Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bede mama

i znow pytanie o imie

Polecane posty

Gość bede mama

chcialabym dac synkowi na imie Tadeusz co o nim sądzicie ?

Gość przeciwciało antyidiotypowe
Zdecydowanie wolałabym już Tymoteusz. Ale to kwestia gustu.

Gość tadeusz jest fe i ma wasy!
biedne dziecko ;/

Gość bede mama
tylko że akurat do tego imienia mam sentyment , bo to imie po moim dziadku ... tylko zastanawia mnie czy nie jest zbyt staroświeckie ...

Gość tatusia dziecka spytaj a nie
kafeterian!!!

mnie się podoba. Tadek można wołać. Jakbym miała syna miałby na drugie Tadeusz bo niestety mężowi się nie podoba to imie na tyle żeby mogło być na pierwsze:-(

Gość nieeeeeeeeeeeeeeeeeee
zdecydowanie nieeee!!!!!!! nie krzywdź dziecka bo ono niczmu nie winne

Gość enndo
Mnie się nie podoba bo mam złe skojarzenia. Nie lubię tekstów "nie krzywdź dziecka tym imieniem" tym sposobem myśląc to każdym imieniem można skrzywdzić. Rzecz gustu. Jeśli tobie się podoba to tak nazwij.

Gość bede mama
he he akurat zastanawiamy sie razem z tatusiem

Gość ((((((((((((((((((((
kojarzy sie ze starym chłopem :(

Gość iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
biedne dziecko ale cóż to nie jego wina :(

Gość Malinowa_mammba
Ja bym tak nie nazwała dziecka. Mój mąż ma na imię Tadeusz i pamiętam jak się poznaliśmy, to bardzo wstydził się swojego imienia. Zawsze wszyscy wołali go po przezwisku.

Gość bede mama
imię mi sie podoba i co najważniejsze jest dla mnie wazne bo to imie nosiła bliska mi osoba

Gość bede mama
malinowa wlasnie o to chodzi że nie chce aby syn sie kiedys wstydził czy cos tylko tak mysle ze teraz wraca moda na antonich itp.

Gość carmelove
mi sie nie podoba.

Gość enndo
e tam. Najprzystojniejszy chłopak jakiego widziałam na oczy miał na imię Mietek. I kij tam jakie imię jak reszta była super. Teraz Mietek wyjątkowo dobrze mi się kojarzy :P To nie imię zdobi człowieka tylko odwrotnie.

Gość jak chcesz się przypodobać
ojcu redemptoryście to czemy nie?

Gość Malinowa_mammba
Myślę, że teraz imiona są tak zróżnicowane, że chyba nie powinien za bardzo odstawać. Jest moda i na nowe i na starsze. Powiem nawet, że jest niezły miks z imionami przynajmniej u mnie w przedszkolu. Syn ma "narzeczoną" Honoratkę, a to też dosyć niespotykane imię. Jest też kolega Denis :P Chyba trochę wraca moda na imiona o których dawno zapomnieliśmy. Mój mąż się strasznie wstydził, pamiętam, że nie chciał mi się przedstawić z imienia. Mieliśmy po 18 lat a tu takie zachowanie. Były to czasy, kiedy na topie były Tomki, Michały i Łukasze. A Tu taki Tadzio nie wiadomo skąd :)

Gość lizaczekk
jesli wybralas to imie to po cholere sie pytasz nas???? mi nie podoba sie tadeusz, okropne.....

Gość imionek
Mały Tadzio brzmi słodko, ale kilkunatoletni Tadek itp już zdecydowanie nie. Owszem imię dość ładne ale mimo wszystko odradzam. Znam kilka osób o imionach Mieczysława, Józef itp i bardzo się tych imion wstydzą i ich nie lubią. Pomysl o tym. Ewentualnie na drugie daj Tadeusz.

Gość vfddhdf
Nie dawaj dziecku na imie Tadek ;/ no to juz lepiej jakies zwykle popularne imie: Piotr, Paweł, Sebastian, Kamil, Marek, Arkadiusz, Rafał, Łukasz, Bartosz itp. ale nie takie starodawne obrzydliwe imię :/

Gość vfddhdf
Bardzo kochalam swojego dziadka, ale nie dam synkowi na imie: Bronisław !! Bo chyba chłopak by umarł na zawał..

Gość daj jak chcesz...
Kolega mojego faceta ma na imię Tadeusz a wołają na niego Tadzik albo Adik (bo sam tak chce)

Gość bede mama
imionek wlaśnie o tym myśle ... bo to imie podoba mi sie napewno dla tego ze mam do niego sentyment , a zastanawiam sie jak to bedzie później w szkole itd. czy sie mu spodoba , a pytam bo nie chce skrzywdzic dziecka dla mojego widzi mi sie

Gość Malinowa_mammba
To bardzo dobry pomysł, aby dać tak synowi na drugie imię :)

Gość bede mama
wlaśnie opcje 2 imienia też rozważamy w sumie corka ma tylko 1 ale z nią nie miałam takiego dylematu

kurcze, imie Tadeusz tez mi się kojaarzy ze starym chłopem (p.s. mój dziadzio tez tak miał na imie...) a zdrobnienie TADZIK! to mi się kojarzy z Tadziem Norkiem z "Miodowych Lat" :o kurcze, autorko, to że Tobie to imie się podoba to w sumie mało istotna sprawa bo to NIE TY bedziesz je w przyszlosci nosic. Dziecko jak nabierze swiadomosci swojego imienia na pewno poczuje sie nieco pokrtzywdzone a nawet gorsze, nie czytalas nigdzie o tym, ze dzieci, ktore mają ładnie brzmiące, wyjątkowe, wyróżniające sie ale pozytywnie imiona są bardziej jakos wewnetrznie dowartościowane?, łatwiej rozpoznawalne, akceptowalne itd...a te, które maja jakies imie uwazane za ogólnie kiepskie, jak Józek, Bronek, Marian czy Wiesiek jakoś gorzej adaptuja się w towarzystiwe, niechętnie sie przedstawiają, wstydza się tego imienia, pomimo tego, że imie moż ebyc szlachetne cyz przekazywane z pokolenia na pokolenie. Kiedyś imie Tadeusz może jeszcze by uszło, obecnie w krainie tylu innych pieknych imion mozna cos fajnego wybrac, a jesli masz sentyment do tego imienia do daj dziecku tak na drugie.

Gość Tadeusz mi się nie podoba
Do dorsłego faceta ok ale dla dziecka lipa. Ja dla mojego synka mam wybrane imię Antoni, stare jare;) mały Antoś , potem Antek a potem pan Antoni;)

Gość jakis dziwny chyba
aż dziw, ze jeszcze myszsza tu nie wpadla i nie zaczela zachwalac swojego tadeuszka jak to wszyscy sie rozplywaja nad jego pieknym imieniem :o