Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MamaZaKilkaDni

Ile wydajecie miesięcznie na dziecko??

Polecane posty

Gość sdadddd
mialo byc 300zloty******

Gość PinkRose
Nikt mi nie odpowie?

Gość małamiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
Moja ma 10 miesięcy, wydaję miesięcznie ok 300 zł ( pampersy z biedronki, mleko, jakieś deserki, czasem obiadek ze słoiczka jak się nie wyrobię ze zrobieniem.) Nie żałuję pieniędzy na dziecko,z ubrań kupuję to co mi się spodoba, nie patrząc na firmę. Ubrań nie kupuję co miesiąc, no chyba że jakieś pojedyńcze sztuki.

Gość jdhsjdhjsdhjsd
korpecccki ale kto pisze że wydaje 200 złotych na dziecko miesięcznie? Dziewczyny z zagranicy podają w Euro

Dziecko przedszkolne kosztuje więcej niż szkolne, bo sam koszt przedszkola to wydatek 500 zl miesięcznie (chyba, bo to juz było dawno temu). Owszem, do szkoły trzeba kupić wypawkę, ale to wydatek jednorazowy. Co do ubrań, to ja w tej chwili wydaję mniej. Co prawda ubrania dla dziesięciolatka sa droższe, ale trudno znależć cos ładnego. Królują paskudne bluzy z napisami po angilesku i kurtki a la kamizelki ratunkowe. :o Dla małych dzieci jest mnóstwo ślicznych ubranek i często kupowałam duzo niepotrzebnych, tylko dlatego, że mi się podobały.

Gość do korpecccki
a musi twój mąż tyle gotowców kupować? Musy owocowe, jogurty (ten syf na mleku mm bez wartości). Ja swojemu synkowi kupuję jogutr bio pełnotłusty (syn ma 10 miesięcy) , banany i jabłka bio i często miksuję to wszystko razem . Też kupuję przeróżne kasze (Hirse, Buchweizen, Dinkel) wszystko Bio i wcale nie jest drogie. Po co kupować tak cżesto ubranka tak małemu dziecku? Czyżby niszczył w miesiąc stare? Ja smoczków już nie używam , mój ma tylko kubki z dziubkiem (plastikowym) i w ten sposó pije napoje. Wodę kupujemy Voslauer i to pije, soki natur pur warzywne , buraczkowe z dodatkiem oleju lnianego (kilka kropel). Ja kupuję mleko Hipp a pieluchy z hofera albo dm babylove. Wszystko (warzywa, mięso, owoce) kupuję Merkur albo rzadziej w sklepie Basic bio fur alle ale tam mają według mnie za drogo . Wydajemy 200 euro miesięcznie na dziecko.

"Czy kafe nie zaczyna was irytować?" Nie zaczyna, juz dawno irytuje. Przeciez ta awaria trwa juz od kilku dni. 😠

Gość a wy tak z doświadczenia?
Czy czysto teoretycznie? mam 2 synów w wieku 2 i 10lat i na małego wydaje dużo więcej jak na starszego. ciuchy są w bardzo podobnych cenach-np kurtki w tym roku-mały 149zł, starszy 119zł. mały co roku musi mieć 2-3kurtki,starszy raz na 2lata 3 kurtki. spodnie mały co 3-4 miesiące, starszy 2 razy w roku. jak był niemowlakiem to kupowałam ciuszki tak po 30-80zł za pajacyk, spodenki, czy bluzy też w tych okolicach. buty-starszemu płacę 90-150 za pumy,a małemu 250 za geoxy. i co to znaczy że szkolne dziecko musi mieć lepsze ciuchy na wyjście a małe już nie? nie wychodzicie nigdzie z dziećmi? co do wyprawki to wózek tako kosztował na pewno mniej jak tysiąc, nie pamiętam dokładnie ile. z wózka już od pół roku nie korzystam. co do butów dla niemowlaka-mój młodszy potrzebował butów od 8mca bo zaczął wcześnie chodzic. najdrożej będzie w przedszkolu,bo to jeszcze kilka stow co miesiąc.

Gość do korpecccki to twje
dziecko ma w końcu 8 miesiecy czy prawie 10 miesięcy ? W w dwóch różnych tematach jest różny wiek dziecka. temat - O utrzymanej laktacji 8 miesięcy po porodzie pomimo niekarmienia .

Gość do korpecccki to twje
nie karmie od 8 mies a mleko nadal jest... 17:28 kropecccki Witam, Karmilam dokladnie 6 tyg. Po tym czasie gin przepisal mi tabletki na zatrzymanie laktacji. Minelo od tego czasu ponad 8 miesiecy a jak przycisne piers mleko nadal "tryska". Czy to normalne? Jak dlogo jeszcze bede miec pokarm?

do korpecccki to twje-> na logikę skoro karmiła 6 tygodni (czyli 1,5 miesiaca) przestała i od tamtej pory minęło 8 miesięcy to ile ma mieć dziecko jak nie prawie 10?

Każdy wydaje tyle na ile go stać. I nie ma co oceniać ani kogos kto wyda 300zł ani tego co wyda 3000zł.

