Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dlaczego gimnazjum

Czy jesteś za likwidacją gimnazjum? Właściwie co ono daje uczniom?

Polecane posty

Gość dlaczego gimnazjum

Gość wg mnie to
byl wielki blad,wprowadzenie gimnazjum. choc z 2 str to zawsze jakas izolacja bydlakow z 8 klasy od dzieciakow z 1. ale to chyba tlyko jefyny plus. ja czulam jak brakuje w liceum 4go roku nauczania.. zalowalam,ze go nie bylo,bo liceum to najlepszy okres w zyciu. a teraz gimnazja to zbiorowisko mlodziezy ktora chce zgrywac doroslych i wyzywaja sie na nauczycielach i innych uczniach..masakra co to sie dzieje w tych szkolach teraz...

Gość provokejszyn jak nic
gimznazjum to byl glupi pomysl- nie wiem jaki byl cel ,ale to byla tylko zmiana a nie ulepszenie czy polepszenie.........zmarnowana kasa i tyle

Gość trele morele a kuku
nic nie daje, nadal mógłby być system ośmioklasowy podstawówki i byłoby wszystko w normie. Gimnazjum nic nie daje, w przeciwieństwie do gimnazjów w innych krajach, gdzie po gimnazjum pisze się maturę. W Polsce??? Hmmm... chyba chodziło, aby wprowadzić jakieś tam standardy ogólnoeuropejskie, i zrobili to dla picu, bo gimnazja w Polsce to prawdziwy pic na wodę.

Gość trele morele a kuku
Nie wiem jak u was było, ale ja kończyłam podstawówkę w systemie ośmioklasowym i dzieci klas od 1-4 były izolowane od dorastających przygłupów :D

Gość fdtdfgd
sam pomysł zły nie był ale generalnie wyszło z tego jak na razie więcej złego niż dobrego. w liceum powtórka z gimnazjum a mogłoby być rok więcej nauki jak po staremu... zamiast powtórek. no, ale jak młodzież taka jaka jest teraz byłaby w podstawówce to byłoby jeszcze gorzej niż jest :o

jak ja chodziłam do zerówki to jeszcze było te 8 klas, i nie wyglądało fajnie jak taki z 8 klasy stanął koło małego wystraszonego pierwszaka, wiec u mnie żadnej izolacji uczniów od siebie nie było

Gość dlaczego gimnazjum
Przecież to dojazdy kosztują państwo ogromne pieniądze, które można przeznaczyć na bezrobocie w kraju bądź edukację, lub rozwój szkół. Kto je wymyślił?

Gość ab7
w gimnazjum jest jedno wielkie kurestwo a porządne dziecko ci zgnoją

Przesadzacie. Nie widzę nic złego w gimnazjach, według mnie są potrzebne. 15-16 latkowie z 7 latkami to tragiczny pomysł. Poza tym nauka przez 8lat w jednej szkole to katastrofa. Człowiek się za bardzo przyzwyczaja i traci bardzo wiele na tym.