Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czarna nie mamba

chłopak, który...

Polecane posty

Gość czarna nie mamba

Chłopak, który pisze/mówi "szłem", "jurz", "ty" (z małej litery, chociaż to zwrot) itd. jest dla mnie skreślony. Pisze z pewnym chłopakiem na GG i on własnie tak pisze. Poza tym nie używa polskich znaków, chociaż ma polską klawiaturę, nie używa przecinków, kropek, znaków zapytania - masakra.

u mnie każdy tak piszący jest skreślony :-) nie usprawiedliwiam nawet dyslektyków :classic_cool: co nie znaczy ze nie daje sobie prawa do popełnienia błędu :-D oczywiście nie takiego,jak te powyższe :-)

Gość cbjhdvgdfvjdfhbv vfbedb
ja tam kiedyś z takim pisałam, az serce bolało jak trzeba bylo to czytać. ale to już choroba wiec nie marudziłam przez dlugi czas. Potem wysyłałam mu linki do stronek z zasadami dla dzieci, poprawialam kazdy blad i wyjasniałam, troche pomoglo, wreszcie mial dosc i przestal pisac :D

Może się biedny stresuje, nie bądźmy tacy krytyczni, ja jestem zdania że najpierw trzeba coś poznać potem oceniać. Nie jest to eleganckie, ale ortografia to nie klucz do serca kobiety. Ani się z nią nie śpi ani się jej nie je ;)

Ja może od razu nie skreślam. Aczkolwiek jestem wyczulona na tym punkcie - ortografia, pełna poprawność, polskie znaki, interpunkcja, wielkie litery... No wszystko, wszystko, wszystko... Czy to oficjalne pismo, czy mail, czy nawet sms - nie potrafię napisać niechlujnie i niezgodnie z zasadami pisania tekstu. Bo one obowiązują zawsze, nieważne co się pisze. Ale dzisiaj może 5% ludzi w necie używa polskich znaków, kropek, przecinków, wielkich liter... Ewentualnie wykrzykniki i znaki zapytania się pojawiają, koniecznie w ilości większej niż 1.

Gość padaczka straszna
Kto z kim przestaje...Więc z takimi akysz!!

U mnie tak samo, skreslony na starcie. Bije to strasznie po oczach, jesli facet nie potrafi wyslawiac sie w swoim ojczystym jezyku (nie mowie tylko o Polakach). Dyslektykow tez skreslam. Co to za filozofia nauczyc sie tych wyrazow?? Jak sie je pisze? Zasad pisowni ? Jak dla mnie to jest lenistwo a nie dyslekcja.

Gość no i odezwało się dysmóżdże
puki co :O:O:O

Przyznam że jak patrzę na kobietę to ostatnia rzecz jaką mam w swojej głowie to jej poprawna polszczyzna, żeby miło spędzić czas nie trzeba pisać dyktand, można zwyczajnie porozmawiać a jak trzeba to się wychowa i nauczy ;)

desiree83 używanie polskich znaków w necie jeszcze niedawno było niemal przestępstwem. Co więcej nie pisało się po polsku a daleko idącymi skrótami.... Dopiero jak internet stał się dostępny dla biednych mas to zaczęło się wywyższanie tych co nie robią błędów i piszą po polsku zgodnie z ustawą. (choć często bez sensu ;) ) A tak naprawdę tacy to nowi w sieci...

"szłem" i ty z małej litery jeszcze zniosę, ale pisać ''terz'' to już szczyt niedouczenia :-) taki jest plus spotkań w realu, że ortografia nie razi w oczy :-)

Gość no i odezwało się dysmóżdże
gosialicious - no to sama się najpierw naucz, mądralo :O DYSLEKSJA !!! nie dyslekcja :O

Gość moim zdaniem to okrutne
Oglądałyście serial "Daleko od szosy"? Piękny przykład, jak prosty i niewykształcony człowiek, ale z ambicjami nadrabia braki w wykształceniu przy wsparciu kochającej go, wyrozumiałej i mądrej dziewczyny.

"Co to za filozofia nauczyc sie tych wyrazow??" No właśnie co za filozofia? błąd w 3 wyrazach.... :D Co za filozofia wziąć książkę opisującą dokładnie co to dysleksja i się nauczyć i nie pieprzyć bzdur o lenistwie.... leniuszku. ;)

Gość mnie tesz
to denerwuje nie poprawne pisanie bez ladu skladu jak by komus sie nie chcialo sprawdzic czy dobrze czy nie poprawnie a wogole z kont sie tacy biora robiom takie blendy ze sie wiekszych wymyslec nie da !!!!!!!!!!

Gość dyslekcja
o ironio...

Ten serial był niezły, a ambicje w dzisiejszych ( plastikowych ) czasach to mało. W "daleko od szosy" widać było taką starą prawdę z bajek , prawdziwa miłość pokona każdą trudność, on starał się dla niej bo ona była wykształcona, a on nie.

gosialicious bo jesteś niedouczona i tyle... Co więcej sie tym chwalisz i idziesz w zaparte a to już objaw tępoty.

Gość czarna nie mamba
I teraz każdy każdemu będzie wytykał błąd, haha Albo robił je specjalnie, żeby sprowokować :P

Gość dobre topike

Gość czarna nie mamba
"albo" powinno być z małej, pardon

Ja staram się błędów nie wytykać, choć czasem mnie poniesie i poprawię, słowo klucz to dekolt (bo co jak co ale kobieta winna wiedzieć jak się nazywa odzienie eksponujące biust czy tudzież bardziej swojsko zwany cycami lub bimbałami )

Za nazywanie innych leniami :D I nie nazwałem cię jeszcze tępakiem a napisałem że twoje zachowanie nosi znamiona tępoty... :D Ale skoro czujesz się tępakiem to nie będę cię z błędu wyprowadzał...

Gość Bon appetitttttt
Mała dygresja. Dysleksja to poważne zaburzenie w czytaniu i pisaniu. A robienie błędów to dysortografia ;)