Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dusia111

Cos bez recepty na infekcje pochwy

Polecane posty

Gość dusia111

Jak wyzej plis

clotrimazolum maść dostaniesz w aptece, smaruj co pare godzin:) mi zawsze pomagało, zwłaszcza jak sie szybko zastosuje. kosztuje malutko

Gość moczbelzebuba
dobrze obrzezany kutafonik albo płukanka moczem :D

zamiast do gina idz do internisty to ci przepisze antybiotyk. Te bez recepty sa nieskuteczne!!!

Jasne, pod warunkiem, że nie jest w ciąży. A clotrimazolum maść nie jest do stosowania WEWNĄTRZ pochwy i jest to napisane w ulotce - smarujemy tylko okolice wewnętrzne.Prawda jest taka, że na infekcję nie ma niczego bez recepty, bo zależy co powoduje tę infekcję: grzyby? bakterie? nie wiadomo bez badania.Można wspomagać się czasowo globulkami z wyciągami naturalnymi (przedstaw problem w aptece, coś Ci znajdą) ale wypadałoby wstrzymać się z braniem min 3-4 dni przed wizytą u lekarza, by nie zafałszować wydzieliny, co utrudni rozpozpoznanie. Poza tym silnej infekcji nie zastopuje a tylko ją złagodzi.

*smarujemy tylko okolice zewnętrzne - miało byćglobulki clotrimazolum są na receptę

Gość clitromazolum
jako czopki dopochwowe tylko na receptę a maść bez i za kosmiczną cenę ok. 3,50 zł :D

pare topikow temu dziewczyna pisala ,że lekarz przepisał jej clotrimazolum w zdaje sie 15 tc. a autorka nie zaznaczyla ze jest w ciąży tak poza tym. zreszta ja stosowalam zawsze masc jak tylko czułam ze cos jest nie tak i szczerze powiedziawszy pomagało zawsze bez wzgledu na zaawansowanie problemu. dziele sie tylko swoim doswiadczeniem

Bo była w 15 tygodniu. Clotrimazolum nie powinno stosować się natomiast w I trymestrze.Warto czasem poczytać ulotkę zanim się coś doradzi bez obeznania - można zaszkodzić.Poza tym, naprawdę, kafeteria nie jest wiarygodnym źródłem do powtarzania bez sprawdzenia.

Najlepiej iść do ginekologa, bo zaleczona infekcja ZAWSZE wraca a wyleczona idzie w niepamięć. Środki dostępne bez recepty tylko złagodzą objawy ale nie wyleczą żadnej infekcji.

mi wyleczyły, żadna nie wróciła po kilku dniach czy tygodniach.

Gość ankaaaaa76
ale z reguly nie wylecza takie rzeczy domowe oraz bez recepty pomagaja tymczasowo a póxniej problem wraca...a p;oza tym piszesz ze infekcja ale jaka bakteryjna? grzybicza? bo to roznica lekarz musi ci cos przepisac