Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Wrażliwa24

jakie witaminy najlepsze w ciąży?

Polecane posty

Gość kjhjhjh
Przede wszystkim kwas foliowy.

Takie, jakie Ci lekarz zaleci. Patrzy na wyniki badań krwi i moczu i wie jakie będą najlepsze. Nie bierz nic na własną rękę!!!!

Gość kjhjhjh
Kwas foliowy brałam przez pierwsze 3 miesiące, a później zakupiłam Prenatal Classic. W jednej tabletce są różne witaminy :)

Gość kjhjhjh
Brałam też żelazo, ale to już pod koniec ciąży jak z morfologii wyszedł niski poziom hemoglobiny.

ja zakupilam falvit mama ale sa duze a ja mam uraz z dziecinstwa i nie połkne tabletki wiekszej od esumisanu :D , rozgryzałam lub łyzeczka rozdrobniłam to wymiotowałam:( niewiem co mam kupic dziwne ze lekarz prowadzacy nie przepisal mi nic!! tylko kwas foliowy, czyzby nie kazda ciezarna musiala brac witaminy w ciazy?> jak to jest ?

Jeśli jesz teraz dużo warzyw i owoców, do tego odżywiasz się zdrowo i posiłki są różnorodne to być może nie trzeba dodatkowych witamin. Teraz jest sezon na świeże warzywa i owoce, więc lepiej przejść się na bazar i kupić trochę pyszności, niż łykać tabletki. Jak ci nie daj Boże następnym razem wyjdą gorsze wyniki, to lekarz pewnie zaleci ci jakieś witaminy w celu uzupełnienia.

Przez pierwsze trzy miesiące kwas foliowy,a później dużo warzyw i owoców.Jak jest sezon jak teraz to nie widzę powodu, dla których trzeba się tabletkami faszerować,no chyba,że lekarz zaleci inaczej.Mi mój tak właśnie zalecił.Właściwa dieta nie wymaga dodatkowych tabletek, jeśli wyniki są w normie.

Gość moniczka0484
ja brałam kwas foliowy przez 3 miesiące a potem lekarz powiedziala mi zebym sobie wybrala sama witaminy jakie mi odpowiadaja, bo te bez recepty praktycznie maja takie same sklady, w praktyce to roznią się nazwa no i ceną. Ja biore Feminatal N (jest wzbogacony o jod, w przeciwienstwie do tego zwyklego Feminatalu). Jesli wyniki sie pogorsza, to wtedy lekarz ci zaleci jakies dodatkowe leki, ale to juz raczej na recepte. Ja od 6miesiąca dostalam leki kwiotrworcze ze względu na anemie. Do tego magnez jesli pojawia sie jakies skurcze, nawet nie musza to byc skurcze macicy ale skurcze miesnia, np łydek.

Gość jdjsllojnbhhh
najlepiej brac kwas foliowy i zdrowo jeść wzbogać swoja dietę o orzechy, różne owoce, także suszone jedz dużo sałatek, surówek i to wystarczy:)

Gość jdjsllojnbhhh
będziesz mieś robione wyniki i jeśli wykażą jakąś nieprawidłowość to dostaniesz odpowiedni preparat

Gość hahahhaha
centrum materna ....sama biore

Gość nfjhfjnjfhkdfn
ja też biorę feminatal n

trzeba tylko uważać na wit. A i E, bo w nadmiarze niestety mogą być szkodliwe. Pewnie dlatego wielu lekarzy odradza te złożone preparaty. Lepiej się skonsultować przed wzięciem czegokolwiek