Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ugryzionaaaa

Ugryzienie owada :/

Polecane posty

Gość ugryzionaaaa

Witam! może ktoś z własnego doświadczenia wie ugryzienie jakiego owada nie swędzi? nie mam pojęcia co mnie ugryzło ale mam strasznie spuchniętą stopę, której jeszcze 2 dni temu towarzyszył mocny ból i na którą wogóle nie mogłam stanąć, byłam u lekarza zapisał mi fenistil i altacet i sam nie wiedział co może być przyczyną tej opuchlizny itd może miał ktoś podobne dolegliwosci?

Gość Użądlenie
Ja miałam tak samo, kiedy użądliłam mnie pszczoła, bardzo mi spuchła stopa i nie mogłam jej włożyć do żadnego buta, taka była wielka. Fenistil i altacet to chyba raczej w takiej sytuacji nie pomogą, lepszy będzie jakiś środek antyhistaminowy, zapytaj w aptece, są takie bez recepty. Polecam też odwiedzić stronę osa.org.pl gdzie znajdziesz informacje jak leczyć uczulenie na jad pszczoły, bo niewątpliwie taka opuchlizna świadczy o uczuleniu.

Gość ugryzionaaa
gdyby mnie ugryzła osa to chyba bym o tym wiedziała :) więc jestem pewna, że to nie była osa, dlatego ta sytuacja jest taka dziwna bo niewiadomo z czego te boleści i opuchlizna :/

Gość Gość12121212
Moze ktos tu jeszcze zajrzy;) A więc mam taki problem, ugryzl mnie bąk bylo to 6 dni temu lydka mnie strasznie bolala podczas chodzenia na nodze pojawila mi sie "plama" w kolorze czerwono fioletowym o wielkosci pudelka od zapalek strasznie swędzialo i szczypało, a na okolo tego noga byla spuchnięta dodam ze obszar spuchniety zajmowal 1/2 lydki;/ Czy jest to może jakieś uczulenie?