Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nieszczesna druhna

wesele przyjaciolki kontra moj narzeczony....

Polecane posty

Gość 12345654321
nieszczesna druhna jaka glupota moj maz byl swiadkiem jeszcze przed naszym slubem i powiedzial ze nie bedzie bawil sie ze swiadkowa bo ma dziewczyne koniec kropka zreszta swiadkowa byla z chlopakiem i tyle moj maz jako swiadek nie mial ze swiadkowa na slubie i weselu nic wspolnego za wyjatkiem swiakdowania i podpisania dokumantow

Gość kini8585
ale macie problemy, zachowujecie sie jakbysie nigdy nie byli na weselu, a co to za problem aby obok swiadkowej usiadl jej chlopak, przeciez nie masz obowiazku bawienia sie ze swiadkiem, a on niech wezmie swoja partnerke, na wielu bylam weselach i takie posadzenie gosci bylo standardem, przeciez rodzice nie musze siedziec obok ramienia swoich dzieci, jak usiada 2 miejsca dalej nic sie nie stanie, wiadomo ze swiadkowa ma obowiazki ale to nie znaczy ze ma odstawic w kat swojego faceta, wrecz przeciwnie - moglby jej nawet pomoc, nie wiem w czym wy widzicie problem, troche zdrowego podejscia a wszystko bedzie tak jak byc powinno, takie jest moje (skromne) zdanie

Gość nieszczesna druhna
gfdgdgdgdgfdgdg, wlasnie dlatego, a glownie ze wzgledow finansowych od poczatku chcialam,zeby kazdy jechal na swoje wesele. Ale wtedy tez byl problem. Wiem, ze to glupia sytuacja, a nie chcialam jej odmawiac, sama zawsze chcialam byc jej swiadkowa. I na jedno wyszlo - jak pojechalabym sama na to wesele, bylaby afera. Jak chce jechac z nim, tez jest afera. A na poczatku mowil, ze ok, bo to najwazniejsze, zebysmy byli razem,a nie kto z kim bedzie siedzial. Teraz mu sie odmienilo. Piwo, sytuacja,ktora opisalas w drugim poscie jest 100 razy glupsza od mojej. Bo jak sama napisalas, to ograniczalo sie do kilku formalnosci. A u mnie rozciagaloby sie na cale wesele. Tyle, ze sadzac po Twoim wieku, kiedy bylas na tym weselu, Twoj chlopak tez byl mlody. A moj jest po 30stce :)

Gość gfdgdgdgdgfdgdg
Chcesz sie bawic ze swiadkiem to to robisz nie to nie.... o co afera bo nie rozumiem?! - przeczytaj cały wątek, to zrozumiesz.

Gość 12345654321
nieszczesna druhna dodam ze to powiedzial swojej rodzinie parze mlodej i tez orkiestrze zaznaczyl ze nie zyczy sobie namawiania go na zabawy i tance ze swiadkowa i cale wesele bawilismy sie tylko we dwoje

albo ja glupia jestem albo mnie sie wydaje ze na weselach to kazdy z kazdym sie bawi i tanczy a pierwsze slysze ze obok pary mlodej sie dza sami swiadkowie a gdybylibyscie malzenstwem to ty osobno i maz osobno zenada

Gość nieszczesna druhna
ja rozumiem, ale to nie jest moj pomysl z ta zabawa ze swiadkiem. Nie chce sie z nia klocic przed jej slubem. Po prostu zrezygnuje ze swiadkowania, tyle w temacie.

Gość 12345654321
a nie kto z kim bedzie siedzial czy ja dobrze rozumiem ze co niby ty przy parze mlodej a twoj facet gdzie osobno macie siedziec bez jaj zawsze swiadkowie z partnerami siedza przy parze mlodej i moj jeszcze wtedy chlopak pytal jak to bedzie wygladalo i zaznaczal ze jesli mlodzi maja inne wyobrazenie to albo to zmienia albo on swiadkiem nie bedzie

Gość nieszczesna druhna
czy ja dobrze rozumiem ze co niby ty przy parze mlodej a twoj facet gdzie osobno macie siedziec bez jaj - tak, dobrze rozumiesz, tak wlasnie ma to wygladac. :(

Gość nieszczesna druhna
Ok, ja musze isc do pracy. Dzieki za wszystkie wypowiedzi.

