi już kontrolować swoje potrzeby i właściwie w wieku trzech lat powinno już bez względnie korzystać z nocniczka .Trzeba dziecko do tego zachęcać :) . Ja mojej kupiłam nakładkę na sedesik z księżniczkami i tak jej się spodobała ,że sama pieluchę wyrzuciła i po kłopocie .

acha na nocnik to synka masz juz za duzego,kup mu super wypasiona deske na kibelek,najlepiej aby sam sobie wybral i tlumacz do skutku,ze jest duzym chlopcem i powinien sikac do kibelka,moze zachecaj go drobnymi nagrodami(to co bardzo lubi)za udane podejscie:)

wikiniki dzieki za rady, a synka nie bede biła napewno, nigdy ode mnie nie dostał ani o męza i mam nadzieje nie bedzie powodu by dostał :( :( wstyd na podwórku dzieci biegaja a jemu pielucha sterczy ze spodenek

evi hihi fajna prawie rozebrana sesja ;)

korzystacie z pieluch???? bedziesz miala swoje dziecko to bedziesz je lac tak ze godzine na tylku nie usiadzie a moim pozwól ze ja zdecyduje oki ? :O

Gość zdarzyło mi się
kiedy jest tak ciepło jak dzisiaj to juz bez względnie na podwórko bez pieluchy ... zapasowe majteczki pod pachę i w razie awarii przebieramy :)

e tam,czego to sie wstydzic,na zewnatrz tez mu nie zakladaj,zesika sie w portki to trudno,wysadzaj go co jakis czas w krzaczki,jak zrobi w trakcie wysadzania chwal w nieboglosy,zobaczy jaka frajda i ze mama bardzo dumna to bedzie sam wolal:)

wiki ale fajna córeczka. teraz jestem w ciazy i mam nadzieje na córeczke tez :)

musze go zaczac jakos "ścigac" za te pieluchy noooo. dzieki za odpowiedzi dziewczyny.

Gość do kasi autorki
To jest ZANIEDBANIE! Twoje i Twojego męża. 4 latek to duże dziecko. 4 latka nie sadza się na nocnik. 4 latek już robi sam na sedesie. Co to w ogóle za tłumaczenie, że jedne dzieci potrzebują więcej czasu. To można odnosić do sytacji kiedy jeden maluszek korzyta z kocnika w roczek a inny w 2 latka... ale 4 letni chłop? Tu się kłania brak konsekwencji rodziców. I pozwolenie na wlezienie sobie na głowę dziecku. Ulegacie mu. Pozwalacie, by On Wami rządził. On gra, Wy tańczycie! Jedynym wyjściem jest ściągnięcie mu pieluchy i niech robi pod siebie. Nawet jeśli nie zaskoczy po jednym dwóch, trzech dniach to konsekwencją w końcu wywalczysz na nim korzytanie z toalety. Ja syna zaczęłam oduczać od pieluchy jak skończył 1,5 roku. Jak miał 2 lata już nie korzytał z pieluchy w dzień. Jak miał 2,5 roku odstawiliśmy pampersa nocnego. I mi się wydawało, że to było dość późno. Teraz ma 4 lata i jak na niego patrze i myślę, że miałabym mu pieluchę zakładać to uwierzyć nie mogę, że można doprowadzić do tak chorej sytaucji.

Pozwalacie, by On Wami rządził. On gra, Wy tańczycie! jak nami rządzi? co mam mu zawiązac na supeł? co to za porównanie wogole ze na glowe nam wchodzi

Gość rhty
" a dlaczego chcesz go zmuszac?przyjdzie czas to zalapie o co chodzi,bez pospiechu,edukowanie dzieci to nie wyscig szczurow." podobną kwestię wypowiedziała moja sąsiadka na ptytanie dlaczego swojego SIEDMIOLATKA jeszcze nie oduczyła od pampersów... specjalnie bierze wolne w robocie i pędzi do szkoły by w czasie przerwy zmienić maluszkowi pieluszkę :o dno i 40 metrów mułu :O ZWYKłE LENISTWO.

a ja mu zakladam, klade go na lozku i obskakuje jak roczne dziecko :(