Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

...fragola

Moja dieta Dukana

Polecane posty

poczekam jeszcze z tydzień z tymi otrebami i zaczne razem przy bieganiu:) ja wole zjesc naraz 3 łyzki i np popis mlekiem łatwiej mi wchodzi:D:D hehe ale zobaczymy z jogurtem naturalnym tez kiedys przekasilam i bardzo mi smakowal:) juz niedługo i bede mogła sobie biegac chociaz chyba dzisiaj sie skusze iu pohasam chwile na dworze wieczorkiem:) angeleve- witaj 🌼 myśle że Misiapatysia ma rację minimum 7 dni fazy uderzeniowej przy dość sporej nadwadze chodz dziwie sie wam bo ja tam jak narazie wole same P a nie P+W- jakoś tak sie chyba przyzwyczaiłam- np jak miałam P+W to jadlam tylko brokuł na obiad i to wszystko- wole same:D:D nie wiem czemu jakas taka dziwna jestem:D

Ja wolę P+W głównie z jednego powodu. W pracy mogę zjeść coś fajnego. W momencie gdy mam same P w pracy jem tylko jogurt naturalny z otrębami i serek biały chudy. Na nic innego nie mogę sobie tutaj pozwolić i to mnie boli,bo jedzenie przez 5 dni tego samego w pracy,gdy siedzę o 18-tej lub 22-giej jest na prawdę męczące i muszę czekać cały dzień,żeby wreszcie zjeść coś konkretnego w domu. No i tym sposobem często jadam kolację przed 24-tą. Nigdy tego chyba nie zmienię :(

aaaa no tak to wcale się nie dziwie:P kurcze chyba wrto bedzie ostatni posilek jesc o np.20- tak akurat 3h przed spaniem- sprobuje od dzisiaj to wcielic w zycie:) o 24 dopiero jesz kolacje- jejciu a nie boli cie rano zoladek? mi zawsze nieodbrze bylo rano jak jadlam zaraz przed spaniem:(

Nie boli. Może to dlatego,że chodzę dosyć późno spać. Niestety po całym dniu pracy,jak wyjdę o 22 to zanim dojadę do domu i przygotuję sobie kurczaka,to trochu schodzi :( Jak wychodzę z pracy wcześniej to kolację też jem wcześniej. Powiedz mi próbowałaś tego tuńczyka z koncentratem ?

Misiupatysiu- spróbuje dopiero w czwartek ponbiewaz wtedy zaczne P+W- na czystych proteinach nie widzi mi sie ta mieszanka hehe:)

Ja też nie jem tego na czystych proteinach. Z resztą tuńczyka tak na prawdę jadam bardzo mało. Z ryb to przeważnie wędzona makrela.

Gość angeleve84
MACIE racje kobietki , przeciągne tą faze najdłużej jak sie da , tymbardziej ze nie jestem fanką warzyw i narazie jakos mnie do nich nie ciągnie, tylko kurcze ,dlaczego ta waga tak wolno spada????myslalam ze przy takiej nadwadze zacznie zlatywac szybciej:( ja juz po mega sniadanku , placuszki otrębowe + 100 g łososia wędzonego , uwielbiam go!, potem na obiadek gotowana wołowinka, na deser pewnie mój wymyślony deser tiramisu czyli serek homo+kawa+słodzik:) a na kolacje moze rybka wędzona albo tunczyk:)

Misiapatysia- jej raz w życiu jadłam wędzona makrele, ale była tak tłusta i tak mnie od niej mdliło ze to był ostatni raz, uwielbiam tunczyka

A ja właśnie wolę makrele niż tuńczyka :) Tuńczyka uwielbiałam ale w oleju :) A teraz już nie mogę :( Od kilku dni szukam łososia wędzonego,ale jak na złość nigdzie teraz nie ma w sklepach,do których chodzę. angeleve84 Nie załamuj się tym,że waga spada wolniej. Może mieć na to wpływ wiele czynników. Możesz być przed okresem, może za dużo soli używasz, a może zawsze używałaś mało i Twój organizm ma mało odłożonej wody. Może za mało pijesz ... W tych pierwszych dniach to organizm pozbywa się głównie nadmiaru wody. Powodów dla których u Ciebie waga spada wolniej może być masa. Liczy się to,że jednak spadasz na tej wadze. I z dnia na dzień będziesz spadać coraz bardziej,a to jest bardzo motywujące. Wiesz,ja się odchudzam razem z moim facetem. I jego odchudzanie też działa na mnie czasami dołująco,bo podczas,gdy ja schudłam 6 kg,on w tym samym czasie jedząc to samo schudł ponad 10 kg. I też bym tak chciała,ale nie da się. Każdy organizm inaczej sobie z tym radzi i nie ma co się zniechęcać,tylko cieszyć się każdego ranka gdy stajesz na wadze i jest mniej :)

a ja czekam na 7 z przodu choć tez wolniej spada już teraz niż wczesniej:)

