Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

lilaskaj

ujędrnianie po ciąży, co polecacie?

Polecane posty

3,5 m-ca temu urodziłam synka, wróciłam do wagi ale ciało nie jest takie jak kiedyś, ćwicze i stosuje balsamy nawilżające i antycellulitowe ale mysle ze pora zakupić coś ujędrniającego ale nigdy nie stosowałam i nie mam rozeznania.

moja żona stosowała taką paćkę z marchewki, bo zawsze jak małemu robiła jeść to sobie tarła kilka wiecej. i potem ta marchwią się okładała. czasem też ogórkiem ale to po twarzy. nie wiem, czy to działało, bo dalej wygląda zmęczona i jakoś tak staro.

balsamy to raczej nieujędrnią:) one nie działają az tak głęboko. Raczej nawilzą. Kiedyś rozmawiałam ze znajomą kosmetyczkę, która ma pojęcie troszkę o tym. Bardziej bym stawiała na ćw te co poleca koleżanka wyzej luv inne

Ja aktualnie jestem w ciąży i w grudniu sama będę miała ten problem,ale przed ciążą przed każdym wyjazdem na wakacje (jakieś 2 mies.wcześniej) zaczynałam ćwiczenia na ujędrnienie pupy i brzucha-każdego dnia ,później prysznic i masowanie całego ciała sizalową rękawicą(koniecznie z naturalnego włukna) i na koniec bolsam ujędrniający połączony z masażem specjalną "szczotką" (sory ale nie wiem jak to nazwać) z drewnianymi,grubymi kolcami... Efekt był oszałamiający-pupa i uda jak u nastolatki,a ja mam już32 lata ;) Ostrzegam-bardzo czasochłonne , no i przez pierwsze tygodnie aż skóra trocę pobolewa.. Pozdrawiam.