Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość babyboomka

Mam dylemat między turystycznym łóżeczkiem a tradycyjnym?

Polecane posty

Gość babyboomka

Pomożecie... zastanawiam się nad kupnem łóżeczka turystycznego.Jakie modele możecie polecić?

Gość fwerfwerf
Jako wyłącznego dla dziecka? Też miałam taki pomysł ale moi bliscy oglądali program z rodzaju poradników i tam stanowczo takie łózeczka odradzano, jako codzienne. Jest kiepska wymiana powietrza (zbytnio zabudowane są i dużo materiału), chwieją się. Zrezygnowałam więc. Poszukaj jeszcze opinii specjalistów w internetowych poradnikach.

ja też odradzam turystyczne jako łóżeczko codzienne. jak sama nazwa mówi turystyczne - czyli na wyjazd. dziecko na etapie rozwoju siadania wstawania bardzooooo pomaga sobie łapiąc sie szczebelek a takiej możliwości nie ma w turystycznym . wiem za chwile będzie opinia że przy turystycznych zaczęli dodawać już specjalne uchwyty żeby dziecko pomagało sobie przy wstawaniu. ale z tego co wiem ich jest tylko 2. moze sie mylę

Gość mamuśkana100%
A ja mam łózeczko turystyczne zresztą jestem bardzo zadowolona.Dokupiliśmy tylko porządny materacyk .Łóżeczko jest stabilne i solidnie wykonane.Ma normalne wymiary. Wentylacja jest dobra.Z dwóch stron jest duży obszar z siatki.Wydaje mi się ze lepsze taki łóżeczko niż to jak mojej koleżanki dziecko śpi w wózku. Uchwyt do wstawania kosztuje 5 zł i można ich kupić jaką liczbę się tylko chce. Moja mała ma w tej chwili 11 miesięcy i nie ma problemów ze wstawaniem a uchwyty mam 4 szt. Mam łóżeczko z tej samej firmy: kupliśmy je w Anglii ale są już u nas w Polsce: http://www.allegro.pl/item1076060336_turystyczne_lozeczko_kojec_full_wyposazenie.html

Polecam tradycyjne. Turystyczne może się odkształcać, poza tym w szczelinach, szwach obicia i na siatce gromadzą się nieczystości i kurz - potencjalne alergeny.

Gość anetaaaaaaaaa
A ja osbiście jestem za turystycznym.Przez drewniane łóżeczko syn miał rozcięty łuk brwiowy. Teraz mamy drugiego maluszka i mam turystyczne.

Gość my mamy drewniane lozeczko
i drewniany kojec. I jestesmy zadowoleni

polecam turystyczne!mała spała w kołysce u mnie w sypialni do 5 miesiaca, pozniej przenioslam ja do jej pokoju i spi w turystycznym dokupiłam jej tylko dodatkowy materac,spi słodko i niema zadnych problemów!!!a poza tym jesli wyjezdzam gdzies na dluzej to biore je ze soba, jest tez o wiele tansze!!maja ma juz roczek i za pare miesiecy planuje jej kupic normalne lozko wiec przelicz sobie ile cie bedzie to kosztowac.pozdrawiam

Gość maćkowy
Ja również jestem za turystycznym. Jak jedziemy do dziadków pakujemy go w torbę i syn śpi na swoim.Nie ma problemu z zasypianiem. Dokupiłam również materac.

Gość ej skoro dokupujecie materace
to wyjdzie was 99 zl wiecej tradycyjne lozeczko+turystyczne!! jakies uchwyty do tego, cos jeszcze i cena wyjdzie taka sama jak za dwa lozeczka. w ikei czy tez w marketach dostanie sie lozeczko za 100 zl, a materac sobie z turystycznego wezcie

Gość reeeenatka
DO mauśkina100% Ja również zamówiłam takie łózeczko Babybutterfly.Przyjdzie mi w poniedziałek.Bardzo podoba mi się kolorystyka i ogólny wygląd.Jak tylko rozłożę to dam znać.

Gość ffilutka
Ja również mam turystyczne GRACO CONTOUR..... troszkę drogie ale fantastyczne,

Gość reeeenatka
Łóżeczko przyszlo blyskwicznie. Jest po prostu cudowne i bardzo dobrze wykonane.Polecam.

Ja przy pierwszym dziecku łóżeczko turystyczne miałam odkąd córeczka skończyła 10 mscy. Byłam bardzo zadowolona,teraz przy drugiej córeczce jak będzie miała ok 10-12 mscy też jej taki łóżeczko kupimy :)

Gość ttttttttttttttttttt
Jeśli turystyczne to tyko Graco Countur Deluxe, albo podobne modele z USA z Allegro. Innego bym nie kupiła. Wiem, że kosztuje kupę kasy, ale inne mnie nie przekonują. Szczególnie te tanie sztuczne, świecące tkaniny w tanich odpowiednikach są przerażające, bo to pewnie nawet nie przepuszcza powietrza i nie wiadomo, czy nie toksyczne. Osobiście wybrałam drewno, bo lubię być naturalna.