Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Dzikie róże na szerokim stepie

Czy to mężczyzna otwiera wam drzwi do samochodu?

Polecane posty

Hej, chciałam was zapytać, tak jak w temacie, czy czekacie aż mężczyzna otworzy wam drzwi od samochodu? Od niedawna widuję się z pewnym mężczyzną, dzisiaj ma po mnie przyjechać i nie wiem, czy to nie będzie zbyt pretensjonalne, gdy nie otworzę sobie sama... Chciałabym żeby traktował mnie z szacunkiem, okazywanym m.in w ten sposób. Czy wy, moje drogie, wymagacie tego od swoich mężczyzn (nie pytam tylko o te drzwi od samochodu, pytam również o przepuszczanie w drzwiach, odsuwanie krzesła w restauracji itp)?

Gość umtz umtz umtz
BEDZIE pretensjonalne, przeszczepy do dupy ci przyrosly ksiezniczko?:o

ja akurat nie mierzę szacunku do sobie ilością otwartych przede mną drzwi nie wymagam eks mi otwierał wszystkie, łacznie z samochodowymi , chociaż z szacunkiem, zwłaszcza na finiszu, mial duże problemy obecny otwiera wejściowe tylko, ale szanuje mnie na 100%

Wiesz, to nie jest mój problem :) Po prostu pytanie ...

cóż, póki mam obie ręce, mogę otworzyć sobie sama. Ale ja widzę, że tu się angielska dama znalazła - jak się zachować? Otworzyć sobie, czy czekać, aż on otworzy mi:o Pierdzieć, czy poczekać, aż jemu pierwszemu się wymsknie:D Jeść pizzę palcami, czy trzema nożami, dwoma widelcami i jedną łyżką?:D

cóż, póki mam obie ręce, mogę otworzyć sobie sama. Ale ja widzę, że tu się angielska dama znalazła - jak się zachować? Otworzyć sobie, czy czekać, aż on otworzy mi:o Pierdzieć, czy poczekać, aż jemu pierwszemu się wymsknie:D Jeść pizzę palcami, czy trzema nożami, dwoma widelcami i jedną łyżką?:D

Gość odpowiem.....
ja uważam że powinnaś obserwować zachowanie faceta jak po Ciebie przyjedzie jeśli wysiądzie z samochodu żeby się z Tobą przywitać i będziesz widziała że idzie do samochodu od strony pasażera to możesz liczyć na to że otworzy Ci te drzwi ale jeśli nie będziesz tego widziała podejdziesz i sama sobie je otwórz mój mąż nigdy mi drzwi od samochodu nie otwierał i nigdy jakoś nie miałam z tym problemu.ale zawsze przepuszcza mnie pierwszą w drzwiach nosi zakupy

Gość zrozpaczona Narzeczona :(
moj Narzeczony otwiera mi drzwi niezmiennie od 2 lat ale oczywiscie nie na tej podstawie oceniam jego szacunek do mnie

I nie wymagam tego od Narzeczonego bo nie musze on sam wie jak sie zachowac wie ze trzeba przepuscic w drzwiach ze trzeba je otworzyc itd itd bo przeciez takich drobiazgow jest masa i ie sposob ich wymienic ogolnie bardzo kulturalny wychowany czlowiek

Gość Zakochanaa 90*
Kochana a teraz odezwie się stado łysych przegrańców siedzących na damskim forum :) Facet powinien szanować swoją kobietę i swoją matkę. drzwi do samochodu mógłby otwierać ale nie zawszę np jak jedziecie razem na kolacje to od święta powinien traktować Cię z szacunkiem:) a w drzwiach przepuszczać powinien zawsze :)

Gość no alez oczywiscie
Matkę, kobięte już niekoniecznie - bo niby z jakiej paki :D suma sumarum to "tylko jakas obca pizda".

Zakochanaa 90* też tak uważam :) Ponieważ dzisiejszy wieczór ma być dla nas wyjątkowy, przekonam się, czy potrafi zachować się odpowiednio do okazji.

Gość no alez oczywiscie
Zakochanaa 90* chyba mylisz ZWYCZAJE z szacunkiem. WIesz ze tylko w polsce sa takie smieszne zwyczaje z otwieraniem drzwi i przepuszczaniem ? Nie , skad ty to mozesz wiedziec.

