Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kasia dziekie siodło

Moj synek w lipcu 4 latka skonczy i dalej korzystamy z pieluch.

Polecane posty

bozee 7 latek w pieluchcach. to chyba zart co? o czyms takim jeszcze nie slyszalam a Ty chyba sobie cos dokolorowalas co bo nie do wiary

Gość GUKEGFKUGR
a co Ty robiłas.... Nie, nie, nie... gdzie Ty byłaś mamusiu przez ostatnie 2 lata życia dziecka żes dopiero zobaczyła że masz taki problem?

Gość rhty
nie ma co kolorowac, twojemu dzieciakowi niweiele brakuje by pobic ten rekord z twoim nastawieniem jakoby zdjecie pampersa to byla najgorsza krzywda z mozliwych jakie mozna dzieciakowi wyrzadzic :o

7 lat to zdecydowanie przesada,niestety zdazaja sie ewenementy jak w jeda tak i w druga strone,a w te & lat to niestety ale nie wierze:P

rhty nie baw sie we wrózke bo to co bedzie za 2 lata to nikt nie wie, a twoja znajoma, wspolczuje i wstyd

Gość ike1976
o to Was zaskocze :) mój synek zaczłą korzystać z SEDESU jak skonczył rok .a córcia miała 15 misięcy NIGDY nie mielismy nocnika No moze 1 grający słuzacy do zabawy :) Dzieci odkad zaczeły chodzic sadzałam na sedes nie pracowałam wiec mogłam upilnowac Zdarzały sie wpadki ale krótko . W lecie synkowi pozwalałam biegac bez majtek po podwórku u babci Miał tylko dłuzsza koszulke i jak chciał to poprostu stawał i lał tam gdzie stał Wiem ze to nie wszystkie dzieci tak potrafia bo kolezanki syn do 5 roku w nocy pampersy nosił A moje od samego poczatku kibelek i juz A w nocy musiałam niestety kilka razy wstawac i zanosic na sedes takie spiace ale wazne ze wszyscy mi zazdroscili ze mam takie madre dzieci :)

Gość z dzieckiem autorki wszystko
w porzadku ale matka zdecydowanie jest opozniona w rozwoju :p wspolczuje chlopakowi bo chwila moment i dzieciaki beda sie z niego smialy a przeciez to nie jest jego wina ze nosi pampy tylko mamusi :p

Gość rhty
patrzac na twoj refleks to dzieciak dopiero na nocnik nauczy sie siadac jak skonczy 15 lat :o

wiki ja tez nie wierze wtedy za taka patologie bierze sie dyrektor szkoly a pozatym to jak zostal przyjety sikajacy dziciak do pierwszej klasy co? skoro zeby do przedszkola zapisac to chyba dziecko musi samo sie obslugiwac itd?

Gość do kasi autorki
Bo do jasnej cholery, jako matka powinnas byc konsekwentna! A Ty po jego dziesiątych - piętnastych zasikanych majtkach ulegałaś i zakładałaś pieluchę. Bo tak wygodnie... Tobie. I wychodziło na jego! I teraz On wie, że jak będzie szczał w majty to w końcu załozysz mu pieluchę. A tak powinnaś powiedzieć " synu... nie wyjdziemy na spacer dopóki nie wysikasz się/ wykupasz w toalecie"... "Chcesz batonik? Zrób siusiu na nocnik, dostaniesz batonik!" I bądź konsekwentna. Nie reaguj na wymuszanie. Ataki płaczu itp. On w góle nie załatwia żadnych potrzeb w nocnik? Kupę i każde siku ładuje w pampersa?

ike1976 zeby ci sie milo zdrobilo-- zazdroszcze ci, tylko ze mi sie wydaje ze to dziecko wasnie pwoinno wolac gdy czuje ze sie zbliza siku a nie na chybil trafil ty wysadzasz. wiesz tak to i ja moglam od 3 miesiaca zycia dziecka robic gdyz widzialam kiedy mu sie na kupke zbbietra, co za problem bylo szybko sciagnac pieluche i tez by na bibel zrobil, ale to nie o to chodzi przeciez.

tak wszystko robi do pampersa i siku i kupe. wtedy go klade na lozku i przewijam.

na chwile obecna twoj syn ma jakies 2 lata opoznienia w kwestii kupy a zanim pojdzie do zerowki to wypadaloby zeby sie sam podcieral. myslisz ze w tym tempie dasz rade go nauczyc?

wiesz.. juz w przedszkolu wypada by sie dzieci same podcieraly, jadly itd. poczytaj na stronach przedszkoli jakie sa wymogi.

