Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 Olenka1234

Urlop za tydzien a ja nie mam z kim wyjechac:(

Polecane posty

Go艣膰 Olenka1234

Za tydzien zaczynam 2tygodniowy urlop, a nie mam z kim wyjechac na wakacje :( Kolezanka nawalila, faceta nie mam. Zastanawiam sie nad samotnym wyjazdem, ale nie wiem czy to dobry pomysl. Z drugiej strony nie chce siedziec w domu przez 2 tygodnie. Co byscie zrobili na moim miejscu? Byla taka opcja, zeby szukac kogos przez internet, ale to jednak ryzyko, bo nie wiadomo na kogo sie trafi a urlop jest po to, zeby wypoczac,a nie meczyc sie z obca osoba

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 szaro-oka...
witam:) ja mam inny problem-nie mam za co gdziekolwiek sie ruszyc.natomiast w Twojej sytuacji zaryzykowalabym samotny wyjazd...zawsze mozesz kogos fajnego poznac,robic co chcesz...a poza tym -jechac z kims z kim nie za bardzo chcesz a tylko z powodu by miec z kims-moze okazac sie najgorszym urlopem ...pozdrawiam:)

Udost臋pnij ten post

Nie wiem gdzie ten urlop mialby byc. Czy Polska czy gdzies w ciepe艂ku. Jesli to drugie to polecam forum na gazeta.pl i wakacje.pl. WPisz sie tam ludzie szukaj膮 drugiego singla zeby nie doplacac do jedynki. Ja bym sie nie martwila o to kto to bedzie. Jesli nie bedzie Tobie odpowiadac to nie bedziesz z nia wychodzic po prsotu. Polak贸w w kazdym hotelu jest sporo wiec sie przykleisz do jakiejs grupy. Samotny wyjazd jest troche dziwny. Ja bylam sama w Meksyku i powiem Tobie, ze wszytko (prawie ) bylo ok, ale jak widzisz jakies fajne miejsca to nawet nie masz komu tego powiedziec, razem sie zachwycic, pogadac. Wszystko sama, nie pojdziesz w kazda uliczke bo wlacza sie alarm. Jesli jestes samotnikiem to ok, ale jesli "stadna" z Ciebie os贸bka to nie polecam. Samotno艣c trzeba lubic, a trzeba byc tez przebojowym i kontaktowym zeby kogos ot tak sobie poznac - szczegolnie w Polsce.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Olenka1234
Wyjazd jest zagraniczny, konkretnie do Tunezji. Znalazlam fajna oferte za stosunkowo korzystna cene nawet pomimo jednoosobowego pokoju. Co do mojej osobowosci, to nigdy nie bylam dusza towarzystwa i nie zawieram latwo znajomosci, co nie oznacza, ze odpowiadaloby mi samotne spedzanie kazdego dnia, bo fajnie by sie bylo do kogos odezwac.

Udost臋pnij ten post

W takim razie podaj posta na forum ze poszukujesz towarzyszki. Z lotami z dwoch roznych miast ale z jednego biura do jednego pokoju nie ma wogole problemu. Wiem bo wlasnie tak jade z kolezanka z kafe 16 czerwca. Ja z GD a Ona z KTW. Spr贸buj. .....ale dlaczego Tunezja? hmmmm......Poszukaj Turcje, bardziej przyjazna.

Udost臋pnij ten post

ja tam uwa偶am, ze spokojnie mozesz pojecha膰 sama:) tez jestem nie艣mia艂a i ci臋zko mi kogos poznac.. ale w takiej sytuacji pojechalabym sama. Na pewno kogo艣 fajnego poznasz ;) btw ile masz lat?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Olenka1234
Dalam ogloszenie na jednej stronce dla singli i zglosila sie jedna osoba, ale chce jechac do Hiszpanii, a ja mam ograniczone koszty, wiec zaproponowalam jej Tunezje. Na razie czekam na odpowiedz. Czemu Tunezja a nie np. Turcja? Jest chyba bardziej egzotyczna, a poza tym tak jak mowilam znalazlam dobra oferte:) Mam 28 lat, wiec stara juz;]

