Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

qwerty78

eksmisja-mieszkanie socjalne-Pomocy!!

Polecane posty

wszystko jest jasne ale ja chce tylko i wylacznie odpowiedzi na moje pytanie zrobie jak bede muisala , chodzi tylko o ospowiedz na bardzo nurtujace mnie pytania abym wiedziala jak moze byc co moze sie stac?dlatego szukam tu pomocy?

Gość to nie wazne ze Twoj ojciec
Nie moze nakazac, mowie przeciez!! Ale mozesz nie dostac lokalu zastepczego, bo teoretycznie masz gdzie mieszkac. Sprawa moze sie ciagnac dlugo. Moja trwala ok. 3 lat. Ale probowalam walczyc. Nie udalo sie. Nie warto walczyc w sumie.

Przykro mi, a gdzie teraz mieszkasz , u rodziny.Jak sie zakonczyla Twoja sprawa sama sie wyprowadzilas do rodziny czy bral w tym udzial komornik?prosze o odpowiedz?

Czy ktos slyszal jeszcze o jakims inny rozwiazaniu albo ma jakiekolwiek rozeznanie na ten temat?

Gość to nie wazne ze Twoj ojciec
nie wyprowadzilam sie do rodziny. Wynajmuje pokoj. Ja juz jestem po wszystkim. Chcialam Ci uzmyslowic tylko, ze nie masz na co liczyc niestety, musisz liczyc tylko na siebie. Serio az tak lipnie Ci sie uklada z tesciowa, ze nie moze Ci wynajac tego mieszkania? W koncu wychowujesz jej wnuka... No chyba, ze jej syn/Twoj byly nie ma gdzie mieszkac... To wtedy wiadomo, ze syn wazniejszy niz synowa ;)

Gość takaniunia
Lokal zastępczy, który musiałaby Ci wskazać teściowa, to może być jakiekolwiek mieszkanie pod wynajem, czyli tam też musiałabyś płacić odstępne. Dla sądu takie wskazanie jest wystarczające. W każdej chwili teściowa może Ci wręczyć wypowiedzenie najmu i wtedy rownież powinnaś się wyprowadzić, a jeśli nie, to grozi Ci eksmisja. Lepiej płać to odstępne jakimś obcym ludziom, niż teściowej, bo ona na pewno Ci wypowie, gdy jej syn tego mieszkania będzie potrzebował.

Gość quwerty78
Tak, mieszkanie zostanie przepisane na niego (bylego)i wtedy to on bedzie nim rozporzadzal.Poki co mieszka on w wynajmowanym wiec napewno bedzie wolal mieszkac na swoim i nie placic najmu. Czyli prezej czy pozniej czeka mnie ten los aby si ewyprowadzic. Mam jeszcze jedno pytanie ,czytalam na roznych forach(choc mimo wszytsko malo tego)ze odstepne powinno placic sie tyle ile ta osoba by dostala za wynajecie tego mieszkania ale doczytalam sie rowniez ze nie ktorzy dostaja mniej tych pieniedzy czy w takim razie tez moze sie tak zdarzyc ze bede mniej placic niz powinnam za wynajem takiego mieszkania, podejzewam ze bedzie to ok.1000 zl.(za 2 pokoje).Prosze o odpowiedz?dziekuje