Wybacz ale powinnaś udać się z nim do psychologa.Z małym jest na pewno coś nie tak to już duży chłopak sam powinien chodzić normalnie do ubikacji.

OMG biedne dziecko. i co jak zrobi ta kupe? biega z nia godzine czy dwie zanim go przewiniesz czy zglasza fakt od razu?

wiesz, pisalam o zerowce bo nie chcialam cie obrazac. ale skoro sie dopominasz :P twoj synek jest w wieku przedszkolnym wiec generalnie powinien sie juz podcierac nie mowiac o kupie na nocnik. wiec wyciagnij wnioski sama

z dzieckiem autorki wszystko podsmiewajace pytania zadajesz i co myslisz ze bede ci opowiadac, jak sie tylko smiejesz a nic nie powiesz normalnego tak jak by to twoja kolezanka na zywo sie pytala? wiec skoncz pytania bo nie bede ci opowiadac ile z kupa lata.

Gość 3 letnie dziecko idac
do przedszkola musi zalatwiac swoje potrzeby do sedesu - taki jest warunek przyjecia do przedszkola 3 letnie dziecko z pampersem nie kwalifikuje sie do przeszkola

z dzieckiem autorki wszystko wiesz ja sie nie dopominm tylko jak juz sie chcesz wymadrzac na temat kiedy dzieci powinny sie podcieirac to przynajmniej dobrze pisz a nie o zerówce. w zerówce kolezanko to dzieci 5 lat maja juz

Nie umie korzystać z kibla bo jego nie uczyłaś. Na co czekasz? Dla mnie to zwykła wygoda i lenistwo! Dziecko 2 letnie potrafi po paru dniach,czasami tygodniach nauki nauczyć się sygnalizować swoje potrzeby.

Gość ike1976
Ale dużo szybciej dziecku załapac o co chodzi jak jest systematycznie wysadzane Nie zrozumiałyscie mnie chyba ale naprawde milo mi było jak kolezanki podziwiały moje dzieci a same z pampersami latały Wiem ze nie jest prosta sprawa nauczyc dzieci korzystania z nocnika ale miło jest wygrac ta walke Okazuje sie mozna :) I nie było to najwazniejsze ze zazdrosciły tylko ze mi sie udało :)

widzisz nik wyzej tez ci to napisal ze 3 letnie dziecko zeby zostalo przyjete musi samo sie zalatwiac :O

ike no i fajnie :)

Gość ania taka jedna
kasiu- nie ma co gdybać po czyjej stronie lezy wina, dlaczego sie jeszcze nie nauczył itd. nie słuchaj tych głupich docinek tylko sobie zrób postanowienie, że od jutra koniec z pieluchami i już. na dzień tak jak piszą inni- ściąg pieluchę, schowaj pampersy i powiedz że się skończyły i nowych nie kupisz bo nie ma już na niego rozmiaru. a na noc kup w sklepie medycznym taki podkład na łóżko- taki z jednej strony ceratka a zdrugiej bawełna- załóż to pod prześcieradło. wysikaj go przed spaniem, potem wstań raz w nocy. jak osika no to trudno- zmienisz prześcieradło i do skutku. czeka cię dużo prania ale w zimie będzie trudniej. nie ma innego sposobu. i nie ulegnij mu. życzę powodzenia.

Głowa w chmurach tak tak masz absolutna racje, bo jaka wielka wygoda jest dla mnie schylanie sie nad nim co kilka godzin i zmienianie pieluchy. myslisz ze plecy na loterii wygralam?

Juz dawno powinien umieć! Moj syn akurat po 1wszym dniu załapał o co chodzi,jestem w stanie zrozumieć inne matki,ktorych dzieci 2letnie nie robią na nocnik,ale 4latek?! Kpina:-o

Niestety znam dzieci, w wieku moich pociech które nadal walą równo w pampersy... To już niestety poważne zaniedbanie rodziców. Dziecku naprawdę krzywda się nie stanie jak mu zdejmie się pampersa i powie mu się że od dziś korzysta z sedesu. Dzieci sa naprawdę mądre i nie nalezy je traktować jak głupich istot które nie umieją wykorzystywać swojej przewagi(czyli bycie małym dzieckiem płaczącym kiedy ktoś im nie ulega). Rada? Po prostu skończ z pampersami. Raz na zawsze. To co Ci zostało wyrzuć albo oddaj komuś, pod prześcieradło na noc daj folie ochronną i tyle. Kilka dni i problem zniknie. Jesli nie ulegniesz.

Aniu dziekuje tak podobnie jak piszesz z robilam z odsawieniem butelki z mlekiem. wytlumaczylam cos w stylu ze za duzy. a to ze rozmiarów nie ma juz na niego to dobry pomysl.