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 przysz艂a te艣ciowa
Jed藕 sama. zawsze z kims zamienisz par臋 s艂贸w, czy to podczas posi艂k贸w, czy na pla偶y. A mo偶e poznasz jakichs fajnych ludzi i b臋dziecie razem sp臋dza膰 czas? A je艣li nawet nie, to i tak lepiej wypoczywa膰 samemu w przyjemnym miejscu niz siedziec w domu i 偶a艂owa膰, 偶e sie nie wyjecha艂o;)

Udost臋pnij ten post

Oj tam stara. Powiedz co to za hotel i za ile, jakie biuro. I do jakiego miasta, SOusse, Hamamet...?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 JDALD
a ja nie polecam ci samotnego wyjazdu do Turcji, czy Tunezji - mieszka艅cy s膮 wyj膮tkowo napaleni szczeg贸lnie na Polki :P z drugiej strony zwykle wielu tam Polak贸w, ale i tak szukaj drugiej osoby ;)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 W pojedynk臋
Jed藕 sama, je艣li faktycznie ludzie a偶 tak do szcz臋艣cia nie s膮 Ci potrzebni. Ja tak mam. Dwukrotnie jecha艂am sama i nie 偶a艂owa艂am. Pozna艂am fajnych ludzi, z PL i obcokrajowc贸w. Nie organizuj sobie towarzystwa na si艂臋, chyba, 偶e zg艂osi si臋 kto艣 naprawd臋 fajny.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Olenka1234
Troche wlasnie obawiam sie Tunezyjczykow, bo wiem ze sa namolni i leca na Polski, szczegolnie na blondynki, a ja nia wlasnie jestem... Oferta z Itaki do Monastyru za 1350z艂.

Udost臋pnij ten post

Hotel moze byc, na zdjeciach wyglada ok, ale na holidaycheck nie ma aktualnych zdjec z tego roku. Tylko dlaczego HB? Jak sama i do hotelu to szukaj all inclusive bo wtedy nawet jak bedziesz miala w hotelu siedziec to zawsze wyjscie na sto艂owke i jedzenie to troche czasu zleci ;) Musisz z niego dojezdzac do Sousse jakies 20 min. Nie ma czegos w Sousse? albo w port el kantoui? Jesli nikgo nie znajdziesz to cena jest ok, ale all bedzie lepiej. Bylam w Turcji raz sama przez tydzien, i zyje, na natr臋t贸w trzeba pocwiczyc odpowiedni wzrok lub udawac ze sie ich nie widzi....tylko ja w Turcji jak w domu :D

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 wiele biur podr贸偶y oferuje
wycieczki w艂a艣nie dla singli - nawet je艣li nikogo ciekawego nie poznasz nie b臋dzie Ci g艂upio w towarzystwie samych os贸b samotnych. Poszukaj w googlach.

Udost臋pnij ten post

A jakie to niby "wiele biur podr贸偶y" ? Te wycieczki niczym nie roznia sie od ofert w innych biurach podr贸zy. TO nie jest zreszta zalezne od biura czy ma oferte sgl a od hotelu. Niektore hotele nie maja wog贸le ofert dla sgl. Dop艂aty sa bardzo wysokie. tutaj oferta za sgl jest atrakcyjna, hotel 4* .....

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Olenka1234
Szczerze mowiac wyjezdzam na zagraniczne wakacje po raz drugi i wydaje mi sie, ze sniadania i obiadokolacje przy temperaturach jakie panuja np. w Tunezji beda mi zdecydowanie wystarczaly. Napoje dokupie we wlasnym zakresie. Nie zamierzam tam drinkowac, bo przeciez nie bede miala z kim;] Podobno Monastyr jest spokojniejszy niz Sousse i jest mniej tloczno, a wlasnie o takie klimaty mi chodzi.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 wiele biur podr贸偶y oferuje
Nie wiem jakie "wiele". Kiedy wpisze si臋 w google wczasy dla samotnych czy co艣 takiego wyskakuje "wiele" ofert. A czy takie wczasy r贸偶ni膮 si臋 czy nie to nie wiem bo nie by艂am. Autorka jest zainteresowana, wi臋c mo偶e poszuka膰 wi臋cej na ten temat. Znalaz艂am te偶 stron臋 "Aktywni single", gdzie mo偶na szuka膰 sobie towarzyszy na wczasy. Mo偶e to jest jakie艣 rozwi膮zanie.