Gość 12345654321
nieszczesna druhna no to proste mowisz ze nie bedziesz swiadkiem albo oni zorbia z tym jakis porzadek i ty bedziesz siedziala z facetem i z nim sie bawila badz asertywna

Gość nieszczesna druhna
123456, to chyba jedyne wyjscie ;)

Gość ale przyszło jej to
do głowy dopiero jak ją wszyscy skrytykowali na kafe wcześniej to z facetem niby było coś nie tak, że taki obrażalski, hehe

Gość nieszczesna druhna
Piwo --> Kozia Wolka to to niestety jest ;) Niby miasto, ale jednak wszystko 'zadupiowe' ze tak sie wyraze ;)

Gość nieszczesna druhna
bo jest obrazalski, a co do wesela jego kuzyna, to moze jechac sam, nie ma problemu z mojej strony. Po prostu nie chce kontynuowac awantury. Mam dosyc innych problemow. Nie mam zamiaru ingerowac w ich wizje wesela i rozporzadzac. Najwyzej znajdzie sobie inna swiadkowa.

Gość eeeeeeee że co ?
Jakby mi moja przyjaciółka wyleciała z takim tekstem to sorry ale roześmiałabym się jej w twarz , ja wiem że różne bzdury się wymyśla na wesela ale to już czysty idiotyzm. Twojego zachowania autorko też nie rozumiem , co ty jesteś ciele ? Nie masz języka w gębie i nie umiesz wyjaśnic koleżance że jej propozycja jest co najmniej niesmaczna ? Wcale się nie dziwię twojemu facetowi że mu się to nie podoba bo to po prostu nie jest normalne i to niezależnie od tego w której części Polski jest to wesele , ktoś ma chory kaprys i inni mają obowiązek te kaprysy spełniac :O:O:O Zachowujesz się jakbyś miała 12 lat , nie miała swojego zdania na żaden temat i dajesz sobie wciskac jakieś chore pomysły - no chyba że tobie się ten pomysł po prostu podoba.

Gość nieszczesna druhna
Ja powiem tak - to jest jeden dzien i dla mnie nic to nie znaczy ani o niczym nie swiadczy - mowie o bawieniu sie ze swiadkiem. Moj chcial byc tam ze mna, bo jak to on powiedzial 'druhny sie napija na weselu i sie ruchaja' - chyba za duzo amerykanskich filmow sie naogladal. Dodam, ze gowniarzem nie jest, bo jest po 30stce. Ok, powiedzialam, ze nie ma sprawy, pojedziemy razem. Kase jakos by sie wykombinowalo na oba wesela. Wiem, ze to jest kaprys mlodych, ale nie chcialam sie klocic z nimi, obietnicy bycia swiadkiem tez nie chcialam zlamac. Ale widze, ze po prostu nie ma innego wyjscia. I to nie wynika z jego przekonan, tylko z przewrazliwienia i braku zaufania. Dodam, ze numery, jakie wywijaly jego byle... czynia moj pomysl bycia swiadkiem na slubie naprawde swietym pomyslem :)

Gość 12345654321
nieszczesna druhna o boziu ja widze ze ty nic nie rozumiesz kompletnie nic szkoda gadac nie chodzi o zaufanie ani przewrazliwienie twojego faceta ale co bede tlumaczyc nie rozumiesz ani nas ani jego masz widac inna wizje zwiazku i wyjsc

Gość nieszczesna druhna
Ja wiem, ze wychodzi sie razem itd, jak sie jest para. Ale to jest Jej dzien. Dlatego chcialam, zeby bylo 'po jej mysli'.

