Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dora25*

pierwszy stopień cellulitu jak sie go pozbyć poledźcie cos dobrego

Polecane posty

Gość dora25*

Mam pierwszy stopień cellulitu regularnie dwa razy w tygodniu ćwiczę (chodzę na aerobik) w weekendy staram się jeździć na rowerze przynajmniej 2 godziny chociaż to nie zawsze, codziennie do pracy chodzę pieszo i nie wiem co mam jeszcze robić jakich kosmetyków używać aby się go pozbyć raz na zawsze. Stosuje również co jakiś czas peeling z kawy ale to nic nie pomaga. Dlatego będę wdzięczna za pomoc.

W sumie to mi się wydaje że bardzo istotne (prócz cwiczen - ale widze tu już jest +) to WODA +MASAŻE. 1. Pij dużo wody (zwykłej: mineralna/źrodlana) nie smakowa (chyba że sobie sama cytrynkę/pomarańczke/grejpfruta wciśniesz). Cellulit to toksyny - wiec woda je wypłukuje :)) 2. Masuj sobie pupcie, udka czy gdzie tam masz to cholerstwo. Podczas oglądania TV, opalania itd (swoją drogą podobno opalanie sprzyja cellulitowi - no ale ;P) Naprzemienne prysznice ciepły-zimny-ciepły-zimny (kończ zimnym). Tyle ode mnie :))

Gość Cud Miód Kraków
A ja ci polecam serum do ciała DERMATOPOIETIN dostępne na www.doris-dorin.com Rewelacja : usuwa cellulit w ciągu 14 dni bez ćwiczeń !

Gość to ja ci powiem
że niestety jak się już ma cellulit,to tak naprawdę nie pozbędziesz się go nigdy (tak do końca),możesz go tylko zmniejszyć,poprawić stan skóry-będzie wtedy mniej widoczny,ale będzie:( piszę to jako kosmetyczka. Niestety obietnice typu "usuwa cellulit" są jak gruszki na wierzbie;) Najważniejsze w walce z nim są (kolejność wg znaczenia:) : 1.dieta (w tym odpowiednia ilość płynów) 2. ruch 3.masaże i suplementy diety 4.kosmetyki wspomagające walkę z cellulitem. Idealnie byłoby to wszystko połaczyć:)

Gość wlin45
A ja wciąż powtarzam, że najlepszy na cellulit jest zdrowy styl życia połączony ze zdrowym odżywianiem, w połączeniu z jakimś dobrym programikiem antycellulitowym. Godny polecenia jest np antycellulitowy zestaw eva natura.

Gość wqqqqq1
jesteś pewna, ze to 1 stopień? bo pierwszy stopień jest widoczny tylko wtedy gdy ściśnie się skórę, więc czym się przejmujesz? poza tym prawie każda kobieta to ma poniewaz estrogeny są wytwarzane w komórkach tłuszczowych i organizm gromadzi zapasy tłuszczu na ciążę i bardzo niechętnie spala ten tłuszcz, który do tego słuzy. najważniejsze, oprócz ruchu, to zdrowo się odżywiać, bo przy nadmiarze kalorii organizm chętnie dokarmia komórki tłuszczowe, które robią sie coraz większe.

Wiesz jeśli chcesz się pozbyć cellulitu to najważniejsze jest, żeby zdać sobie sprawę, co jest jego przyczyną. Bo skoro mówisz, że ćwiczysz to nie powinnaś mieć zbyt dużego cellulitu ;) Myślę, że to, że pojawiła się u Ciebie pomarańczowa skórka może być wynikiem tego, że źle się odżywiasz. Bo cellulit jest wynikiem nagromadzenia się substancji toksycznych w organizmie, które najczęściej pochodzą z tego, co jemy. Jeśli zmienisz nawyki żywieniowe może uda ci się pozbyć pomarańczowej skórki. Jeśli chcesz poczytać na temat walki z cellulitem możesz zajrzeć tutaj http://vimed.pl/kliniki/klinika-medycyny-estetycznej-i-przeciwstarzeniowej/zintegrowana-terapia-cellulitu/ i do ćwiczeń i diety możesz dodać jeszcze jakieś dobre kosmetyki i masaże;)

ja tez mam celluli na udach :( cholera ale ja cwiczyc nie chce ani rower bo strasznie szybko chudne a jestem bardzo szczupla i chce tyc... no i zrobilo mi sie to swinstwo na udach z tylu :( co mam zrobic? masaze sobie robie jak wcieram balsam ale to troche meczoce i po chwili rece bola... ;/

ja tez mam celluli na udach :( cholera ale ja cwiczyc nie chce ani rower bo strasznie szybko chudne a jestem bardzo szczupla i chce tyc... no i zrobilo mi sie to swinstwo na udach z tylu :( co mam zrobic? masaze sobie robie jak wcieram balsam ale to troche meczoce i po chwili rece bola... ;/

widocznie masz złą diete duzo przetworzonego jedzenia kawa sól i dlatego to sie bierze kremy to sie do niczego nie nadają zmien diete i ok super są masaże szorstką gąbko az skóra zrobi sie czerwona

kurcze... diety nie zmienie bo musze jesc wysokolaloryczne rzeczy bo inaczej wygladam jak anorektyczka;/ pozatym uwielbiam tluste i slodycze, czekolada... wode mineralna pije, zadnych gazowanych bo nie lubie, kawy tez nie lubie... chyba tylko masaze sie nadadza, ale obym nie schudla od nich, tylko niech ten cellulit spie.r.nicza:/ jak to tak chuda dziewczyna i cellulit... :(

Gość Eelina72
masaż bańkami efekty rewelacyjne drogawa impreza ale warto ja walczyłam z tym cholerstwem dosyć długo(kremy,oliwki i inne mazidła a masażysta mi to usunął w ciągu miesiąca w 95% i jak narazie nie wraca a mija już drugi rok od zabiegów