Udost臋pnij ten post

To fakt, moze staczyc HB. W Tunezji nie jest drogo i mozna sobie cos na miescie zjesc np. brika ;) http://www.mytravelblog.pl/zdjecie/Brik_-_jeden_z_symboli_tunezyjskiej_kuchni,396 Jesli pojedziesz sama a cena jest atrakcyjna to polecam Tobie wycieczke na Sahare na 2 dni. To jest cos najfajniejszego w Tunezji. Przejazd jeepami na pustyni po wydmach, postoje na srodku niczego, wielb艂膮dy, wsch贸d s艂o艅ca nad s艂onym jeziorem, meczet w Kairouanie. Drogo ale naprawde naprawde warto.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Olenka1234
Wlasnie na aktywnych singlach zamiescilam ogloszenie i nie za bardzo jest odzew:/

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Olenka1234
Pariss mowisz, ze te sniadania i obiadokolacje beda niewystarczajace? Czytalam opinie, ze jedzenie w ofercie HB jest dobre i w duzych ilosciach. W zeszlym roku jak bylam w Grecji zawsze jadlysmy sniadanie kolo 10 (bo nie lubie rano wstawac), potem szlysmy na plaze do 15 i kolo 16 jadlysmy obiad, ktory wystarczal juz na reszte dnia.

Udost臋pnij ten post

Tylko, ze tutaj nie bedzie obiadu o 16 tylko o ok. 19-20. A o 10 to juz sie konczy sniadanie. To spory hotel i nie zawsze dokladaj膮 juz jak przyjdziesz chwile przed 10. Ja kiedys tez jezdzilam na HB i sobie chwali艂am i ni chodzi艂am g艂odna bo na miescie zawsze mozna cos zjesc na szybko i tanio, ale wieczorem po kolacji przyjemnie jest (szczeg贸lnie samej) usia艣膰 gdzies na terenie hotelu i wypic drinka czy nawet wod臋 a nie pi膰 j膮 sama w pokoju. W niekt贸rych hotelach s膮 afery jak kto艣 wnosi jedzenie z zewn膮trz, sprawdzaj膮 torby itp.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Olenka1234
Hmmmm, a jeszcze mam pytanie odnosnie zakwaterowania - we wszystkich hotelach jest od 14, wiec co sie dzieje, jesli przyjazd do hotelu zaplanowany jest na 11?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 on 5000
Ja te偶 nie mam z kim na urlop jechac :( ba nawet tego weekendu nie mam z kim sp臋dzic...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 dr. Evil
Jak pojedziesz do kraju typu Tunezja to zaki艣 "habibi" (czy jak ich tam zw膮) sam ci臋 znajdzie i b臋dziesz mia艂a towarzysza ;)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Olenka1234
Nie interesuj膮 mnie tubylcy. Nie zamierzam zawiera膰 zadnych znajomosci tego typu. Jade, zeby wypoczac, a nie szukac wrazen.

Udost臋pnij ten post

Doba hotelowa konczy sie o 12 a nie 14. Jesli przylecisz np. jutro o 8 rano to Twoja doba byla oplacona juz od dzisiaj od 12 w poludnie wiec nie ma problemu. Wykwaterowanie tez jest o 12 w poludnie chyba, ze za drobna oplata zagadasz w recepcji i z pani膮 ktora sprzata zeby sie troche przeciagnelo ;)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 dr. Evil
no to jed藕 sama - w czym problem? z nikim nie b臋dziesz musia艂a ustala膰 planu dnia tudzie偶 dostosowywa膰 si臋 do czyich艣 oczekiwa艅

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Olenka1234
Dzieki Pariss za wyjasnienie:) dr. Evil, chyba pojade sama, choc troche sie boje. Z drugiej strony nie chce siedziec w domu przez caly urlop.

Udost臋pnij ten post