Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kasssskaa

jestem w ciąży- 12 tydzien ile juz powinnam przytyc?

Polecane posty

Gość kasssskaa

pytanie ja wyzej. a moze jeszcze nie powinnam przybierac na wadze? mam 1,5 kilo wiecej i zastanawiam się a odchudzanie to moja obsesja od zawsze dlatego pytam.. wiedzą jakies mamusie? :)

Gość ,,,,.............,,,,,,,,,,,..
chudłam przez pół ciąży, więc nie powiedziane że "powinnaś" przytyć

Gość kasssskaa
pomozcie

Gość postaram się byc kulturalna
ja zaczęłam dopiero tyc od ok 14 tyg.

a ja zaczelam nabierac ciala dopiero od 6m do tego czasu bylam 5kg na minusie bo mialam koszmarne mdlosci i jadlam tylko cytrusy bo nic innego mi nie wchodzilo. Rany, autorko gdybys zaczela tyc od 12tc to nie wiem jak bys wygladala w 9m. :O

Gość miiiiiii
Ja w tym czasie mialam minus 3 kilo...

ja do piatego miesiąca nie przytyłam nic, ale jeżdziłam na rowerze po 6 km dziennie (do pracy) i codziennie chodzilam na siłownie wsumie do konca ósmego miesiaca , w ciagu calej ciazy przytylam 20 kilo!ktore zrzucilam w ciagu 14 dni po porodzie...

ja w 12tyg ciąży byłam 6 kg na minusie. nie odchudzałam sie, tylko całe dnie wymiotowałam i nie mogłam zapanować nad utratą wagi.

Ja w 15 tc miałam więcej 2,5 kg :p ale ja wogóle nie znam takich objawów jak mdłosci :) Na poczatku jadłam dużo słodyczy ponieważ moja trzustka tego potrzebowała :) Jak zachodzisz w ciąze to tyle zmian w tobie zachodzi, że nawet nie zdajemy sobie z tego sprawy :)

Gość aaaaaaaaaaaaaaddd
pupuppuuu

Gość jajko g
ja nie tyłam, dopierozaczelam w 5 miesiącu i przytyłam tylko 8 kilo. po czym od razu zrzucilam te pare kilo i znow mam extra figure nawet lepsza niz sprzed ciazy bo wieksze piersi :P

Gość kasssskaa
a kuło was w brzuchu na dole? o czym to moze swidczyc? mnie tak kuje czasem jak za dlugo chodze na spacer:) czyzby sie rozciagalo tam i uciskalo?

Nie ma na to zasady ;/ ja jestem w 13 i schudłam 3kg ;] tylko dlatego, że z bardzo nie zdrowego trybu życia przeszłam na same warzywa, owoce, nabiał - ale z tego co czytam na pewnej stronie. To przytyć się powinno od 1-3kg ;)

Gość po pierwsze
Ja jestem w 17 tc. Jeśli chodzi o wagę to ważę dokładnie tyle co przed ciążą ( w pierwszych tygodniach straciłam 2 kg - mdłości). Czyli juz troche zaczęlo przybywać. Jak cię boli w dole brzucha to za dużo nie chodź. Choć to niby normalne, to raczej się nie przemęczaj.

Tak jest, duuuuuużo odpoczywać:) Kurcze dzisiaj byłam u lekarza, jestem w 20 tc i już mi przybyło 5 kg, jak tak dalej pójdzie to do końca ciąży będę się turlać :( Nie jem dużo, ale też nie pracuje i wydaje mi się, że mam za mało ruchu, ale jak trochę się poruszam to też mnie zaczyna boleć na dole w okolicy jajników, a do tego mam kłopoty z kręgosłupem więc nie mogę za bardzo świrować. Co robicie by tak bardzo nie przytyć? :(

Gość aaaaaaaaaaaaaddffghh
ok :) ja juz sama niewiem czy tyje czy nie. raz zygam to mam mniej raz jem mam wiecej :( niewiem co robic zeby nie tyć tyle MIA. ja musze jesc bo jak nie jem to muli :O

Gość Hagneta
Powinnaś? to jest jakiś obowiązek tycia?

Nie, no nie mogę aż tak narzekać, bo nie wyglądam tragicznie, własciwie to sama nie mam pojęcia gdzie te 5 kg się odłożyło, bo gdyby nie brzuszek to w spodnie z przed ciąży spokojnie bym weszła, no ale też nie możliwe by wszystko poszło w brzuch, bo dzidzia jeszcze tyle nie pochałania. pewnie wogóle bym się tak nie przejmowała, ale moja ginekolog na każdej wizycie mi mówi, że nie powinnam jeszcze nic przytyć a waga pokazuje już w plusie i jakoś mnie dołuje:(

Nie, no nie mogę aż tak narzekać, bo nie wyglądam tragicznie, własciwie to sama nie mam pojęcia gdzie te 5 kg się odłożyło, bo gdyby nie brzuszek to w spodnie z przed ciąży spokojnie bym weszła, no ale też nie możliwe by wszystko poszło w brzuch, bo dzidzia jeszcze tyle nie pochałania. pewnie wogóle bym się tak nie przejmowała, ale moja ginekolog na każdej wizycie mi mówi, że nie powinnam jeszcze nic przytyć a waga pokazuje już w plusie i jakoś mnie dołuje:(

M.i.a. , skoro do 20 5kg to nie dużo obyś do 40tc przytyła 10 :) to od razu spada przy porodzie, a może spaść nawet więcej jak się przytyło.

M.i.a. , masz jakiegos głupiego lekarza !! Zaokrąglasz się, Twoje ciało się zmienia wody płodowe, łożysko itp + dziecko i już wiesz gdzie Twoje 5kg :) w 20tc i 5kg na + to mało Pij dużo wody żeby dzidzia nie miała małowodzia

Gość do zuzyyy?
Pij dużo wody żeby dzidzia nie miała małowodzia ---> co za brednie kto ci tak powiedzial ze trzeba pic duzo wody by nie było małowodzia? ja jestem w 30 tc. jak narazie okolo 6 kg

Gość do zuzyyy?
Pij dużo wody żeby dzidzia nie miała małowodzia ---> kto ci takich bzdur naopowiadał? hahahaha:D smieszna jestes kffiatuszku