Gość angeleve84
NIE NO DZIEWCZYNY JA mam dzis jakis kryzys , cały czas chodze głodna i jem ( na szczescie tylko to co dozwolone) ale coraz bardziej chce mi sie zgrzeszyc , cholera dlaczego to odchudzanie jest takie trudne , przeciez nawet jak bede jadla caly czas to co mogę ale w duzych ilosciach to i tak nie schudne wrrr

a na co masz ochote grzeszyc? moze zaradzimy i polaczymy produkty dozwolone! jak masz ochote na slodkie to wez chudy twarog ok.200-250g plus jogurt naturalny, wymieszaj i dodaj 2 słodziki:) jak masz w domu aromaty do ciasta polecam 3-4 krople pomaranczowego i pyszny deser na slodko białkowy gotowy:)

laski zyjecie? zrobilam dzisiaj bezy proteinowe- 4 jajka- rozdzielamy białko od żółtka, białko ubijamy na konsystencje wrecz serka, dorzucamy kruszony słodzik, wg uznania, ale tez nie za wiele bo beda za slodkie:) wstawiamy do piekarnika na 15 na 130st potem wylaczamy i zostawiamy na 10 minut nastepnie uchylamy piekarnik zeby doszly do siebie i ostygly, jak macie ochote na slodkie to jest idealna przekaska zawierajaca sladowe ilosci kalorii a duzo białeczka! buziak!

Hej dziewczyny,mam do was pytanko ponieważ jesteście doświadczone a ja dopiero od dzisiaj zaczełam:) Chodzi mi o otręby,wiem że można 3 duże łyżki dziennie.Czyli jeśli zrobię sobie placuszki albo dodam do jogurtu na śniadanie to do obiadu i kolacji juz nie mogę ich dodać wogóle? Pytam bo większość przepisów w fazie 1 i 2 zwiera otręby i ilość otrębów które bym musiała dodać np do śniadania i obiadu przekracza limit.Jak to w końcu jest?

hej seniorita:) dzienny limit otrebow to 2 owsiane lyzki i 1 pszenna. tylko tyle mozesz, wiec jesli zjesc to z jogurtem to placuszki np odpadaja:)

Witam... czy moge się przyłączyc? Jestem po 10 dniowym etapie uderzeniowym, od dzisiaj weszły warzywka :)

witaj patty- powiedz cos o sobie:) jaki masz wzrost wage a jaki cel? no i ile jest ciebie mniej po I fazie?:) buzka 😘

Gość angeleve84
HEJ , 7 DZIEN PROTEINEK ZA MNA I 2 KILO DO TYŁU:) MOZE NIE ZAWROTNY WYNIK ALE I TAK SIE CIESZE:) JUTRO CHYBA JUZ WCHODZE NA WARZYWKA , CHCE MI SIE POMIDORKÓW Z JOGURTEM I CEBULKĄ, I CHYBA KALAFIORKA SOBIE UGOTUJE, TA MOJA DIETA TO JEST BIAŁKOWA +1000 KCAL , A NAWET DZIS TO CHYBA 500 , BO WIECEJ NIE DAJE RADY ZJESC , DZIEWCZYNKI MAM PYTANIE DOTYCZĄCE SERKA HOMO, NOGDZIE NIE MOGE SPOTKAC TAKIEGO 0 % ALE KUPILAM NATURALNY SEREK I W SKŁADZIE JEST MLEKO ODTŁUSZCZONE WIEC CHYBA MOGE GO UZYWAC? JEM TAKI PRAWIE CODZIENNIE, DZIS SOBIE ZROBILAM PYSZNĄ KAWKĘ MROŻONĄ , PRAWIE PÓŁ LITRA I TAK SIE NIĄ NAPCHAŁAM ZE SZOK , A KALORII NIEWIELE:) A JUTRO NA BANK BĘDĄ PLACUSZKI OTRĘBOWE,UWIELBIAM JE:)

Cześć dziewczyny. Ja teraz będę coraz rzadziej się pojawiać. Zostało mi parę dni do wyjazdu i jestem trochu zabiegana. W pracy muszę wszystkiego dopilnować przed wyjazdem, no i w domu też jest co robić. Już nie mogę się doczekać wyjazdu,chociaż żal mi będzie tych przywróconych kg po urlopie :( No,ale jak już pisałam od razu wrócę do diety po powrocie :) Seniorita4 - ja bym Ci polecała na razie jeść jednak 2 łyżki otrąb dziennie. Pisałam o tym na 9 stronie,czyli nie tak dawno,ale chyba nikomu nie chce się czytać całości, dlatego wkleję jeszcze raz cytat z książki,a ile będziecie jeść to już Wasza decyzja. " W okresie utraty wagi,czyli w fazie uderzeniowej i w fazie równomiernego rytmu,aż do uzyskania właściwej wagi najlepiej nie jeść więcej niż 2 łyżki stołowe otrąb owsianych dziennie. 1 łyżka stołowa otrąb dziennie nie tylko dozwolona ,lecz wręcz zalecana. 2 łyżki dają jeszcze lepsze rezultaty i poprawiają pracę jelit. 3 łyżki jeszcze bardziej zwiększają skuteczność działania otrąb,ale mają już swoją wartość kaloryczną. Możecie spożywać codziennie taką porcję otrąb,kiedy rozpoczniecie 4 fazę planu portal,czyli ostateczną stabilizację." _____________________________________________________ Podajcie mi przepis na bułeczki,które można zrobić w piekarniku,bo mam tylko te z mikrofalówki,ale chyba mi padła,a nową kupię już po urlopie,a że od jutra warzywka to zrobię sobie hamburgery :)