Gość no alez oczywiscie
Pojadą na kolacje, oboje będa udawać że im smakuje, pożniej będą patrzec sobie glebooooooko w oczy i opowiadać smętne kawałki.

Kamecha - drzwi jej otworzy, po czym zacznie po kilku miesiącach napierdalać po gębie, będąc przy tym w stanie spożycia:D I ona na Kafe będzie zakładała topiki - czy on miał prawo tak mnie potraktować:o Wiesz, po ryju leje, ale za to drzwi otwiera!

Gość no alez oczywiscie
Ale szanuje, bo drzwi otwiera :D hhahahahahaha

Gość antykameecha
ty kamecha popapraniec jesteś..nic dziwnego skoro siedzisz na damskim forum. Moj mężczyzna OCZYWIŚCIE otwiera mi drzwi od samochodu, a także jakiekolwiek inne. Traktuje mnie z szacunkiem bo zna moją wartość i tak samo ja znam swoją. To dla mnie jest normalne. A taki prostak jak kamecha nie mialby u mnie szans. Trzeba się cenić i wymagać odpowiedniego traktowania. Ja przynajmniej tak uważam i mój facet o tym wie!

Gość Anna była studentka
Zakochanaa 90* ma racje.

Gość no alez oczywiscie
Ty dalej nie wiesz co to szacunek, no ale niech ci będzie ze otwieranie drzwi to szacunek :D

no alez oczywiscie bardziej dokladnie to jest savoir vivre i nikogo nie obchodzi jak jest w innych krajach zyjemy w Polsce nasz savoir vivre przewiduje takie maniery i takie zasady dobrego wychowania koniec kropka a jak ci kraj nie odpowiada mozesz zmenic obywatelstwo i adres zamieszkania i to nie tyczy sie otwierania drzwi kobietom a np przepuszczania starszych osob czy otwierania drzwi swojej matce itd ale coz widze ze kulturalne zachowanie jest ci obce

antykamechaa :) Widzę więc, że nie tylko ja tak myślę :) Cieszy mnie to.

Mój mi otwiera bo zepsuł mu się centralny zamek :D teraz musi od strony pasażera otwierać ,więc korzystam :D;)

i to nie tyczy sie tylko* otwierania drzwi kobietom a takze* np przepuszczania starszych osob czy otwierania drzwi swojej matce itd

Gość no alez oczywiscie
Starszym rozumiem , ale kobiecie , bo ? No bo co ? Słabsza płeć ? eetam jaka słabsza, wszyscy wmawiaja ze rowna ;)

Ponieważ dzisiejszy wieczór ma być dla nas wyjątkowy, przekonam się, czy potrafi zachować się odpowiednio do okazji. Czyli jak nie otworzy Ci tych cholernych drzwi to się pożegnacie? Bo przeciez nie bedziesz z kim kto cie nie szanuje:-O

Gość dziwne jestescie
mi facet otwiera drzwi choć czasem sie zdarzy że jest w środku i sie spieszymy to nie ma takiej potrzeby, ja otwieram drzwi matce i często ją przepuszczam ... gdy widzę jakąś znajomą panią czy pana wyjmuję ręce z kieszeni i się witam...nie wiem czy to takie dziwne i akurat jest to powód do tego by kogoś obrażać? Autorko, na Twoim miejscu czekałabym aż otworzy Ci drzwi

zrozpaczona Narzeczona, oczywiście masz rację. Kulturalnego mężczyznę poznaje się nie tylko po tym jak traktuje partnerkę, ale również innych ludzi dookoła niego! :)

Gość no alez oczywiscie
No to sobie czekaj, jak nie otworzy idz do domu ;) ja pierdole.

Hmmm i tak właśnie kończy się cały wasz zasrany feminizm:D Zarabiać chcecie, jak faceci, ale szafy na 3 piętro już nie wtargacie i nawet drzwi sobie otworzyć nie umiecie. Fakt, nie obraziłabym się, gdyby jakiś pan tak mnie potraktował, ale ja nie przywiązuję wagi do takich rzeczy i dla mnie szacunek to zupełnie inna bajka.

Gość feminizm ? zapomnij
ależ to płytkie :D jak drzwi nie otworzy to nie szanuje !!! he he