Gość gfdgdgdgdgfdgdg
Dokładnie. ;) Dziwię się że w ogóle pyta się o takie rzeczy na kafe - dla wielu innych kobiet sytuacja byłaby oczywista i nie wymagała porad. Ta jej przyjaciółeczka to niezłe ziółko jest skoro wymaga tego od niej. :) Do autorki: Nie gódź się na taką tradycję jak chcesz być świadkiem. Stanowczo mów że nie będzie tak, jak tego chce panna młoda. Nie świadkuj jeśli nie zgodzi się na twoje warunki i pojedżcie jako goście. I to ostatnie jest najlepszym rozwiązaniem.

Gość ojejkku
ja byłam na 3 slubach na podlasiu i NIGDY NIE BYLO TAK ZEBY swiadkowa musiałą bawic sie tylko ze swiadkiem. Ja raz byłam swiadkiem a raz mój chłopak!!!

Gość 12345654321
nieszczesna druhna jasne jak ci kaza pocalowac na slubie jakigos faceta w tylek to tez to zrobisz bo ci PM kazala i to jej dzien jasny gwint zeby wymysl jakiejs tam PM ktora czuje sie ppkiem swiata byl wazniejszy od waszego zwiakzu i twojego faceta ...

Gość gfdgdgdgdgfdgdg
No to po jej myśli masz robić z siebie i twojego faceta idiotów?! Na tym to polega?! A jak 2 świadek? ma kogoś czy wolny?

Gość nieszczesna druhna
Nie wiem wlasnie, on raz ma raz nie ma, u niego ciezko stwierdzic cos na dluzsza mete :P

Gość nieszczesna druhna
ale z tego,co A.mowi wynika,ze nie ma. Skoro mailabym sie bawic z nim caly wieczor, to chyba przyjdzie bez osoby towarzyszacej. Tak mi logicznie przychodzi na mysl,skoro A. tyle razy pytala mnie,czy aby na pewno nie bedzie fochow i problemow, ze bede sie bawic ze swiadkiem. Chyba, ze on ma b.wyrozumiala dziewczyne :P

Nie jest prawdą, że druhna/świadkowa ma obowiązek spędzania wesela ze świadkiem/drużbą. Zadaniem świadkowej/druhny jest jedynie pozostawienie podpisu pod aktem ślubu oraz pomaganie Pannie Młodej podczas uroczystości ślubnej i wesela. Na wesele przychodzisz wraz z partnerem i, o ile taka jest Twoja wola, spędzasz tę noc wraz z nim. Nikt nie ma prawa wymagać od Ciebie, byś spędzała czas z kimś, kogo nie znasz. Jeśli stawiane są Ci takie "warunki", powinnaś porozmawiać o tym z... hmmm... przyjaciółką. Swoją drogą rozumiem, co czuje Twój narzeczony. Dla Ciebie to on powinien być priorytetem, nie przyszła Panna Młoda. Pozdrawiam i życzę mądrego wyboru :)

Gość nieszczesna druhna
Wedding planner, dzieki, ze chociaz Ty mnie nie zwyzywalas :P Ja juz wyboru dokonalam dzisiejszego poranka. Nie chce miec w domu problemow przez 2 miechy albo dluzej. Po prostu chcialam sie upewnic. Dzieki wszystkim.

Gość 12345654321
Nie chce miec w domu problemow przez 2 miechy albo dluzej. Po prostu chcialam sie upewnic. ja mysle ze ty dalej nie rozumiesz i jednak inaczej taktujesz zwiazek niz twoj facet i osoby tu sie wypowiadajace jesli swoj wybor nazywasz niepowodowaniem sytuajci konfliktowej z facetem

Gość 12345654321
nie robisz tego bo uwazasz to za sluszne normalne za swoj priorytet tylko zeby miec swiety spokoj w domu :(

Gość nieszczesna druhna
ona ze mna byla zawsze. a on proponowal mi 'wyprowadzke' juz kilka razy. Kocham go, ale nie uklada sie nam, moze po prostu nie jestesmy dla siebie. A nie chce klotni, bo juz jest ich wystarczajaco. Do wszystkich zyczliwych, ktorzy za pewne zaraz kaza mi wyp**dalac - nie mam gdzie :) Powaznie.