Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

mama nie do końca doskonała

czy jest szczepionka odra,świnka, różyczka płatna, bezpieczniejsza od tej płatne

Polecane posty

Gość Szczepienia mozna odmowic
Sporo szumu z tymi szczepionkami.Moja bratowa zamawiala zza granicy,z Belgii.Pediatra jej powiedzial,ze te koreanskie(co sa w polsce)sa niebezpieczne i lepiej,jesli ma mozliwosc(a ma) i kase to niech zamowi z belgii,ogolnie z zachodu.I zamowila,kupila.

Gość ja szczpiłam tymi niepłatnymi
są sprawdzone juz wiele lat je podają

Gość odświeżam bo
w poniedziałek idziemy na szczepienie. Ile kosztuje ta szczepionka i czy szczepić czy jednak nie?

Gość ghbgfb
ja szczepilam swoje na ta szczepionke ktora daja i wszystko ok z dziecmi.

Gość mamama27
szczepionka jest jedna - nie ma wyboru - jest bezpłatna - u nas była w rączke - i nic sie po niej niedziało - totalnie nic - nawet nie było gorączki

Gość mam_85
Ja również chętnie dowiem się na temat tych szczepionek. Co prawda szczepienie mojej córci wypada w połowie marca ale już teraz mam mętlik w głowie. Korzystać z tych skojarzonych czy nie?

Gość pajda
Ja czytałam,że te bezpłatne są najbezpieczniejsze w przypadku tych chorób bo są najdokładniej przebadane i stosowane od lat! Ale rozumiem cię mamo bo też boję się tej szczepionki:(

Gość przestancie juz
panikowac z tymi szczepionkami.Raz wam ktos do lbow natlukl,ze sa niebezpieczne i trzymacie sie z tego jak jakies wariatki

Gość A ja mam męża chemika
Poczytał sobie składy tych szczepionek i powiedział,że szczepimy tymi bezpłatnymi,bo to wszystko takie samo świństwo... 3 dzieci szczepiliśmy i wszystkie mają się dobrze- 12,7 i 3 lata. Polecanie płatnych to tylko i wyłącznie działanie na rzecz producentów-lekarze mają z tego kasę-nikt mi nie wmówi,że jest inaczej-wystarczy wejść do pierwszego lepszego gabinetu-u nas jako najlepsze mleko polecają enfamil-mają ich kalendarze, długopisy, notesy... a do pielęgnacji skóry najlepsze jest baleum-pani doktor nosi fartuch od nich...

Gość agnaaaaaaaaaaaaaaaa
Platne czyli skojarzone, mają większą jednorazowo dawkę rtęci, więc są bardziej szkodliwe. W każej szczepionce jest rtęć, ale jak się daje pięć dawek co kilka dni to lepiej niż jednorazowo 5. Trochę o tym wie, poza tym własnie ta rtęć i te skojarzone szczepionki sa jedną z przyczyn autyzmu dziecięcego, szczególnie szczepionka MMR. W Szwecjji jest zakaz stosowania szczepionek z rtęcią, stosują inny składnik do konserwowania, ale u nas ... szkoda gadać.