Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

furgonetka

też jak wam się nie chcę uczyć to wstajecie o świcie, się uczyć??

Polecane posty

obiecuję sobie, że wstanę rano..:D gdy nadchodzi rano obiecuję sobie, że ostatni raz idę nieprzygotowany na zajęcia..i tak w kółko :classic_cool:

Gość jaaaaa12
mam na 8 to wstaje tak o 4 sie pouczyc, ale uprzednio uczac sie do 12 w nocy

Gość cycki se usmaż
nie jesteś jedyna, moja współlokatorka wstaje o piątej i kuje. ja z kolei o piątej kucie kończę, bo się uczę po nocach :P

Gość ciagle
adrenalina robi swoje. uciekajacy czas jest najlepszym demotem...

Gość midribb
jaaaaa12- cos jakby moja wspolokatorka ktora jest na medycynie :P

uciekający czas nie jest demotem!! właśnie odwrotnie jest motywacją. ja nie mówię o nieprzygotowaniu na zajęcia tylko np. kolokwium albo dkończenie uczenia się na egzamin.

ta no ja dzisiaj byłam najlepsza..był null kompletny null uczyłam sie do 8 nauczyłam się 40 pojęć i dat z historii...z których jednak byłam pytana ...miałam 22 pytania i dostałam 4+ naprawde brak czasu to najlepszy motywator :P

ja obiecuje sobie ze poucze sie przed zajeciami. w rezultacie czego ide nieprzygotowana a i tak przez 3 lata studiow nie mialam poprawki;)

Gość nie wiem co do sałatki tuńczyk
heh, jak chodziłam do liceum i jak miałam przedmioty teoretyczne, to zawsze wychodziłam z założenia, że jak coś samo nie wejdzie mi do głowy, to nie ma sensu się tego uczyć bo i tak się nie nauczę. i zawsze dobrze mi szło :)

Gość kasioo1
przed egzaminem albo nawet kolosem z reguly sypiam po 2-3 godz., a tak normalnie w ciagu tygodnia jak wracam to nie chce mi sie uczyc do ok. 20 dlatego kuje do 1-2 i w zaleznosci na ktora ide, wstaje 3 godz wczesniej :P

no ja mam jutro na 9.30 koło. Niby 4 strony tylko drukowanych notatek i podobno da się ściągać , ale ja wolę mieć jakie pojęcie. Dodam , ze wszytsko po niemeicku, i jakieś głupoty:/ Jak wstnę o 6 , 2 godz. starczy... a po południu już kucie na egamin na pojutrez...:/, pewnie noc cała i ranek jeszcze, muszę zapas kawy i jedzonka zrobić...

Ja się ucze do 24 i klade sie spać, wstaje o 4 dalej uczyć, zdecydowanie wole ten system niż np do godziny 4 :) Chociaż moja współlokatorka uczy się do 4 lub 5, i kładzie się kiedy ja wstaje :classic_cool:

u mnie to zalezy ile mam materiału, jeśli czuję , ze ogarnę w ranek to się wieczorem w ogóle nie uczę, ale jak do egzaminu to zazwyczaj do 1,2 qa potem wstje tak zeby ejszcze ze 3 godz mieć do pouczenia się, dltego wolę mieć egzaminy po połudiu, bo ja to zawsez tak na ost chwilę się uczę...

Gość kauzyperda ;)
malo mozliwe nauczyc sie 1000 stron przed samym egzaminem o poranku w ciagu kilku godzin pozdrawiam

Gość nuklifina
czerwone paznokcie co studiujesz/ ?

Gość kasioo1
kauzyperda ;) - wiem cos o tym, nie ma szans, dlatego trzeba sie uczyc systematycznie a pozniej jeszcze raz ale znowu nie miesiac przed egzaminem bo i tak sie pozapomina

Gość kauzyperda ;)
kasioo1 u mnie na procedure karna potrzeba 1-1.5 mies nauki po 12 godzin dziennie :) taka ksiazka takie wymagania

u mnie na studiach w sumie nie ma ksiązek, wszytsko z notatek i kser, bywały egzaminy gdzie się ludzie dniami uczyli a ja 1 dzień, ale są też takie że wydaję mji się , ze 1 dzień wystrczy, choć powiem wam , ze zawsez wiem ze czegoś nie umiem, nigdy nie wiem wszytskiego....cxzasami to tylko po łebkach..to co wydaje mi się najważnienjsze....

miałam współlokatporke z prawa, ona uczyła się max tydzien 1 przedmiotu, czasami krócej bo miała je często, nie zawsez zdawała, ale i tak się dzwie że większośc, wtamtym semestrez nie miała poprawek, a dodam że nie jest jakimś łbem, sama mówi ze cienias z niej i to żadna udawana skromność

Gość midribb
kauzyperda ;) i co masz tylko ten jeden egzamin ? kiedy na inne się niby uczysz? to w ciągu roku chyba macie luzy że ryjesz całą książkę miesiac przed

Gość kauzyperda ;)
midribb zalezy od sesji byly moze 2 przedmioty na ktore np uczylam sie 5 dni sa przedmioty na ktore wystraczy tydzien ale i sa takie na ktore potrzeba ponad miesiac w tym sem 2 egzaminy jeden miesiac drugi ok 1.5 mies i trzeci 2 tyg z reguly wybiera sie jakies 2 na czerwiec a reszte kombinuje we wrzesniu pozatym mamy malo zajec 1-2 razy w tyg takze jak sie zakonczy poprzednia sesje zazwyczaj na poprawce to powoli trzeba myslec o nastepnej

ja tak robiłam często.. rano świerzy umysł... ale męczące to było, bo w stresie, żeby nie zaspać czasem i żeby zdążyć...

Gość kauzyperda ;)
ehhh duzo by opowiadac jak to wyglada jasne sa kolosy itd ale jak przedmiot jest 2 sem nikt nie przejmuje sie nim w sem w ktorym nie ma egzaminu pozatym po pol roku czy roku i tak sie niewiele pamieta wiec [rzed sesja trzeba wszyskto jeszcze raz wykuc i powtorzyc