Mam pytanie. Co myślicie o rolmopsach ? Dozwolone czy nie ? Jakby nie było,jest to ryba,jest o occie i ma korniszona i cebulkę czyli w fazie P+W wydaje mi się,że można. Jakie jest wasze zdanie ?

hej:) ja narazie mam chbya zastoj no ale nic zwaze sie i zobacze i bede wazyc sie raz na tydzien np w kazdy poniedziałek!:) tak ustalam bo swiruje a zastoj normalna rzecz. jak rolmopsy to ryba wiec ok, byle nie w oleju i byle nie na noc bo bardzo zatrzymuja wode:) ale ogolnie dla smaczku, czemu nie;)

hej:) ja narazie mam chbya zastoj no ale nic zwaze sie i zobacze i bede wazyc sie raz na tydzien np w kazdy poniedziałek!:) tak ustalam bo swiruje a zastoj normalna rzecz. jak rolmopsy to ryba wiec ok, byle nie w oleju i byle nie na noc bo bardzo zatrzymuja wode:) ale ogolnie dla smaczku, czemu nie;)

Cześć dziewczyny. Wracam do diety. Ostatecznie i definitywnie :D Na śniadanie okropny serek biały :| Myslałam że będzie hit a tu kit :P

ja dzisiaj mam 80,7:) kolejne wazenie w poniedziałek. tylko co poniedziałki bede sie wazyc:) mam nadzieje ze tak do 10 dni ujrze w koncu 7 z przodu:) dzisiaj zaczynam P+W:) buziaki . witam Cię fragola, super że wróciłas! 😘 🌼 ;)

Ja też dzisiaj zaczęłam warzywka :) Już wczoraj przygotowywałam sobie jedzonko na dzisiaj,tak mi pachniało,że myślałam,że się przekręcę,ale za to jak wrócę z pracy to wystarczy tylko podgrzać i ewentualnie doprawić,bo wczoraj nawet nie spróbowałam :) Ja ważę się zawsze w pierwszym dniu z warzywami i w drugim dniu protein. Jak na razie tak zostawię. Największy jednak szok pewnie przeżyję,jak zważę się 15-tego rano i potem po powrocie :) Chyba nie będę się chciała po powrocie ważyć :) Dzisiaj 83.4 i to przy okresie :) patty* - witaj. Zrób sobie stopkę i napisz coś o sobie i Twoich celach :)

Misiupatysiu- gratulacje. ponad 8kg w miesiąc i to jeszcze przy okresie naprawde brawo brawo!:) kurcze moze warto by bylo zmienic wazyc sie zawsze w ostatni dzień protein albo w pierwszy dzień warzyw?:) tez nie jest to czesto to moze cos ruszy hehe:) dobra bede wazyc sie zawsze w pierwszy dzien warzyw, choc bede musiala ze soba walczyc zeby nie wejsc na wage:D ja dzisiaj zjadlam twarozek z pomidorem i ogorkiem, 2 kawałki sernika Dukana oraz pół pizzy dukana:) teraz ide na spacer z moim ukochanym a potem do pracy- pracuje w klubie studenckim jako barmanka wiec sporo ruchu sie zapowiada:) odezwe sie dopiero jutro:) w pracy bede pic duzo wody! buziaki i 3mam za was kciuki!:)

Ja ważę się codziennie,poza fazą z warzywami,wtedy staję na wagę dopiero w drugim dniu protein :) Jakoś nie mogłabym wytrzymać,żeby się nie ważyć :) 8 kg,to rzeczywiście dużo. chciałabym,żeby waga cały czas mi spadała w taki tempie. Jak osiągnę 10 kg mniej od wagi początkowej,to skrócę swoją stopkę,bo już długa się robi :)

Gość patiszka
hej dziewczyny ja dzis zaczelam dietke dukana,

Witaj wśród nas :) Ja dzisiaj pierwszy raz skorzystałam z przepisu i zrobiłam Dukanowe pieczywko. I wiecie co ? Żałuję ! :( Niestety okazało się,że mi smakuje,a wolno tego jeść tak mało,że teraz mnie kusi to,co zostało na jutro :( Oj,chyba zrezygnuje z przepisów i będę jadła to co do tej pory ,czyli potrawy,z którymi nie muszę się ograniczać tylko mogę jeść ile chcę dziennie. A Przepisy na pozostałe pyszności zostawię na dni,w których będę miała załamanie :)