Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Quicksand

|Czemu wyjezdza same dno..

Polecane posty

dlaczego za granice przyjezdzaja tacy niewyrojency zyciowi i tylko wstyd robia? dlatego ze im sie nie udalo w pl wiec lgna tutaj?

Gość Piszesz o Sobie
?:D:D:D:D

dlaczego??? bo teraz kazdemu nieudacznikowi daja pasek :(( nie to co kiedys......chlip,chlip....:D

tutaj znaczy gdzie? :D sama się zastanawiam - widząc kto wyjeżdża do pracy za granicę - jak tego typu osoby znajdują się w nowej rzeczywistości (bez języka, wykształcenia, ogłady)? oczywiście nie generalizuję :)

jak ide ulica to widze lysych facetow w dresach co 2 slowo k* do tego typowe proste jakies dziewczyny inne typy to tacy po podstawowce...zalamac sie mozna

graniczy z cudem spotkac osobe czysta ubrana jak czlowiek a nie jeansy spodnie jeansy kurtka co drugi i zeby po studiach byla widac to w rozmowie

jak ide ulica to widze lysych facetow w dresach co 2 slowo k* do tego typowe proste jakies dziewczyny inne typy to tacy po podstawowce...zalamac sie mozna a to na obczyźnie, jak i u nas :)

ale tak samo sa wyjatki ktore przyjechaly zeby tutaj cos osiagnac tylko poki co jest to mniejszosc :P i nie chodzi mi o prace na zmywaku plus kupowanie najtanszych produktow i ciulanie pieniedzy tylko cos wiecej

Gość Bon Iver 27
ja mowie to z cystym sumieniem ,ze czasmi wstyd mi sie przyznac ,ze jestem z Polski...mieszkam w UK od 5 lat...jest coraz gozej...

to zalezy w londynie mozna napewno poznac jakis ludzi na poziomie chodzi mi o takich ktorzy studiuja plus wkrecili sie na jakies praktyki do firm zupelnie tak jak w pl zyja, tylko lepiej spotkalam pare osob ktorzy maja pasje pare razy w roku jezdza na narty wspinaczki plus odwiedzaja kraje i do tego pracuja w dobrze pros[erujacych firmach, ale takich ludzi malo

Gość Bon Iver 27
no niestety..ja powiem z reka na sercu ,ze to co tu osisgnelam bylo przyplacone ciezka praca...zaczynalam w pubie,kawiarni,teraz pracuje dla lokalnego councilu,nie zarbiam kokosow ale mam ten konfort psychiczny ze robie cos ambitnego...moglabym isc sprzatac i zarobilabym 2 razy tyle..mialam taka propozycje..ale po co mi to?...mam klientow Polakow z patologicznych rodzin..ludzie sa tu po 20 pare lat a to co sie z nimi dzieje to masakra..i oczywiscie wszystko im sie nalezy...bo jak to...ehhh

kurde, ilu polaków widziałem, tak może dwóch miało jeansowe kurtki.. ale to tacy ok 40 lat. cóż.. bo to Polska, nie elegancja Francja. ;)

Gość Bon Iver 27
mam bardzo malo znajomych ...3 dobre kolezanki Polki,paru kolegow polakow...zazwyczaj wszyscy sa zwiazani z obcokrajowcami...nie ufam Polakom...mialam wiele przypadkow ze chcialam pomoc komus i wyszlam na tym jak zablocki na mydle...

ja mieszkam w mniejszym miescie i tych jeansowych kurtek jest tyle ze oczoplasow mozna dostac :P ja tez mam tylko kilka znajomych polakow bo tez sie obawiam wiadomo a wiele tutejszych znajomych

Gość Bon Iver 27
kiedys bylam bardzo naiwna i bardzo duzo pieniedzy przez to stracilam...pracowalam w szpitalu....to nie do pomyslenia ilu bezdomnych polakow alkoholikow tam przebywalo,czasmi ci ludzie nie wiedzieli gdzie sa w jakiej dzielnicy,co sie z nimi dzieje,dawalam im po pare groszy bo szkoda ich bylo....teraz sie nauczylam ,ze mowie jasno NIE,to dorosli ludzie,mieli wybor.

jeszcze jeden powód dlaczego ludzie wyjeżdżają - dlatego, że w Polsce dorobić się po prostu nie można :D marne perspektywy, niskie zarobki, bezrobocie - a za granicą mimo wszystko nawet zasiłki socjalne są o niebo lepsze :o