Gość Coś koło 200-250 zł na miesiąc
Nie wiem, czy ktoś wcześniej do mnie celował, że daję najtańsze mleko? Jeśli tak to hola hola kochanieńkie - pozory potrafią mylić, bo Babydream toć przecie Humana i Bebivita. :) Także widzicie jest to oszczędzanie z głową. Co do wyprawki to wydałam coś pomiędzy 800-1000 zł. W sumei to niecały 1000,-. Wózek najprostszy czołg Akjax za 500,- (świetnie się sprawdza zimą), łóżko z Ikei za 100,- (bardzo dobre, niczego mu nie brakuje), materac za około 50,-, pościeli nie wolno kłaść do roku, prześcieradło 10,- z Jysku, przybory i akcesoria Babydream i Ikea (te z Rossmanna robi Baby-Nova), chusta Pentelka 50,-, ciuchy tak jak pisałam wyżej, tzn. kupowałam w tych samych miejscach (Pepco, Carrefour, sieciówki w czasie wyprzedaży, Tesco w czasie wyprzedaży).

Gość nunkowatek
Do tej pory z opłatami nasze miesięczne wydatki było ok 2500 zł,odkąd jest dziecko to oscylują wokół 3200-3500 więc na dziecko wydaję koło 700-1000zł. wyprawka wyszła jakieś 4000zł-ale to już i wózek,łożeczko, 3 komplety pościeli, bujaczek, kojec,karuzela i fotelik samochodowy oraz ciuchy na pierwsze 3 mce.

Gość Coś koło 200-250 zł na miesiąc
Z rzeczy nadprogramowych to leżaczek z Tesco za 100,- i później krzesełko z Ikei za około 60,-

Gość Szukaj Faberów.
Ciekawy temat.

Gość Marcyska89
Każdy wydaje tyle ile chce, i na ile go stać. Nie oszukujmy sie ale jak ktoś chce to i w 200 zł sie zmieści a nie którym i 2000 miesięcznie to mało. Ja wydaje około 1500 zł drugie tyle to zlobek. Ale ja nic nie dostałam wszystko sama kupuje. Dziecko rośnie, ubranka trzeba często kupować, a do tego Moj rozrabiaka potrafi przyjść ze żłobka z dziura w spodniach, już 6 par mi tak załatwił, buty to samo pozdzierane. i nie mieszkam w Polsce więc ceny wyższe.

Gość hahaha dobry temat
Nie ma co porównywać Holandię czy Anglię do Polski. Jeżeli już piszecie że wydajecie tyle w Angli to piszcie 2500funtów,a nie piszecie 2500zł bo tu jasnowidzów nie ma żeby każdy wiedział,że nie mieszkacie w Polsce.

Gość bgfbfgb
,,i nie mieszkam w Polsce więc ceny wyższe.'' Ceny wyższe to w Polsce są. Droższe ubrania,droższe jedzenie.

Gość brrrrrrrrrrrrrrrzimnoooooooo
Mam porównanie ile kosztuje żywność , ubrania, chemia gosp, kosmetyki w Pl, Niemczech i Austrii i niestety ale w Polsce ceny są niższe albo takie same natomiast zarobki polskie są definitywnie niższe dlatego boleśniej odczuwa się zakupy w PL.

Gość ach zdecydowanie
za dużo :(

Gość Ale w Austrii jest sporo
drożej niż w Niemczech więc niech te z Austrii się nie dziwią że taka z Niemiec jest w stanie zmieścić się w mniejszej kwocie. Kiedy mieszkałam w Pl to na syna (15 miesięcznego ) szło mi miesięcznie 200 zł i pamiętam to doskonale bo nie mieliśmy pieniędzy i staraliśmy się by nie kupować pierdoł i zbędnych rzeczy. Dziś mieszkam w Niemczech i na jedno obecnie już dwuletnie dziecko idzie miesięcznie 150 euro a na drugie (miesięczne) idzie tylko na mleko , pieluchy, żel do mycia tyle samo.

Gość kropecccki
Ktos tam do mnie bil!!! Jakas mamaz at lub de.. Czytaj co pisalam wczesniej...tez daje dziecku zwykle naturalne jogurty!!!!!,kupuje tez hipp sloiki bomoj synus wybredny i jak jadlnp cale dwa tyg tylko bio naturalne jogurty,tak potem je,odstawil i tylko chcial hippa np truskawkowy. Jak juz pisalam wyzej kupuje produkty z hippa, aptamila, MAM, Pampers.i bio sklep denns bo mnie na to stac!!! Ubrania,kupuje w Zara i hm bo mnie na to stac!!! Wydaje na dziecko +-500 e miesiecznie bo mnie na to stac !!!! I nie rozumiem dlaczego mam kupowac produkty tansze oszczedzajac na dziecku skoro mnie stac!!!! Nie oszczedzam tez na sobie mezu bo nas stac !!! Wydac mies 2 tys euro i kropka . Ityle w tym temacie!!!

Gość lllllllllllllaaaalalalllllllla
ja moge napisac ile wydalam na wyprawke, dzidzia jeszcze w brzuszku siedzi ale juz kosztuje ;) - 800 zl lozeczko z wypos. - kosmetyki podstawowe 200zł - ciuszki 500zł - pieluszki na poczatek po paczce pampersow 1 2 i 3 : 130 zł - wanienka 25zł - kocyk 50zl - wozek i nosidelko do auta fotelik od razu: używki 200zl z czyszczeniem - tetrowe i flanelowe pieluchy, nozyczki, buteleczka, szczotka d. wlosow, gruszka 100zl To chyba wszystko, razem ok 2000zl na start. Nie liczylam rzeczy dla mnie, typu koszule staniki wkladki higien. gacie po porodzie szalwia itp. na start ok. 4000, i nawet becikowego nie dostane, taki pojeb..y kraj dodam ze to moje pierwsze i ostatnie dziecko

Gość kropecccki
.

Gość kropecccki
i mam bujna wyobraznie!!! bo mnie na nia stac!!!

Gość kropecccki
Podszywie...baw,sie dobrze ze swaja bujna wyobraznia...